BoKlok - keittiö

7.11.2013
Kuvat yllä: Skanska Kodit


Palataanpa taas Saunapolun BoKlok-kotiin. Tällä kertaa kurkistetaan tämän 58,5 neliöisen kolmion keittiöön. Tehtävänäni oli siis suunnitella asunnosta ihan tavallisen perheen kiva koti. Koska BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä konsepti, esittelykoti luonnollisesti sisustettiin IKEAn tuotteilla. Keittiön kiinteät kalusteet (samoin kylpyhuoneen) ovat BoKlok-kodeissa aina IKEAn mallistoa.

Keittiö on kodin neliöihin nähden ihanan iso ja sijaitsee asunnossa aivan keskeisellä paikalla. Suoraan ulko-ovesta pääsee keittiöön ja toisessa päässä se avautuu olohuoneeseen. Tämä tekee asunnosta ihanan avaran. Tähänkin ratkaisuun päästiin kuulemalla konseptista kiinnostuneiden ihmisten toiveita fiksusta kodista. Laaja suomalaisten BoKlok-kotien suunnittelua ohjannut tutkimus tehtiin tietenkin täällä Suomessa. Tutkimuksesta vastasi asiakasymmärrystoimisto Kopla.  BoKlok-asuntojen suunnittelusta vastasivat Skanskan suomalaiset arkkitehdit.

Keittiöön valitsin Borås-tapetin, joka löytyi Wallpapers by Scandinavian designers -mallistosta, kuten lastenhuoneessakin. Tapetti on Arne Jacobsenin suunnittelema klassikko nimeltään Trapez (2739). Superihana ja kuin pisteenä i:n päällä seinälle ripustetut IKEAn Trendig-sarjan lautaset sekä kello.

Keittiö kalustettiin viimeistä laatikkoa myöten. Mietittiin juuri tälle perheelle sopivat aterimet, astiat sekä muu tarpeellinen esineistö ja tehtiin keittiöstä muutenkin juuri heidän näköisensä. Kirpparilta ja tuttavien vinteiltä löytyi jälleen pientä ekstraa, jota oikeassa kodissa tietenkin pitää olla. Pienet kodinkoneet, kuten kahvinkeitin, leivänpaahdin jne. ovat Boschilta.

Pari DIY-juttua löytyy keittiöstäkin. Ikean Burken-purkit saivat uuden värityksen kansiinsa kultamaalista ja seinäkoukut pikkutavaralle tein samaan tapaan pyöröpuusta kuin makuuhuoneessakin. Tässä vielä kuvia kivoista yksityiskohdista:


Lopuksi vielä fiilistellään, miltä keittiössä näyttäisi, jos asukkaiden tyyli olisi hieman toinen:
Alempi kuva: Skanska KoditKeittiön sisustuksessa käytettyjä IKEAn tuotteita:

pöytä / Docsta
tuolit / Idolf
juniorituoli / Agam
keittiöjakkara /  Bekväm
valaisin / Centigrad
matto / Morum
kello / Vattna
seinälautaset / Trendig 2013
vihreä kulho / Trendig 2013
vihreä muki / Trendig 2013
aterimet / Mogen
lasit / Frasera
lasit / Trendig 2013
lautaset ja kahvikupit / IKEA 365
lautaset / Arv

Myös maustemyllyt, morttelit, kattilat ja muu tämän kodin keittiössä oleva välineistö löytyy IKEAn mallistosta.

16 kommenttia:

 1. Herranjestas sä oot kyllä tehnyt järkyttävän ison duunin! Ja niin mahtavaa jälkeä. Parasta on, että nää ei näytä "ikea-huoneilta", vaikka esineet onkin tunnistettavissa. Hyvä Naku! Oon ylpeä susta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos :)

   Poista
 2. Varsin taitava olet.
  Tasapainoinen kokonaisuus kauniilla yksityiskohdilla.

  p.s aika kivoja työprojekteja sinulla.

  llona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona!
   Niin on, tosi kivoja projekteja. Kiitos mahtavien yhteistyökumppaneiden!

   Poista
 3. Ihan mahtava tämäkin huone! Ja samaa tapettia löytyy meidän työhuoneesta. Nyt on kyllä niin mahtavia tapetteja markkinoilla, että tekisi mieli tapetoida enemmänkin.

  -Paula

  VastaaPoista
 4. Ihanaisia purnukoita ja asetelmia! Ja yleisesti kivan raikas ilme tässä keittiössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta haluamani rullaverho puuttuu ja se vähän vaivaa :)

   Poista
 5. So a lovely kitchen...it is a pity that when I redecorated it i didn´t find inspiration like this...perfect conbination of white and that wallpaper...and the details....
  Love garlics for cooking and haven´t think about "showing" them

  VastaaPoista
 6. Taitava olet! Ihana keittiö pieniä yksityiskohtia myöten.

  VastaaPoista
 7. Mä tykkäisin mustavalkoisesta tai kokonaan valkoisesta keittiöstä.

  VastaaPoista
 8. This is a wonderful and cosy kitchen.
  I love it!
  Lovely hugs
  Molly

  VastaaPoista
 9. Hienoa työtä olet tehnyt, sen minkä tuossa mittakaavassa pystyy! Nuo nykymuodin "tusinakeittiöt" ovat sairaalamaisuudessaan niin hankala pohja, että vaikea siihen on yhtään mitään persoonallisuutta löytää. Tavallaan tässä on varmaan tehtävänä haettukin sitä "nykymuotia", siis näissä kodeissa, joiden idea ymmärtääkseni nimenomaan on siinä kopioinnissa.

  VastaaPoista