Arvonta viherpeukaloille

14.3.2012


Huomio kaikki viherpeukalot! Puutarhakauden avaus lähestyy tuota pikaa ja on aika hankkia kunnon työkalut. Fiskarsilta on tullut vino pino hienoja puutarhatuotteita ja nyt Bambulan lukijoilla on mahdollisuus voittaa pihahommiin kättä pidempää.

Homma menee seuraavasti. Kerro kommenttiboksissa millainen on sinun unelmapuutarhasi (anonyymit, muistakaa nimimerkki) ja näin osallistut arvontaan. Palkintona on Xtract -sarjan saha, jonka kaksoishammastettu terä on kokonaan sisään vedettävä. Kätevää, sillä saha kulkee helposti mukana retkelläkin.

Arvonta päättyy keskiviikkona 28.3.2012.

Lycka till!


58 kommenttia:

 1. Unelmapuutarhassani on isoja vanhoja puita, hedelmällisiä omenapuita sekä muita hyötykasveja. En niin piittaa kukkasista :)

  VastaaPoista
 2. Mahtis arvonta! Täällä täysi puutarhahörhö pyörii tuskissaan, kun lunta on maassa ja puutarhurointi-into olisi polttava. Onneksi voi laittaa siemeniä multaan ja haaveilla kesästä. Minun unelmapuutarha on sellainen, jossa on sekä hyötykasvipuoli, että se esteettinen osa. Puutarhassa olisi vartisia tuomaan varjoa, paljon perennoja, kivikkopenkki, köynnöksiä ja iso kasvihuone.

  VastaaPoista
 3. Unelmapuutarhassani on tuoksua ja pensaista voi käydä hakemassa itselleen marjaisia välipaloja. Kivimuurissa kypsyy mansikat ja kirsikkapuu kilpailee sadon koon suhteen omenapuiden kanssa. Luumupuista ei vielä ole säilöttäväksi asti, mutta odotus palkitaan pian! :)

  VastaaPoista
 4. Mun unelmapuutarhassa on pelkkiä hedelmäpuita sekä marjapensaita, koska kukat mä kuitenkin onnistuisin nirhaamaan. Ja tietenkin siellä olisi myös päältäajettava ruohonleikkuri :D
  -inkkukinkku-

  VastaaPoista
 5. mielellään kiitos, tiedän jo syreenipensaat ja omenapuut jotka hyötyisivät tästä.

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana. Tontti ostettu ja aletaan rakentamaan nyt keväällä. Näille siis todella olisi varmasti tulevaisuudessa käyttöä.

  Unelmapuutarha olisi sellainen, jossa olisi paljon oleskelu tilaa ja tilaa, jossa lapsi voi mennä. Nurmikkoa tulee lähinnä takapihalle, jotta koira ja lapsi voi siellä mennä. Muuten kiviä, tuijia ja jotain hillityn värisiä kukkia. Luultavasti ainakin liljoja tulee olemaan. NE ON IHANIA :) Mutta jotain hyvin vihreää ja luonnollista. Terassi tulee olemaan kaiken A ja O, sen pitää olla iso ja toimiva, sellainen, että ainakin osa siitä on sateen suojassa :)


  Carita K.

  VastaaPoista
 7. Siitä viherpeukaluudesta en tiedä, mutta käyttöön tulisi :-).

  VastaaPoista
 8. Eiei, lätkäsin menemään liian aikaisin.

  Omassa unelmien puutarhassa olisi omena-, luumu- ja kirsikka- ja päärynäpuita. Paljon valkoisia pioneja, riippukeinu. Katoksena purjekangas. Paljon tuuheaa, hyväkuntoista nurmikkoa. Palju.

