Leivontapäivä

12.11.2010



Bambulassa on ihana vastaleivotun leivän tuoksu. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu.

Kauraleivän ohje on muokattu Sunnuntain kaurasämpyläohjeesta. Kannattaa kokeilla. Onnistuu aina.


KAURALEIPÄ (2 kpl)
 
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
1 ps kuivahiivaa
10-12 dl kauraleipä/-sämpyläjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun: vettä
Pinnalle: kaurahiutaleita

1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja siirappi. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinat pyöreiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta!
    Tätä tulee varmasti kokeiltua:) jos ei tänä viikonloppuna niin seuraavana;)

    VastaaPoista
  2. täytyypä kokeilla. meillä tulee leivottua kiitettävän usein sämpylää sunmuuta. vaihtelu tervetullutta!

    VastaaPoista
  3. Leivon ihan laiskuuttani sämpylän sijasta leipää; vähemmän pyöriteltävää :)

    VastaaPoista
  4. "lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini".
    paljonkos sitä laitetaan? mie en löydä ainelistasta margariiniii!!!!

    VastaaPoista
  5. Hupsista, oli näköjään margikset tippunu pois! Margista tulee desi - siis sitä juoksevaa. Noin 100 grammaa kiinteetä.

    VastaaPoista