BoKlok - lastenhuone

29.10.2013


























































































































































































































































































BoKlok-kodista on esittelyvuorossa tytön huone. Ihana sisustustehtävä, sillä olen useimmiten päässyt sukeltamaan vain pikkupoikien maailmaan. Tästä huoneesta halusin suloisen tyttömäisen, mutta raikkaan. Punaista olen käyttänyt sisustamisessa harvoin, jos koskaan, mutta tämän tytön huoneesta sitä löytyy yllin kyllin.

Seinälle valitsin Boråsin Wallpapers by Scandinavian designers -mallistosta löytyneen Stig Lindbergin suunnitteleman Herbarium-tapetin, joka kuviointi on alunperin suunniteltu jo vuonna 1947. Kalusteet, lukuunottamatta kokomäntyisiä säilytyslaatikoita, ovat IKEAsta.

Tässäkin huoneessa tuunasin muutaman esineen tuomaan sisustukseen ripauksen persoonallisuutta ja käytännöllisyyttäkin. Valkoinen rullaverho ja juniorituoli saivat pintaansa punaista särmää askartelukaupasta saatavalla akryylimaalilla. Ärjyn vihreä poro puolestaan muuttui kokonaan puna-valkoiseksi. Kiva kultakalatyyny syntyi IKEAn Trendig-sarjan keittiöpyyhkeistä ja työtason rakensin Ekby Gällö -hyllynkannattimiin.

BoKlok-kodeissa ei vaatekaappeja ole valmiiksi asennettu. Kätevää, sillä näin asukkaat saavat itse päättää kaapin paikan. Tytön huoneeseen valitsin Pax-sarjan kaapin, jonka sisus kalustettiin mahdollisimman tehokkaasti. Kaapistoon mahtuu vaatteiden lisäksi paljon leluja ja muuta säilytettävää.

Tytön huoneen tuunauksissa käytettiin näitä IKEA-tuotteita:



















































Tytön huoneen sisustuksessa käytetyt IKEAN tuotteet:

sänky / Gulliver
vaatekaappi / Pax
kattovalaisin / Stockholm
seinävalaisin / Smyg
työvalaisin / Jansjö
matot / Ludde
pussilakana 1 / Färglav
pussilakana 2 / Emmie Spets
Kultakalatyyny / Trendig 2013 -keittiöpyyhkeistä
työpöytä/hyllykkö / Ekby Gällö -hyllynkannattimet
juniorituoli / Urban
rullaverho / Tupplur
magneettitaulu / Spontan
naulakko / Enudden-pyyhenaulakko
perhostaulu / Olunda
kehykset / Ribba
kortit  / Kort
tauluhyllyt / Ribba
keppiheppa / Löjlig
pehmokoira 1 / Gosig Vovven
pehmokoira 2 / Gosig Golden
pehmopossu / Knorrig
pehmonalle / Brumma
pehmonukke / Lekkamrat
Poro-koriste / Samspelt
Lokerikko / Moppe
Purkit / Inre
Muistilehtiö / Särskild
Käsikirjoitusalusta / Välbekant


BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu ja suunnittelu kohtuullisin asumiskustannuksin. Jokainen sentti on mietitty tarkkaan ja siksi uskommekin, että BoKlok-koti on paljon enemmän kuin vain neliöitä.

Ensimmäinen loppuunmyyty BoKlok-kohde valmistuu Vantaa Kivistöön joulukuussa 2013 ja seuraava Vantaan Nikinmäkeen alkusyksystä 2014. Nikinmäessä on vielä muutama vapaa asunto, käy tutustumassa: www.boklok.fi jahttp://kodit.skanska.fi/Kohteet-ja-asunnot/BoKlok-Vantaan-Nikinkumpu/






42 kommenttia:

  1. Hei Naku, vau! Mahti idea tuo työtaso!

    VastaaPoista
  2. Love how you have turned the bottom shelf into a desk!

    VastaaPoista
  3. Älyttömän hieno kokonaisuus! Raikkaat värit, ihana tapetti ja kivoja ideoita piensisustuksessa! Tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät! Ihana kokeilla jotain erilaista.

      Poista
  4. Oi ihana punanen!! <3 Onko punanen tulos? Terkut <3 <3

    VastaaPoista
  5. Vitsi tuo työtaso on maailman mahtavin idea! Voisiko tähän saada tarkempaa DIY-ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Ei siihen oikeastaan sen kummempaa ohjetta ole. Ylimmät hyllyt vaan ihan normaalisti kiinni ja alimmaksi hankitaan hieman syvempi levy, johon tehdään kuvassa näkyvät kolot, jotta saadaan kiinni. Helppo nakki!

