DIY: maustemyllystä kynttilänjalka

17.1.2013Olen saanut useita kyselyjä koskien BoKlok-projektissa kehittelemiäni tuunauksia. Viimeajat ovat olleet pientä haipakkaa, joten ehdin vasta nyt väsätä ohjeen kynttilänjalalle. Parempi kuitenkin myöhään, eikö vaan? Kaapin tuunausohje on tulossa, mutta vielä työn alla. Olkeehan kärsivällisiä.
Tarvitset Ikean Kryddig-maustemyllyn (1) ja messinkisen hanan jatkopalan (2), joita löytyy rautakaupan LVI-osastolta. Omani hankin Bauhausista. Ihan aluksi, poista myllyn sisämekanismi eli pyöritä musta kiekko (3) irti ja poista sen mukana tuleva valkoinen muoviosa sekä jousi (4 ja 6).

Seuraavaksi tulee poistaa myllyn sisällä kulkeva metallitanko (5). Saat sen parhaiten irti kopauttamalla tankoa napakasti (6) pystysuoraan jotain kovaa vasten, niin että tanko alkaa liikkua vartensa suuntaisesti. Sitten poistat esim. talttapäisellä ruuvarilla myllyn pohjapuolella näkyvän pienen metalliosan (7). Kun olet saanut osan irti, myös tanko tulee ulos.

Mikäli haluat tehdä yhdestä myllystä kaksi pienempää kynttilänjalkaa, voit nyt sahata myllyn haluamastasi kohdasta poikki. Ylimmässä kuvassa kaksi pienintä jalkaa on tehty yhdestä myllystä.

Kynttilänjalan yläosa aukon ympäriltä sekä mahdollinen sahauskohta kannattaa siistiä santapaperilla ja tilkalla valkoista maalia. Itse käytin askartelukaupan akryylimaalia. Kun maali on kuivunut lisätään hanan jatkopalan ympärille liimaa ja laitetaan pala paikoilleen (8).

Ta-daa, kynttilänjalka on valmis.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Keksin sen aikoinaan kun katselin omaa puun väristä Kryddig-myllyä ja hoksasin, että sen hatusta voisi tehdä seinäripustimen. Sitten mietin, että loppuosakin pitäisi jotenkin hyödyntää. Noh, kuten usein käy, en saanut ikinä idistä toteutettua, mutta BoKlok-proggiksessa se tuli taas mieleen.

   Poista
 2. Nice job, it's a brilliant idea, thank you for sharing it. Love the form, so beautiful!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavuutta, hyvä sinä!!!

  VastaaPoista
 4. Hienoja tuunauksia nämä kynttilänjalat sekä naulakkonupit. Jäin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kun mukavaa saada uusia lukijoita. Kiitos ja tervetuloa.

   Poista
 5. Ihan mahtava idea ja kaunis sekä hieno lopputulos! Mistä sä keksit näitä? Ihanaa, että löytyy tuollaisia kekseliäitä ihmisiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, liekö sopivan stressitön elämänvaihe? Mitä enemmän paineita sitä vähemmän luovuutta. Niin se mulla menee.

   Poista