  VastaaPoista
 9. Unelmapuutarhassani olisi merenranta ja karua rantakasvustoa, ihana kasvihuone täynnä ananaskirsikkaa, viinirypäleitä, kiwai-helmiä ja muita eksoottisia suosikkejani. Lämpimällä seinänvierellä kasvaisi kurkkua ja tomaattia ja tottakai löytyisi myös perunat ja yrttimaat, muutama hedelmäpuukin. Lisäksi tahtoisin niittymäistä kasviloistoa varjostavien puiden katveeseen ja pienen nurmikon jolle kattaa juhlia ja arkiruokia notkuvat pöydät. Kaikki kauniisti ja huolettoman oloisesti tottakai. :D

  VastaaPoista
 10. Unelmapuutarhani taitaa olla hyötytarhapainotteinen. Eli runsaasti marjapensaita, mansikoita, yrttilaatikoita, kasvimaata, erikokoisia hedelmäpuita. Kasvihuone, kiemurtelevia pihapolkuja, penkkejä/tuoleja ja pikkupöytiä eri ilmansuuntiin. Lisäksi kukkia ja koristepensaita. Eikä rikkaruohoja :) Mutta ei missään tapauksessa viivottimella tehtyä, vaan rönsyilevää ja runsasta. Lapsille paljon maja- ja piilopaikkoja.

  Salli

  VastaaPoista
 11. Ihanne puutarhani olisi kuin salainen labyrintti. Salaisuuksia täynnä.

  VastaaPoista
 12. Unelmapuutarhani olisi ehdottomasti vanha ja vanhanaikainen eli isoja puita, sireenipensaita, kukkapenkkejä perinnekasveilla, puinen vastakkainistuttava keinu, salainen maja, perimmäisessä nurkassa piilossa katseilta riippukeinu... Jonkin verran tietysti nurmikkoakin, jotta voi pelailla pihapelejä. Jokin ulkorakennus kuuluu ehdottomasti unelmapuutarhassa myös olla.

  VastaaPoista
 13. Sellainen salainen puutarha-tyyppinen puutarha olisi ihan täydellinen! Tai en nyt muista tarkkaan millainen se oli, mutta englantilaistyylisesti ruusuja, ruusuja ja ruusuja, pieniä käytäviä istutusten välissä, puita ja kukkapenkkejä ja salaperäisiä polkuja ja portteja, kenties jokin puro... puutarha, jossa olisi aina jotain uutta ja yllättävää, ja jonne voisi mennä piiloon arkea. Ei siis perinteistä suomalaista puutarhaa, jossa on muutama tulppaani, omenapuita ja loppu pelkkää nurmikkoa.

  VastaaPoista
 14. mun unelmapuutarhassa olisi rykelmä puita (vaahteroita) ja niiden juurella piiiiitkö pöytä ja istuimia. Siinä vois istua iltaa kynttilöiden ja lyhtyjen valaistessa kesäyötä. Omenapuita, marjapensaita, kasvimaa, vedenlorinaa, pihakiikku <3 Monenlaisia kukkia mm. tuoksuhernettä, ruiskaunokkia yms joista sidotaan loppukesällä monta ihanaa kimppua.

  (Vuokratalon pihalla lumen alla odottaa tasamaa ja nurkassa kymmenisen puolikuollutta marjapuskaa... siinä on haastetta) :)

  VastaaPoista
 15. Unelmapuutarha: Helppohoitoinen hyötypuutarha missä olisi paljon pioneja ekstrana

  VastaaPoista
 16. Alan vasta heräillä tähän puutarhatouhuun. Meille ihanne olisi laatikkopuutarha, jossa laatikot liikkuis pyörillä.

  Ja talvipuutarha! Ihana ajatuksenakin!

  VastaaPoista
 17. Jee! Meidän talon mukana tuli iso piha joka on ollut muutaman vuoden hoitamatta. Kesällä raivataan ja tolle ois niin käyttöä.
  Mä haluan puutarhan jossa on vadelmapensaita ja pioneja :)

  VastaaPoista
 18. Tietenkin suuri (puutarhuri erikseen hoitamaan :)), rehevä, kerta katsomalta ei arvaa mitä kaikkea puutarhaan kuuluu. Jotain sinne suuntaan. :)

  VastaaPoista
 19. Jee, kiva arvonta! Periaatteessa haluan päästä vähällä, joten unelmapuutarha on aika pitkälti sellainen kuin Kekkilän Urban-pihamalli. Mutta ehkä sen selkeyden ohella jossain olisi kuitenkin omenapuu, pari luumupuuta, yrttimaa ja pikkuinen kasvihuone tomaatteineen. Ja hetkinen, oma piha onkin vähän tuollainen... ;)

  VastaaPoista
 20. Unelmapuutarhassa ei olisi hippuakaan leikattavaa ruohikkoa, vaan kiviä, kallioita, niittykasvillisuutta, eli mahdollisimman luonnonmukainen tila. Puita pitäisi tietysti myös olla, tammia, vaahteroita, katajia...

