L(oma)päivä

22.2.2012

Eilen oli harvinainen kotiäidin vapaapäivä, joka lopulta venähti vuorokaudeksi poikien jäätyä ensi kertaa elämässään yökylään. Sain omaa aikaa. Tein juuri sitä mistä olen pitkään haaveillut; olla yksin kotona ja touhuta omia juttuja ajan kanssa.

Päivän huudatin musaa, pakkeloin seiniä ja nikkaroin, järkkäilin paikkoja, pesin pari koneellista pyykkiä, napostelin vähän ja lillitin kahvia mukitolkulla. Illalla kävin jumpassa, saunoin ja valvoin myöhään. Arvatkaa nautinko? No kyllä.

Se mikä minusta on kivaa ja rentouttavaa, tuntuu toisista työltä ja suorittamiselta. Itse en lainkaan nauti totaalitoimettomuudesta. Onko toinen tapa sallitumpi kuin toinen? Miten sinä lataat akkusi?


24 kommenttia:

 1. mitä nuo aivan ihanat makupalat ovat!!? :O

  VastaaPoista
 2. No minä tykkään kans just kun saa tehdä rauhassa. Tykkään siivota ja järjestellä, ilman että kukaan keskeyttää. Sitten lataan akut melko hyvin myös kaupungilla shoppaillen ja kaffitellen. Niin ja toi kahvia muki tolkulla toimii mullekin. Mä rakastan kahvia ja kaffittelua <3 hali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muutkin touhuaa. Joskus tuntuvat paheksuvan, jos ei tykkää olla aloillaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pitäisi sisältyä kotiäidin työehtosopimukseen!

   Poista
 4. Ihanaa! Itsekin latailen akkuja touhuamalla. Nyt olen viikon ollut aika kovassa flunssassa ja neulomisen avulla olen pystynyt olemaan sohvalla paikallaan. Kuumepäivät tosin vietin aika hyvin nukkuessa ilman neulomuksia. Piirtelin vain vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, sohvalla tv:n töllöttely on hankalaa ilman kästöitä.

   Poista
 5. Minullekin tuo olisi unelmapäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä luksusta. Ehkäpä saisi uusinnan jo kahden vuoden päästä :)

   Poista
 6. ihanalta kuulostaa ( ja näyttää, nam!!) melkeen kade olen.
  tai en edes melkeen.

  VastaaPoista
 7. Oi, miten nautinkaan harvoista l(oma)päivistäni! Parasta rentoutumista minustakin on tuo puuhailu ja järkkäily. Siinä samalla tulee jollakin tapaa järkättyä ja siivottua pääkoppaakin.

  VastaaPoista
 8. Ennen muksuja akut latautui jouten ollen. Nyt puuhailuun on niin vähän mahdollisuuksia, että oma aika käytetään ehdottomasti jotain kivaa tehden.

  VastaaPoista
 9. Se kun saa järjestellä paikkoja ilman taustamelua tai lahkeessa roikkujia on ihme kyllä nykyään nautinnollisin rentoutumisen muoto. Lehteä jaksaa selailla sen 15 minuuttia mutta sitten kaipaa jo tekemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien luku ajoittuu mullakin pieneen hetkeen ennen nukahtamista. Ei muulloin malta.

   Poista
 10. mun on kans välillä pakko saada olla yksin kotona!! Nyt tosin pari viikkoa sitten meni toinen yö valvoessa kun närästi ja "uusi" koti naksahteluineen piti hereillä. Mutta luksusta siivoilla rauhassa niin että ehtii siisteydestä jopa hetken nauttia!

  VastaaPoista
 11. Todennäköisesti oma "latauspäiväni" olisi aivan samanlainen. Lääkäri oli tänään eri mieltä, sen pahuksen mielestä tarvitsisin lähinnä oikeaa latausta - unta ;)

  VastaaPoista
 12. Minäkin kaipaisin omaa aikaa kotona. Olen työmatkalla tällä hetkellä, onneksi vain eilisen ja tämän päivän. Suunnittelin eiliselle illalle omaa aikaa, sellaista kiireetöntä maleksimista Oulun keskustassa. Noh, työkaverit keksivät illallisen ja juoksin sitten ain Stockan läpi, jotta ehdin mukaan. Hyvä kun ehdin, oli niin mukava ilta. Niin ja sieltä Stockalta ostin miehelle ja lapselle tuliaisia:D Kai mää niitä omia vaatteita käyn katsomassa sitten joskus toiste.

  VastaaPoista
 13. Meillä mies ei millään ymmärrä, kun en malta istua sohvalla paikallani. Yleensä jos katsotaan yhdessä telkkaria, lakkaan minä kynsiä, siivoan laatikoita tai askartelen olohuoneen lattialla :D Ja parasta nollausta on kaappien siivous!!

  VastaaPoista
 14. niin samoilla linjoilla sun kanssa! silloin harvoin, kun miesväki jättää mut yksin kotiin, alan popittaa musaa ja touhuta aivan hullunlailla!

  voih.. koskakohan taas..

  VastaaPoista