Kurkistus BoKlok-kotiin

18.10.2013

Olohuone




































































Keittiö









































































Aikuisten makuuhuone





































































Tytön huone




































































Eteinen



Noniin, vihdoinkin pääsette kurkistamaan viimeisimpään projektiini, joka on ollut kertakaikkisen hauska ja mielenkiintoinen. Kyseessä on pian Vantaan Kivistöön valmistuvan BoKlok-kohteen esittelykodin sisustaminen. Eikä mikä vain kalustaminen kauniiksi, sillä tarkoituksena oli loihtia oikea koti, jossa vieras todella voisi aistia lapsiperheen asuvan. Huh hei, aika paljon mietittävää. Ja jestas, kuinka paljon kolmihenkisellä perheellä on tavaraa!

Suunnittelua ohjasi ajatus siitä keitä asukkaat ovat, millaisia he ovat, mistä pitävät ja mikä heille on tärkeää. En halunnut tehdä liian siloiteltua näyttelytilaa, vaan tavallisen perheen kivan ja toimivan kodin. BoKlokhan on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä asumiskonsepti, joten koti kalustettiin IKEAn tuotteilla. Sekaan toki tuotiin ripaus historiaa, jota löytyi niin kirpputoreilta kuin tuttavienkin vinteiltä. Tuunasin myös uusia IKEA-tuotteita vastaamaan paremmin asukkaiden tarpeita ja mieltymyksiä. Näistä kerron seuraavissa postauksissa.

Yhtenä tavoitteenani oli tehdä jotakin "ei-nakumaista", vaikka kyllä kai itselle ominainen tyyli aina jollain tavoin seuraa mukana. Ainakin pyrin siihen, että tässä kodissa ei olisi samoja IKEAn tuotteita, mitä omassani on (ja niitä on aika paljon). Melko hyvin onnistuinkin löytämään uusia suosikkituotteita, joita nyt voisin miettiä omaankin kotiini. Tapetit sain valita Boråsin mallistosta ja ihania löytyikin. Muut tapetit nähtyäni seinällä pupu meni pöksyyn ja päätin jättää olohuoneeseen suunnittelemani unelmavärin toteuttamatta. Huvittavaa, sillä se oli oikeastaan ensimmäinen valinta koko suunnitelmassa.

Jonkin verran kompromisseja täytyi tehdä lähinnä tuotteiden saatavuustilanteista johtuen, mutta lopputulos on aika lailla suunnitelmien mukainen. Pieniä puutteita vielä on. Joitain tuotteita odotellaan saapuvaksi.

Näissä kuvissa on hieman esimakua BoKlok-kodista. Tulevissa postauksissani kerron ja näytän tarkemmin projektin tuotoksia huone huoneelta. Kaikkia paikkoja en ole vielä päässyt kunnolla kuvaamaan, sillä koti on todellakin keskellä kiireistä työmaata. Kypäräpäisiä rakentajia sun muita asentajia vilisee keskellä sisustusprojektiakin ja matot vedetään rullalle useamman kerran päivässä. Mutta ei hätää, kohta saadaan sähköt, lämmöt ja vedetkin tupaan! Hiphei, tästä jatketaan.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu ja suunnittelu kohtuullisin asumiskustannuksin. Jokainen sentti on mietitty tarkkaan ja siksi uskommekin, että BoKlok-koti on paljon enemmän kuin vain neliöitä.

Ensimmäinen loppuunmyyty BoKlok-kohde valmistuu Vantaa Kivistöön joulukuussa 2013 ja seuraava Vantaan Nikinmäkeen alkusyksystä 2014. Nikinmäessä on vielä muutama vapaa asunto, käy tutustumassa: www.boklok.fi ja http://kodit.skanska.fi/Kohteet-ja-asunnot/BoKlok-Vantaan-Nikinkumpu/

43 kommenttia:

  1. Aivan tajuttoman hienosti laitettu. Wow. Hyvä Naksu.

    VastaaPoista
  2. I am totally in love with the second picture, wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. It's one of the favorite scenes in the whole interior.

      Poista
  3. Näyttääpä todella kivalta! Tämä BoKlok konsepti on oman työn kautta jonkin verran tuttu ja ideana loistava, kohtuullisen asumisen ratkaisuille on varmasti tarvetta, toivottavasti Jyväskyläänkin joskus vastaava saadaan vaikka joitakin vuosia sitten kytenyt BoKlok hanke ei tänne toteutunutkaan.

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivotaan, että hanke vielä toteutuisi. Todellakin loistokonsepti!

      Poista
  4. Oi mikä namupala tästä on tulossa. Asun itse lähistöllä, joten olen seurannut näiden talojen rakentamista alusta asti. Pääseekö yleisö jossain vaiheessa tutustumaan asuntoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, kun et hoksannut käydä viime viikolla kun oli avoimien ovien päivä. Ehkäpä vielä tulee tilaisuus, toivotaan.

