26.10.2014

PIHAREMONTTI | ensimmäinen etappiKokosin parista kamerasta ja puhelimestani kesän aikana ottamiani kuvia piharemontin kulusta ja ajattelin pikkuhiljaa esitellä mitä tällä hetkellä esitettävissä on. Ensi kesänä piha näyttää varmasti jo kivemmalle, kunhan nurmikko kasvaa ja kaikki kolmisensataa istutettua kasvia pääsee kunnolla levittäytymään.

Tarkoista suunnitelmista huolimatta heti alkajaisiksi teimme aivan muuta kuin mitä alunperin oli ajateltu. Alkukesästä pojat saivat serkuiltaan heidän tarpeettomaksi jääneen vanhan leikkimökkinsä, jonka kuorma-auto tuodessaan peruutti suoraan pihan taaimpaan nurkkaan, jotta se ei olisi tulevan piharemontin tiellä. Tarkoitus oli siirtää mökki myöhemmin toiselle puolelle tonttia. Mökin paikalta puolestaan piti purkaa ikivanha kiveys ja istuttaa siihen nurmikko.
Leikkimökin tultua miesväki maalasi sen keltaisesta harmaaksi. Saman kohtalon koki talommekin jokunen kesä sitten. Leikkimökin kuistirakenne oli päässyt vuosien varella lahoontumaan, joten purimme sen kokonaan. Kaiteet pitää vielä ensi kesänä rakentaa.


Tältä näytti sisäänkäynnille vievä käytävä ennen piharemonttia. Huhhuh, ei kovin kutsuvalle! Toiseksi ylimmässä kuvassa näet, miten käytävä muuttui remontin myötä.
Muutaman viikon ihmeteltyämme mökkiä, keksimme, että nykyinen paikka onkin sille juuri se oikea. Tosin ympärille tarvitaankin nurmikon sijaan uusi terassi. Mitenkä tuo ei ollut aiemmin tullut mieleen!? Paikkahan on sopivasti talon sisääntulon vieressä ja ainoita paikkoja tontillamme, mistä kesän paahteella löytää varjopaikan.
Uusi terassi oli kesällä kovassa käytössä ja olen tosi iloinen idiksestä. Tilaa on reilusti. Poikien uima-allaskin saatiin pois pääterassiltamme. Ensi kesänä valttaamme terassin lankut mustaksi, kuten muuallakin olemme tehneet. Kiva pöytäryhmä pitäisi keksiä ja jotain muutakin hauskaa.

Julkisivuremontin yhteydessä tehdyn pääterassin näet tästä.

Aikamoisen muutoksenhan tämä koti, ja nyt piha, ovat vuosien varrella kokeneet. Muistinvirkistykseksi kuva talosta sellaisena kuin sen ostimme löytyy täältä.

3 kommenttia:

  1. Aivan upeeta <3 <3 Kyllä te osaatte <3 hali

    VastaaPoista
  2. Ihan huikeeta työtä teette! Tunnelma on tosiaan hieman eri :)

    VastaaPoista
  3. Mielettömän hyvä muutos! Mahtavaa, kun ihmiset osaavat ja ryhtyvät. Tykkään :)

    VastaaPoista