  VastaaPoista
 21. Meillä on tuossa lumen alla uuden omakotitalon ympärillä piha, joka pitää aloittaa aivan nollasta. Ja aika nollassa on tämänkin emännän puutarhanhoitotaidot. Eli mitä tahansa kaunista, mutta helppohoitoista. Hyötykasveja myös.

  VastaaPoista
 22. Unelmapuutarhassani olisi paljon kukkia ja muuta vihreää.
  Sieltä löytyisi myös kiva illanviettopaikka ja lapselle leikkitilaa. :)

  VastaaPoista
 23. Unelmapuutarhani olisi sellainen, että nurmikko ei koskaan kasvaisi liian pitkäksi, eikä yli rajojen. ;)

  Isot syreenipensaat, joiden varjossa penkki. Kaniita vanhoja omenapuita ja isoja, sammalleituneita kiviä, polveileva maasto. Yrttiympyrä ja soliseva kirkas puro. Olisipa jo kesä.

  VastaaPoista
 24. Mahdollisimman runsas ja luonnontilassa oleva. Se on parasta. Ja paljon yrttejä, marjoja ja kasviksia.

  VastaaPoista
 25. Kyllä unelmapuutarhaani kuuluisi pieni kasvimaa: pari riviä perunaa, porkkanaa, herneitä, kehäkukkia ja yrttejä. Muutama omenapuu ja mahdollisimman vähän käpyjänsä pudottelevia (ja ruohonleikkurissa korisevia JA varpaissa pisteleviä) mäntyjä. Vanha herra vaahtera koristaisi tontin nurkkaa.

  Oikeestaan niin kuin Elsa Beskowilla konsanaan.

  Elina

  VastaaPoista
 26. Voi, unelmapuutarhassani olisi jotenkin erillään leikkitilaa(pelikenttää) lapsille ja yhteisiin peleihin sekä kodikas puutarha. Vanhahkoja hedelmäpuita, marjapensaita ja kasvimaa.. Tunnelmallinen sopukka, jossa olisi ehkä huvimaja tai joku muu rakennus missä olisi mahdollisuus istua iltaa ja grillata ruokaa. Paljon kukkia, eikä yhtää ampiaisia;)

  upea arvonta!

  VastaaPoista
 27. Unelmapuutarhani olisi mahdollisimman simppeli ja yksinkertainen, vähän nurmikkoa leikattavaksi ja muutenkin hoidettavaa.

  VastaaPoista
 28. Unelmapuutarhani olisi lähinnä hedelmäpuita, muutama marjapensas ja hyvin hoidettu nurmikko.

  VastaaPoista
 29. Unelma piha on rakenteilla ja jos siitä ensi kesänä pääsis jonkun verran nauttimaan. Leikkimökkiä, kunnon grillausmestaa, kasvihuonetta ja kasvimaata. Simppeliä, tyylikästä.

  VastaaPoista
 30. Unelmapuutarhassani olisi paljon kukkia. Sen tulisi olla sellainen erittäin runsas, mutta silti selkeä. Kukat olisi monivuotisia sekä luonnon kukkia. Puutarhan keskellä olisi pieni kasvimaa josta saisi salaattitarpeet kesällä. Jonnekki vielä piilottaisi marjapensaita pari, mustan ja punaisen. Mansikoitakin arvostaisin. Kukkameren sekaan ripustaisin pienen riippumaton jossa lukisin kirjoja.

  VastaaPoista
 31. Unelmapuutarhaani kuuluu vanhoja omenapuita, kaivo, marjapensaita ja ihanan pehmeää nurmikkoa. Pihan tulisi olla hallitysti villiintynyt, täynnä ihania tuoksuja ja kukkien väriloistoa. Omenapuiden väliin voisi ripustaa riippukeinun ja siinä loikoillen katsoa lasten leikkejä. Ihanaa, tulisi jo kesä!