      Poista
  5. Todella kivannäköinen kokonaisuus! Mukavaa päästä näkemään myös tarkemmin juttuja!

    Ihanaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pian saan lisää kuvamatskua näytille. Harmi kun en osaa tallentaa kuviin sitä fiilistä, joka on paikan päällä. Mielestäni paljon parempi kuin kuvissa, kun näkee kaikki yksityiskohdatkin.

      Poista
  6. Tosi ihana kokonaisuus - ostajan varmasti helppo samaistua :)
    Onnittelut hienosta työstä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivotaan, että vierailija saa positiiviset värinät :)

      Poista
  7. Olet kyllä taitava! Näyttää kodikkaalta eikä Ikean myyntinäyttelyltä. Mutta mitkä nuo kauniit ruokapöydän tuolit ovat? Menin heti Ikean sivuille etsimään niitä, mutten löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tuoli on nimeltään Idolf. Sitä on valkoisena ja mustana. Taisit missata sen, sillä kuva Ikean sivuilla oli valkoisesta versiosta, mutta kun klikkaat tuolin tietoja, saat myös mustan näkyville.

      Poista
  8. Hei! Kommenttini ei nyt liity postaukseen ollenkaan... Olisin kysynyt teidän vanerisesta keittiönpöydästä. Miten pöytälevy on kiinnitettynä Hayn pukkijalkoihin? Jos ruuveilla niin miten tarkalleen? Olemme hankkimassa vastaavaa, mutta kiinnitys mietityttää vielä. Kiitos ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips. Pukkijaloissa on paikat ruuveille, joista normaali ruuvikiinnitys.

      Poista
    2. Kiitos! Tämähän helpotti jo kummasti. Teemme ruuvikiinnityksen. Minkä kokoinen teidän pöytälevy on? Mietin onko 160x90 sopiva niin, että ympärille mahtuu 4 pinnatuolia...

      Raikasta syksyä! Jään vakkarilukijaksesi! :)

      Poista
  9. Näyttää mahtavalta! Ei tosiaan nakumaiselta mutta kuitenkin sun kädenjäljen tunnistaa ;) Ja kuten joku jo kommentoi, ei näytä Ikean katalogilta tai interiööriltä, vaan tyylikkään perheen kodilta. Pus pus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä jos onnistuin.

      Poista
    2. Komppaan Lauraa! Näyttää tosi kodikkaalta ja tyylikkäältä. Hieno lopputulos Naku!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, minäkin tykkään. Koti alkoi jo tuntua ihan omalta. Kun tietää mitä missäkin laatikossa on, niin sitähän se silloin on :)

      Poista
  11. Hienolta näyttää! Jään innolla odottelemaan tarkempia postauksia :)

    VastaaPoista
  12. Onnittelut. Loisto duuni ja hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  13. Tosi kivalta näyttää! Ihanan särmä tuo eteinen, tykkään! Tuunatut lasipurkitkin ovat päässeet näemmä tänne, itsellä noiden kansien suhautus vielä "työlistalla" :) Kalenterinkin voisi itse tehdä tuollaiseen klipsutauluun.. Inspiraatioitasaatu taas vaikka kuinka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tänne kultaspurkit pääsitvät. Ja Ikean klipsutaulukin sai suhautuksen :)

      Poista
  14. todella upea lopputulos. olisi hienoa päästä tekemään tuommosia projekteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, oli kyllä todella antoisa projekti.

      Poista
  15. Ai että!! Nuo ikean eteisen matot ovat aivan ihanat ja myös pyöreä pöytä ja tuolit, ja pöydän päällä punos-pöytätabletit. Todella samannäköiset kokonaisuudet kuin meidän kotona, mutta tuolit ovat meillä myös sellaiset punos-tyyliset. Olen himonnut noita ikean mustia tuoleja jo jonkin aikaa mutta en raski ostaa ja vaihtaa kun tykkään nykyisistä tuoleistakin niin kovasti ja sain ne törkeän halvalla! ;) Blogissasi on ihana tunnelma ja esittelet tyylejä, joista minä pidän! Pääsisipä itsekin tekemään tällaisia projekteja enemmän, yhden asunnon olen saanut sisustaa ja se oli mahtavin projekti ikinä ! Minusta sait uuden lukijan!

    http://wellitsureaintprada.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina, kiva jos tykkäät. Minusta on kiva kokeilla hieman erilaisia tyylejä. Mukavan haasteellista.

      Poista
  16. Perfecto! Musta kuvista saa aika hyvänki kuvan siitä, millanen koti on. Vitsit että tykkään nuista sun pienistä ja isommistakin tuunauksista. Niistä näkee, onko ihmisellä omaa ideaa vai ei. Smak!

    -Riikka

    VastaaPoista
  17. Hei! Mistä, oi mistä, tuo ihana kultakalatyynynpäällinen on? En ainakaan nopealla vilkaisulla löytänyt Ikean sivuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, tyynynpäällinen on tehty Ikean Trendig-sarjan keittiöpyyhkeistä.

      Poista