Perjantaipurnaus

30.11.2012

 
 
Missä vika, kun tavallisista kangaskaupoista ei sitten millään löydy kivoja kankaita kotiin? Jos nyt joskus, edes tyynynpäällisen verran, mutta kun ei. Marimekko ja Ikea ovat poikkeuksia, mutta kun miettii niitä oikeita kangaskauppoja, joita ei järin montaa ole, niin surkealta näyttää. Eikö siellä kukaan seuraa missä mennään? Joskus olisi kiva ostaa jotain "bränditöntä", jota ei markkinoitaisi joka tuutissa.
 
Nämä päälliset tein Prismasta löytyneistä keittiöpyyhkeistä. Helpommalla olisin päässyt, jos olisin saanut kankaan suoraan pakasta. Ei ratkomisia, eikä purkamisia. Surrur vaan.
 
Hyvää viikonloppua kuitenkin. Ihanaa, että sataa lunta!
 
 
 


29 kommenttia:

 1. Hienot! Joo, en ymmärrä. Itse olen miettinyt samaa....et miksi ei löydy. Surkeet. Kirppiksillä tulee vastaan aika usein kivoja kankaita, mutta toisaalta harvoin sellasta kun etsii ;) Hali ja terkut sinne! Täällä ei vielä ole lunta, mutta huomenna ilmeisesti ois tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen huono etsimään kirppiksiltä kankaita. Pitäisi varmaan kunnostautua.

   Poista
 2. Ihanat tyynyt tuli!

  Mäkin olen kaivannut juuri tuota valkoista ruudullista kangasta, mutta eipä ole vastaan tullut. Kiitti siis tuosta vinkistä. Loistava!

  VastaaPoista
 3. Olen aivan samaa mieltä. Tuntuu, että ne muutamat kangaskaupat elävät jossain 90-luvulla. Esimerkiksi ihan perus raitaa, pallokuviota ym ei meinaa millään löytyä. Pitäisi ostajien seurata tarkemmin tosissaan missä mennään :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin törmään usein tuohon ongelmaan. Esim. nyt olisin tahtonut jouluista kangasta, jonka värit olisi jotain muuta kuin punainen-valkoinen-harmaa - juuei. Harmillista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen oppinut, että joulukangas pitää taikoa jostain ei-joulukankaasta, jotta saa mieleisen. Noh, Marimekot on poikkeus.

   Poista
 5. Niin totta! Keväällä tilkkuprojektiin ajattelin hakasta eurokankaasta jotain mv-kankaita, vaan niin sitten "jouduin" tyytymään Marimekkoon kun ei muualta löytynyt YHTÄÄN varteenotettavaa vaihtoehtoa.

  Pistää vähän mietityttämään että onko kangaskauppiaat ihan pihalla vai onko meitä muka liian vähän :) myös Elloksen liinavaate puolelta olen löytänyt kivoja kankaita, mutta pussilakanasta riittäis kangasta sitten kaverinkin projektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, mv-tilkkuprojekti. Kuulostaa haastavalta, jollei mahdottomalta tehtävältä.

   Joko meitä on liian vähän tai asiakkaita on jo nyt liian paljon :)

   Poista
 6. Ihan totta! Huonot on valikoimat.. Hienot tyynyt olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 7. Kun ei itse juuri ompele, en tiennyt tämmöisestä ongelmasta,
  mutta olen samaa mieltä siitä että yritysten tulee olla hereillä siitä mitä maailmassa tapahtuu just nyt.
  Joka tapauksessa, jälleen kerran olet kääntänyt pulman voitoksi,
  ei olisi tullut itselle mieleen tehdä keittiöpyyhkeistä tyynyjä.
  Tosi hienot tuli!
  Jossain blogissa näin tyynyn tehdyn kirpparilta läydetystä paidasta ja sekin oli tosi kiva.
  Luova ongelmien ratkaisu innostuttaa ja ilostuttaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein yrityksissä ei ole kykyä nähdä metsää puilta. Tiedetään "monenkymmenen vuoden kokemuksella", mitä nykyiset asiakkaat ostavat ja ihmetellään kun kauppa ei käy tarpeeksi vilkkaasti. Samalla ei ole hajuakaan, mitä uusi asiakaskunta ostaisi, jos olisi myynnissä.

