16.6.2015

DIY | sohvaryhmä terassilleOtin kesän aluksi itselleni tehtäväksi hankkiutua eroon, tai ainankin pienentää, remonteista vuosien varrella yli jäänyttä puutavaraläjää. Sirkkeli on iltaisin soinut ahkerasti (sori naapurit!), mutta kaikenlaista pientä, ja vähän isompaakin, olen saanut aikaiseksi.

Pitkään olen toivonut terassille sohvakalustoa ja nyt sen sain, kun vihdoin innostuin itse tekemään. Autotallin räystään alle oli viime kesän piharemontista jäänyt kasa kakkosnelosta, joista osa oli maalattu valkoiseksi ja osa oli vielä ilman pintakäsittelyä. Puun värisestä haaveilin ja niinpä ryhdyin hiomaan valkoisia maaleja pois, kunnes ymmärsin, että väri ei nyt kertakaikkiaan vaan sovi näihin meidän puitteisiimme. Eipä siinä sitten mitään. Uutta maalia vaan pintaan. Kyllä Miestä taas vähän nauratti seurata touhujani, mutta minkäs teet, kun on visio. Enkä onneksi sentään kaikkia lankkuja ehtinyt hioa.

Tuommoinen kulmasohva siitä sitten tuli. Patjat ja tyynyt hain Ikeasta. Pöytäidis on vielä hakusessa, mutta menköön nuo nyt väliaikaisesti. Uusi aurinkovarjokin pitää hankkia, sillä vanha rimpula ei tunnu tämän kesän tuulilla pysyvän pystyssä. Tosin, eipä tuo aurinkokaan liiemmälti ole vielä porottanut.

Sohvan idiksenä oli myös jonkin sortin monikäyttöisyys. Siitä postaan tuonnenpana. Laitan samalla mukaan kuvaa sohvarakenteen toteutuksesta, mikäli jotakuta innostaa alkaa nikkaroimaan jotain vastaavaa.

25 kommenttia:

 1. Ihana, laita ihmeessä ohjetta, lautakasa on täälläkin! :) Liekö vielä itse uskaltaisin tarttua sirkkeliin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni! Kyllä mäkin oon aika nöyränä sen sirkkelin kanssa, mutta kannattaa uskaltaa :)

   Poista
 2. Kyllä sie oot aikamoinen nikkaroija! Vau! <3

  VastaaPoista
 3. Upea sohva, innolla jään odottamaan rakenteesta kuvia, sillä tämä taitaa olla juuri sopiva ratkaisu meidänkin terassille.

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli! Ehdottomasti otan ohjeita ja vinkkejä vastaan, jos vaan viitsit kirjoitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä laitan pientä vinkkiä tulemaan :)

   Poista
 5. Siis itse teit??? Hyvä sinä...kaunis tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos, ihan ite tein alusta loppuun asti :)

   Poista
 6. Vau,oh, etta odotan innolla:D

  VastaaPoista
 7. Upea! Minäkin jään odottamaan lisää kuvia!

  VastaaPoista
 8. Vau! Hieno! Tässä olis meillekin tavoitetta :) Lautaa löytyy vaikka muille jakaa ja viime aikoina ollaan havaittu hyväksi keinoksi tuo itse tekeminen. Riittäisiköhän vielä virtaa tällaiseenkin.. :)

  Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Kyllä itse tehdyissä on ihan spesiaali fiiliksensä.

   Poista
 9. Näyttää kivalta! Taitaa olla pohjaltaan sama kuin tämä kulmasohvaksi muutettuna:

  http://ana-white.com/2014/07/plans/outdoor-sofa-2x4s-ryobi-nation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Jalkaosassa tuntuu olevan melkein samanlainen perusliitos, mutta istuinosa on näemmä ratkaistu vähän toisin. Mullahan tämä ei varsinaisesti ole kulmasohva, sillä nämä laverit ovat irrallisia. Ne vuorottelevat asettelusta riippuen sohvana tai aurinkopetinä.

   Poista
 10. Ohjetta peliin! Hyvältä näyttää :-) Nim. Lähdenkin tästä lautatarhalle

  VastaaPoista