      Poista
    2. Totta! Ehkä tälläinen vähän kädetönkin osaisi sen tehdä. Onko sinulla enää tarkempia mittoja levystä ja sahauskohdista. Näyttää nimittäin mitoiltaankin niin passelilta. Voi että mä odotan, että saisin tälläisen aikaiseksi! Sopisi niin hyvin makuuhuoneeseen työpöydäksi kun tällä hetkellä väkerrän kaikki opiskelujutut keittiön pöydällä.

      Poista
    3. Ihan varmasti osaat! Ylemmät levyt ovat kooltaan 79x19 cm (Ikean standardilevy). Työtaso on saman levyinen ja 40 cm syvä. Kolot vaan kuvan mukaisiin kohtiin.

      Poista
  6. Olen pitkään seurannut blogiasi. Ihmettelen aina kuinka voit olla niin monitaitoinen, kekseliäs ja lahjakas. Yllätät aina. Pidän myös rennosta tavastasi kirjoittaa. Kiitos inspiroivasta blogistasi ja jatka samaan tyyliin.
    -piipi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Et arvaa kuinka piristit päivääni. Kiitos!

      Poista
  7. Love the result...incredible. I am to go to ikea, need some changes at home...but that is incredible.

    VastaaPoista
  8. Ihania tuunauksia! Tavaroita jotka on suunnilleen kaikille ihan tuttuja ja joita löytyy niin monien kodeista. Tavaroita jotka ovat lähes jokaisen kukkaron ulottuvilla. Silti kuitenkin jotain ihan uutta ja oman näköistä, mitä ei ole kenelläkään muulla, kun hiukan näkee vaivaa. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pienet muutokset tekevät ihmeitä ja ovat parhaimmilllaan myös kaikkien toteutettavissa. Ei tarvita erityistaitoja tai kummoisia työkaluja. Vähän ajattelua vaan.

      Poista
  9. Mahtava! Minullakin silmä osui ekana tuohon työtasotuunaukseen. Pitääkin vielä kerran harkita tuota vaihtoehtoa. Kerran jo sen hylkäsin ja olen laskeskellut, mitä kustantaisi String-systeemi, mutta tuollaisena vaihtoehtona Gällö voisi silti toimia ja puolustaisi kyllä hintansa puolesta paikkaansa.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti toimii ja hintaa ei tule juuri nimeksikään. Olikohan nuo kannattimet 8€ kappale ja levyjä saa muutamalla eurolla.

      Poista
  10. Ihastuttavan raikas! Olisiko sulla pätkää tuota tapettia myytäväksi? :)

    VastaaPoista
  11. Voi että, hurjan hieno kokonaisuus ja niin paljon herkullisia oivalluksia! Saako udella mistä nuo täysipuiset säilytyslaatikot ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Laatikot ovat Bauhausista.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta, Bauhaus itselläkin tuli ensimmäisenä mieleen. Täytyy suunnata sinne kunhan seuraavan kerran vie tie sellaiseen kaupunkiin, josta liike löytyy.

      Miltä tuo Gällö-pidikkeisiin toteutettu pöytä muuten vaikutti tukevuudeltaan? Riittäisiköhän pidikkeissä potkua kannatella ihan jo kouluikäisenkin vähän rankemmassa käytössä olevaa pöytälevyä? Meillä kun poika ainakin kumartuu läksy- ja muiden kirjojen ääreen oikein antaumuksella :-)

      Poista
    3. Kannattaa tarkistaa maximikuormitus Ikean tuotetiedoista ja laittaa hyllykkö kiinni seinään useammasta kohdasta. Isommalle pojalle laittaisin 29x119 cm kannattimet, näin työtasostakin saisi isomman. Tietenkin kannattaa vielä muistaa, että vaikka hyllykkö kestäisi löhöilyä, kestääkö seinä :)

      Poista
  12. Hieno kokonaisuus! Ja työtaso on makee!:)

    VastaaPoista
  13. Kiitos Naku! Oon tässä venyttänyt monta kertaa tytön koulupöydän hankkimista, kun en oo keksinytmillainen se voisi olla! Mulla on nuo kannattimet varastossa ja hyllylevytkin, enää siis vaan työtaso ja tittidii! Ihan mahtavaa! Poraaja-kaveri vaan kylään ja meilläon pöytä! Superkiitos!!!! :)))

    VastaaPoista
  14. Ihanan värikästä ja kodikkaan näköistä!

    VastaaPoista

  15. I think a beautiful children's bedroom full of beautiful things
    Amina

    VastaaPoista
  16. Värit natsaavat aivan mielettömän upeasti yhteen. Lisää näitä!

    VastaaPoista
  17. Kiva idea tuo työpöytä! Mistä olet hommannut puutasot?

    VastaaPoista