   Poista
 8. Mää oon kans miettiny samaa. Kangaskauppiaat elää jossain ihan omassa maailmassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä ongelma ei koske vain suomalaista kangaskauppaa. Juhla- ja askartelutarvikkeissa on sama ongelma. Jopa kehnosti menestyvässä pörssiyhtiössä valikoima näyttää vuodesta toiseen yhtä väsyneeltä. Harmi.

   Poista
 9. Sas se! Kivat tyynyt tuli kuiteskin.

  VastaaPoista
 10. Totta turiset! Olen miettinyt, että kuka niitä kankaita sieltä oikein ostaa? Kuten täällä on jo mainittu, niin ihan suoraan kasari-ysäri-kamaa ovat suurin osa. Voihan ongelma olla myös kankaidentoimittajissa. Jos moderneja kankaita ei oikein tuoteta?

  VastaaPoista
 11. Tampereella on vielä sentään eurokangas ja finlaysonin tehtaanmyymälä, mutta eipä enää paljon muuta. Muutama verhokauppa ja ne elävät kyllä ihan jossain 90-luvulla edelleen. Kurkkaapa Fabric.com, verkkokauppa ameriikan mantereella joka on kuin taivas, mutta ei siis suomessa.

  VastaaPoista
 12. Moikka! Selailin blogiasi taaksepäin ja törmäsin postaukseen, jossa olit kunnostanut Diamond-tuolisi. Olen itse nimittäin hieman samankaltaisen ongelman äärellä, joskin minun tuolini on huomattavasti paremmassa kunnossa. Mutta, tuolissani on vinyylipäällyste ja sinunkin tuolissasi ilmeisesti oli, niin miten sait sen pois? Sulattamalla? Ja tehtiinkö sekin mainitsemassasi Tilaus Oy:ssä? Irrottiko vinyylin sulattaminen hitsauskohtia? Muistatko yhtään paljon se maksoi? Kommenttiboksin puolella sanoit maksaneesi 160e koko hommasta, mutta minua kiinnostaisi sulattamisen (ja ehkä myös hiekkapuhaltamisen) hinta. Maalauksen saisin hoidettua kouluni uunissa :). Kiitos vastauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinnoite lohkeili ja oli tosi kuivunutta ja haperoa. Se oli osaksi jo irronnut. Jämät poltettiin pois Hiekanjyvässä, jossa hiekkapuhalluskin tehtiin. Hitsauskohdat eivät kärsineet. Hiekkapuhallus, poltto ja maalaus olivat muistaakseni yhteensä n. 100 e. Niitä ei laskutettu erikseen.

   Poista
 13. Veit jalat suustani - oon nimittäin miettinyt tätä asiaa jo useamman vuoden!!! Otetaan esim. joku Eurokangas, siis hohhoijaa mitä kuoseja! Kenelle ne niitä myy?? Sieltä en oo koskaan löytänyt mitään, vaikka yrityksen päätuotteita ovat kankaat. Tosi surullista suorastaan. Joka kerta kun sinne menee, niin tuun melkein vihaiseksi siitä valikoimasta :)

  Jos etsit kivoja tyynyjä ilman ompeluvaivaa, niin kurkkaa tänne: http://www.envelop.eu/ Itse löysin sieltä useammankin kivan, tosin se täytyy sanoa, että tilauksen tulos kestää tosi kauan (3 viikkoakin helposti).

  Terkuin, Maiju / my 2nd hand life

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i. Pahapaha, jos asiakas lähtee rahoineen ulos vihaisena siitä, ettei sille myydä mitään. Mutta tiedän tunteen.
   Aika monessa osoitteessa on sama tilanne; puitteet ja paikka markkinoilla on kunnossa ja väki kantaisi rahansa kauppaan vaikka puoliväkisin, jos vaan joku haluaisi kuulla mitä se väki nykyään haluaa.

   Tuo envelope on tuttu paikka, mutta kiitos muistutuksesta. Ihania tuotteita.

   Poista
 14. Ihan sama tilanne Turun seudulla - ei tahdo löytyä kivoja kankaita eikä myöskään nappeja. Yksi paikallinen pieni kangaskauppa on pelastukseni..

  VastaaPoista
 15. Hey :) I like these pillows quite much, could you name the brand where you got these from? Or are they selfmade? From which fabric? Thanks so much, Jana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! I made them from the tea towels I found from a Finnish grocery store :)

   Poista