19.7.2011

Ymmällään yrteistä

Vähän mietityttää mitä tekisi pihan yrteille. Ei niitä kaikkia saa millään syötyä kesän aikana. Aion ainakin kokeilla yrttisuolan tekoa, mutta mitä muuta kivaa niistä voisi tehdä? Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen.

10 kommenttia:

  1. Pestoa! Yrttejä, pähkinöitä tai siemeniä, parmesania, valkosipulia, suolaa ja öljyä. Pastaan, leivän päälle, leivonnaisiin, pizzaan, dipiksi...

    VastaaPoista
  2. Vähän saman ongelma, salviaa, oreganoa ja timjamia ois yli äyräiden, eikä niitä tuoreina ehdi käyttää.

    t.Annukka

    VastaaPoista
  3. Pakastimeen! Suurin osa yrteistä kestää pakastamisen ja niitä on talvella kiva ripotella tuokiin tuomaan kesän tuoksua ja makua. Ja makukin on ihan eri kuin kuivatuissa yrteissä.

    VastaaPoista
  4. Pakkaseen vaan, mulla on pakastimen alaloora täynnä jos jonninnäköistä yrttiä. Helppua kun saa ruokaan lisäiltyä sieltä suoraan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeistä! Pestoa taidankin tehdä jo tänään. Se on niin syntisen hyvvää. Osa menee pakkaseen ilman muuta.

    VastaaPoista
  6. Kannattaa myös tehdä yrttijääpaloja. Yrtit jääpalamuottiin, hieman vettä päälle ja pakkaseen. Yrttikuutio on helppo heittää talvella mm. keittoon.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi; Kiitos mahtavasta vinkistä. Yrttijääpaloja teen ehdottomasti. Eipä olisi juolahtunut mieleenikään.

    VastaaPoista
  8. hyvä kun teit tälläsen kyselyn täältä saa lukijatkin hyvä vinkkejä :)

    VastaaPoista
  9. Liberata; Eikös vain olekin loistavia vinkkejä!

    VastaaPoista
  10. Hei! Tässä tulee yksi vinki, tosin hieman myöhässä, mutta jos vaikka ensi kesän lopussa on sama ongelma.. :)
    Yrtit säilyttävät paremmin maut jos ne kuivattaa. Esim basilikan voi korjata ja kuivata koska tahansa kukinnan jälkeen. Niputa basilika langalla yhteen ja laita roikkumaan ilmavaan paikkaan. Kun ne tuntuvat kuivilta ne pistetään muovipussiin, jota hieromalla lehdet ja siemenet tai kukat irroitetaan varsista ja sitten vain tummaan lasipurkkiin ja kansi tiiviisti kiinni.

    VastaaPoista