Yrttilaatikot - vanha idis, uusi ilme

16.7.2016






Paljon on viimeisen parinkin vuoden aikana tullut kotona värkättyä, mutta enpä ole muutoksia enää kovin ahkerasti tänne blogiin taltioinut. Nyt loman keskellä sain napsattua muutaman kuvan kesäiseltä terassiltamme. Viherpeukaloinnostukseni sen kun jatkuu ja kaikenlaisia istutuskokeiluja on jälleen tullut tehtyä ympäri pihamaata.





Jotkut teistä saattavat muistaa ne iänikuiset valkoiset yrttilaatikot, jotka virittelin vuosia sitten terassille, keittiön oven ulkopuolelle. Idea ja sijainti toimivat yhä vallan mainiosti, mutta vanha ulkokuori alkoi kyllästyttää.

Samalla kun maalailin muitakin pihan purkkeja ja istutuslaatikoita, vedin mustan värin myös näiden laatikoiden pintaan. Vanhojen kiinnityshihnojen tilalle tein uudet kirpputorilta löytyneistä satulan jalustinvöistä. Aika kivat tuli, eikö vaan?

Terasilla jatkuu sama kasviteema kuin viime kesänä eli ei perinteisille kesäkukille ja vahva kyllä purkitetuille perennoille ja pensaille. Toimii yhä. Jokunen viimekesäisistä kesti purkissa talven yli ja sekös oli kiva yllätys.





Tämän kesän ihastus on isojen purkkien reunoille istuttamani valkoapila sekä tumma- että vaalealehtisenä. Varhain keväällä taimet näyttivät aivan surkeilta, mutta nyt rehottavat ja jopa kukkivat oikein komeasti. Harmi, kun eivät taida kestää talven yli.