  VastaaPoista
 32. Mun unelmapuutarha on {kummallinen?} sekoitus sekä japanilaista ruukkupuutarhaa verivaahteroineen ja bambuineen että rönsyävää ja runsasta kasvustua, ei laajaa nurmikkokenttää vaan salaisia piilopakkoja kätkevä kotoinen "viidakko" pioneineen, unikkoineen, hedelmäpuita unohtamatta.

  Toivottavasti muutaman vuoden päästä sellainen löytyy miniatyyrikokoisena siirtolapuutahastani... :)

  VastaaPoista
 33. Unelmien pihassa olisi omenapuuvanhuksia, pieni kasvimaa, mansikoita ja marjapuskia. Kauniisti kukkiva kirsikkapuu leikkimökin vieressä. Riippumatto voisi olla viritettynä puiden väliin. Tiina Y.

  VastaaPoista
 34. Minun unelma puutarhassa kasvaa omenapuita ja se on ihanan vehreä ja vähän villi, eli sieltä löytyisi myös paljon kivoja leikkipaikkoja. Loppukesän hämärässä puihin voisi ripustaa lyhtyjä ja tunnelmoida pienen pöytäryhmän ympärillä.

  VastaaPoista
 35. Minun unelmapuutarha olisi iso nurmialue, jota reunustaisivat erilaiset vanhat puut tuoden näkösuojaa. Parin puun väliin olisi viritetty riippumatto. Puutarhassa olisi tottakai kasvihuone ja pieni kasvimaa. Kukat olisivat ruukuissa pitkin pihaa, ja niitä olisi paljon. Jossain kohtaa olisi jonkinlainen katos tai huvimaja missä kesällä istuttaisiin, kahviteltaisiin ja grillattaisiin kavereiden kanssa. Ja tämä koko komeus olisi tietysti aidattu, pitäähän koirienkin saada nauttia puutarhasta!

  VastaaPoista
 36. Paljon omenapuita ja monivuotisia kukkia jotka kukkivat eri aikoihin läpi kesän.

  nobe2712(a)gmail.com

  VastaaPoista
 37. Minun unelmieni puutarhassa kasvaisi paljon vihanneksia, marjoja ja hedelmäpuita. Siellä voisi myös olla pieni auringonkukkapelto.
  -Aada-
  aho_immonen(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Oijoi, minun unelmapuutarhani on meidän oma puutarha viimeisteltynä niillä kaikilla ihanuuksilla joita aina keväisin sinne yltiöpäisesti suunnittelen. Unelmisssani näen kuinka meillä on kauniisti leikatut omenapuut (saha tulisi tarpeeseen...) ja viehättävän leikkimökin vieressä upeassa kunnossa oleva runsas kasvimaa. Puhumattakaan tietysti siitä, että saisin viimeinkin korjattua talon mukana tulleet vanhat puutarhakalusteet ja rakennettua kesäkeittiön...
  JOku päivä. Joku päivä.

  VastaaPoista
 39. Unelmapuutarhassani kasvaa paljon hyötykasveja. Sieltä löytyy runsaasti marjapensaita, omenapuita, erilaisia yrttiviljelmiä ja vihanneksia. :)

  Nenna
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mun unelmapuutarha on sellainen vanhan maalaistalon puutarha. Mansikkamaa, isoilla nurmikentillä paljon erilaisia puita ja puskia, pihasaunan läheisyydessä omenapuita ja sellainen vanhanaikainen yksipuolinen keinu jonkun puun alla.

  Kukkapenkit sitten taas jätän muille, ei ole mun hommaa niiden ylläpito... :P Mä vannon amppeleiden ja ruukkukukkien nimeen! :D

  VastaaPoista
 41. Unelmapuutarhassa olisi paljon valkoisia pitkin kesää kukkivia kukkia ja pensaita, marjapensaita, hedelmäpuita, kasvimaa ja mikä parasta, myös puutarhuri hoitelemassa ryyti- ja mansikkamaitani sekä leikkaamassa ruohon :)

  VastaaPoista
 42. Iso terassi, pieni hyötypuutarha, selkeät kukka- ja nurmikkoalueet ja tietysti marjapensaita.

