14.8.2014

Maljakon pikatuunaus
Pidän aina silmät ja korvat auki, josko löytyisi muotoilultaan kivoja maljakkoja, mutta syystä tai toisesta niitä on markkinoilla yllättävän vähän, tai ainakaan kukkaron kestävään hintaan. Kesällä kävi säkä, kun löysin Ikean löytönurkkauksesta kolmella eurolla tämän PS2014-sarjan yksilön, jota normaalisti myydään kolmen setissä ja juuri tämä nimenomainen malli on yläosaltaan ärtsyn keltainen ja lasiosa turkoosi. Eli ei minun väriyhdistelmäni lainkaan. Nyt keltainen yläosa oli yhdistetty kirkkaaseen lasiin, joten ajattelin kokeilla, josko maalaamalla onnistuisin fiksaamaan maljakon omiin tarpeisiini sopivaksi. 

Ruiskautin pintaan ensin kellarista löytämääni harmaata maalia, mutta se osoittautuikin kiiltäväksi. Pinnasta tuli ruman muovinen. Päälle suihkautin sitten ohuen kerroksen mattavalkoista ja lopputuloksesta tuli yllättävän kiva. Harmaa väri paistaa alta, mutta pinta on silti mattainen. Eikös olekin nyt ihan ok?
13 kommenttia:

 1. Oo, ihana <3 <3 Sä se osaat! Hali ja terkut <3

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Ikeoiden tuunaaminen on aina ihan hauskinta hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin, ja just mun kukkarolle sopiva :)

   Poista
 3. Ihana kuva ja maljakostakin tuli tosi kiva :) Vihreät kasvit on niiiiiiin ihania! Varsinkin just tolleen, että niitä on monta vierekkäin! Me likey!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mä olen aina tykännyt viherkasveista, vaikken ole kummoinen hortonomi.

   Poista
 4. Voi että kun on kaunis. Oliko sulla tuollainen lasinen malja valmiina, vai saitko värin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasi kuului mukaan. Tuo kolmen setti oli varmaan ollut esittelykappalena ja turkoosi lasi oli vaihdettu tähän kirkkaaseen. Nuo kaikki kannet kun käyvät nuihin kaikkiin laseihin.

   Poista
 5. No onko kiva!! Aivan mahtava! :) Just oiva esimerkki taas siitä, että älä jämähdä valmiiseen tuotteeseen - sillle voi aina tehdä jotain! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana maljakko ja varsinkin ottamasi kuvat ovat todella kauniita! Erilaisia materiaaleja ja kasvimaailman kauneutta täydellisesti yhdistettynä. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista