Glögin kaveriksi

26.11.2010



Lehdet on täynnä ihania joulureseptejä. Tekis mieli kokeilla vaikka mitä. Eilen pysyttiin kumminkin vanhoissa tutuissa herkuissa. Leivottiin pestosämpylöitä ja korvapuusteja. Pestosämpylä on ihanaa glögin(kin) kanssa!


PESTOSÄMPYLÄT
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
8-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
n. 2 dl valmista pestokastiketta
2 dl pinjansiemeniä (tai auringonkukansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta tms)
2 dl raastettua parmesaania

1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja sokeri. Mittaa kulhoon 3 dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
2. Lisää loput jauhot vähitellen käsin vaivaten niin, että taikina irtoaa käsistä. Lisää lopuksi öljy. Kohota 15 minuuttia.
3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se levyksi. Voitele levy pestokastikkeella ja ripottele siemenet sekä parmesaanijuusto pinnalle.
4. Kääri taikina rullalle ja leikkaa viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperille (tai muffinivuokiin) leikkuupinta ylöspäin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Oi näyttävät herkullisilta! Ja tykkään todella noista tonfiskeistä :)

    VastaaPoista
  2. Tarjoiltavatkin maistuis, mutta mun huomion kiinnitti tuo keittiöpyyhe, mistä se on? Näyttää vähän Kaunisteen kuosilta, mutta heidän sivuiltaan en ainakaan kyseistä printtiä bongannut. Keksin heti henkilön, jota voisi jouluna lahjoa juuri tuollaisella :)

    Ps. Tykkään blogistasi, ihania ideoita ja kivoja kuvia.

    VastaaPoista
  3. Kyse on lappilaisen Mielandin kaitaliinasta. Ajankohtaista-kuosissa on "kiinnostavimmat uutiset lappilaisissa sanomalehdissä syksyllä 2007". Katoppa mie.fi

    VastaaPoista
  4. Namsk! Näistä tulee ihan mieleen meillä suurta suosiota saavuttaneet pizzakierteet. :)

    Nämä nimittäin: http://visuaalisestivaativa.blogspot.com/2010/02/kiekuroita-ja-kissapainia.html

    VastaaPoista
  5. Kiitos, sieltähän se kuosi löytyi! Ahaa, se olikin kaitaliina, ei tullut mieleenkään :) Olenkin joskus törmännyt jossain kyseiseen merkkiin, tuohon Kemijärvi-mallistoon.

    VastaaPoista