2.5.2014

BoKlok Nikinkumpu - olohuone ja kätevä säilytysratkaisuKurkataanpas sitten BoKlok-kodin olkkariin. Pitkänmallinen olohuone sijaitsee kivasti keittiön kyljessä ja siitä on kulku kaikkiin kolmeen makuuhuoneeseen. Muotonsa puolesta olohuone on vähän haastava sisustettava, mutta antaa samalla mahdollisuuden jakaa tila eri toimintoihin. Saunapolun olkkarissa jaoin tilan sohva/tv-osaan ja lukunurkkaukseen. Nikinkummusssa sohvan taakse jääneeseen tilaan tehtiin toivottua lisäsäilytystilaa, josta tarpeen vaatiessa löytyy myös työskentelytaso/-tila.
Kuvat yllä: Skanska Kodit


Koska säilytyskokonaisuus sijaitsee keskeisellä paikalla, halusin siitä näyttävän ja ei-kaappimaisen. Perus vaatekaapit eivät tulleet kysymykseen, vaikka mm. asunnosta puuttuva siivouskaappi haluttiin sisällyttää kokonaisuuteen. Alun alkaen päätin, että säilytin kootaan IKEAn uuden Metod-keittiöjärjestelmän suoraan seinään kiinnitettävistä osista. Järjestelmä kun tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia varioida lopputulosta.

Runko rakennettiin 80 cm, 60 cm ja 40 cm leveistä moduleista (syvyys 38 cm) ja vaihtelevuutta tehtiin erikokoisilla ja erisuuntaisilla ovilla, joista vaneriset sahautin puutavaraliikkeessä. Mattavalkoiset ovet ovat Veddinge-mallistoa.

Keveyttä ja kolmiulotteisuutta melko massiiviseen kokonaisuuteen saatiin tumman harmailla Tutemo-lokerikoilla. Lisäksi yhdestä 60x80 cm modulista jätettiin ovet pois, jolloin kokonaisuuteen saatiin isompi laskutaso. Modulin sisäosat viimeisteltiin valkoisilla peitelevyillä.  Osiota voi käyttää myös työpisteenä. Modulin taustalevy jätettiin pois, joten taustalla näkyy seinä, jonka maalasin aukon kohdalta samalla harmaan sävyllä, jolla olohuoneen tv-seinä on maalattu. Väri on Tikkurilan Pro Grey värikartan sävy 1923.
Kivoja pieniä yksityiskohtia löytyi IKEAn pientavarasta, samoin kirpputorilta. Joitain tein itse. Kaunis printtipari on jälleen No home without you -blogin Kaisan käsialaa.


Olohuoneen sisustuksessa käytettyjä IKEAn tuotteita:

sohva / Karlstad
sohvapöytä / Strind
tv-taso / Bestå
tv / Uppleva
hylly / Botkyrka 
kattovalaisimet / Väte
matot / Tårnby
penkki / Sigurd
jakkarat / tuunattuja Frosta-jakkaroita
verhot / ommeltu Aina-pellavakankaasta
tyynyt / ommeltu IKEAn kankaista


11 kommenttia:

 1. Hieno kokonaisuus. Minkä hintaiseksi tuo kaapisto Ikean osalta tuli? Meillä on ollut samanlaista suunnitteilla. Meinasimme bestå-kalusteilla sen tehdä, mutta joku niissä tökki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hinnaksi tuli n. 900€ - hieman alle.

   Poista
 2. Todella upea tuo säilytyskokonaisuus! Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 3. Hei! On kyllä niin näppärä kaapisto! Onko tuo kuinka hankala suunnitella/valita tuotteet sitten ikeasta, että tulee varmasti oikeanlainen? Koitin suunnitteluohjelmaa,muttei se toiminut ihan niinkuin olisin halunnut. Miten ovet aukeavat? Ei ole ilmeisesti vetimiä? Onko pomppusaranat?

  Vielä voisin kysyä tuosta ruokailutilan vaneriseinästä :) Kiinnitittekö miten ja käsittelittekö pinnan jollakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Aika helppohan nuo on valita. Mieti ensin, minkä kokoisen kokonaisuuden haluat. Siten valitsemaan rungon sen mukaan. Ovien kanssa voi käyttää mielikuvitusta tai pysyä perinteisellä linjalla. Ikean nettisivuilta löydät kaikki runko- ja ovivaihtoehdot ja muun tarvittavan. Suunnittelu onnistuu ihan hyvin ruutuaperillakin. Tässä kaapistossa on pomppusaranat, ei vetimiä.

   Vaneri on kiinnitetty viimeistelynauloin, jolloin naulan kantaa ei juuri näe. Pintakäsittelyä ei ole.

   Poista
 4. Plussaa siitä ,että järkyttävät ja tilaa madaltavat verholaudat on vihdoin unohdettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eipä niitä ole enää vuosiin juuri laitettu. Aikansa kutakin.

   Poista
 5. Kaunis kokonaisuus. Mikä on tuo kaunis vaaleanharmaa sävy päätyseinässä?

  VastaaPoista