  VastaaPoista
 43. Unelmieni puutarhassa olisi paljon eriaikaan kukkivia puita ja pensaita- koko kesän ajan voisin niitä sitten fiilistellä. Ja tietysti iso terassi :)

  VastaaPoista
 44. semmoinen iso piha, että osa on luonnontilaista koivumetsikköä, osa laajaa nurmikkoa ja pensasistutuksia ja sitten keittiöpuutarha omanaan ja muotopuutarha (kukkapenkkejä) omanaan. ja riippukeinu koivujen katveessa!

  VastaaPoista
 45. Unelmapuutarhassa on yrttitarha, nurmikkoa pelailua varten ja tarpeeksi helppohoitoisia syötäviä kasveja.

  Eydie

  VastaaPoista
 46. Puutarhassani riittää työtä, sillä ostimme talon vasta syksyllä eikä vielä olla päästy pihan kimppuun. Sormet syyhyää ihan mahdottomasti!!

  Unelmapihallani olisi ainakin omenapuita, marjapensaita ja mansikkamaa. Mies tahtoo perunamaankin. Ja nurmikkoa ja paljon kauniita perennoja!

  Tällä hetkellä löytyy se nurmikko ;)

  VastaaPoista
 47. Unelmien puutarha,,, täynnä kukkasia nurmikkoa vanhoja omenapuita valkoinen penkki alla, patio uimalampi paljasta kalliota, tämä ja paljon muuta ilman liiallisia kitkemisiä =) mut hei, täähän on (vaan) unelma !!!

  Hennami

  VastaaPoista
 48. Unelmapuutarhassani olisi vanhoja puita ja hyötykasveja. Puutarhan pitäisi sulautua luonnon keskelle. Haluaisin kiviastimet, isoja kiviä "koristeeksi" ja tietenkin joku ihana grillaus- ja löhöilypaikka :)

  Nyt olisi oma piha, jota laittaa mutta taitaa siirtyä eteenpäin, kun talon sisälläkin on vielä niin paljon hommaa.

  VastaaPoista
 49. Helppohoitoinen ja vähän leikattavaa nurmikkoa. Omalla nykyisellä pihalla on ihan liian paljon nurmikkoa ja perkattavaa.

  VastaaPoista
 50. Unelmapuutarhassani on omanapuita ja marjapensaita, mansikkamaa sieltä myös löytyy ja tietysti ihana kukkapenkki :)

  VastaaPoista
 51. Unelmapuutarhassani olisi pieni kasvimaa, jossa kasvaisi perunaa, porkkanaa, sipulia ja herneitä sekä kasvihuone, jossa olisi kurkkua, tomaattia ja paprikaa sekä viiniköynös. Lisäksi haluaisin kauniita perennoja ja yrttipenkin, josta hakea basilikaa, oreganoa, rucolaa, salaatteja ym. Ja vielä muutama marjapensas kruunaamaan kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 52. Oma unelmapuutarhani on hieman villiintynyt, ei liian sliipattu eikä laitettu. Pieni kasvimaa omiin tarpeisiin olisi ehdoton. Omenapuut ja marjapensaat reunustaisivat tätä unelmatarhaa :)

  VastaaPoista
 53. Unelmapuutarhani on myös hieman villi ja rehevä. Kalliota saisi olla jossain muodossa ja suora yhteys metsään ja mereen.

  VastaaPoista
 54. Unelmapuutarhani olisi ensinnäkin iso: haluaisin sinne marjapensaita, mansikoita, kasvimaan ja muutaman omenapuun.
  Ja tottakai paljon kukkia! T.Maikki

  VastaaPoista
 55. Unelmapuutarha on juuri sellainen minkälaiseksi puutarhasuunnittelija ja puutarhuri ovat sen yhdessä toteuttaneet, kuultuaan ensin mieltymykseni englantilaiseen puutarhaan säännönmukaisine muotoineen ja runsaine ruusuineen.

  VastaaPoista
 56. Sireenejä, isoja lehtipuita, pieniä majoja, vanhanaikaisia perennapenkkejä, tilaa ja helppohoitoisuutta; siinä olisi aika täydellinen toivelista..

  VastaaPoista
 57. Unelmapuutarhassa on tilaa ja tehtävää; piilopaikkoja, majoja, työtiloja, keinuja, varjoisia puutarharyhmiä, aurinkoisia puutarharyhmiä, kiviä, kukkia, heinää, hiekkaa... eli siis iso ja mahdollisimman luonnontilainen.

  VastaaPoista