Uusi keittiö

31.8.2010


Talon remontti alkoi keittiön ja olohuoneen välissä olevan massiivisen takan purulla. Parissa päivässä tuli kannettua huikea läjä kiveä talon taakse odottamaan uusiokäyttöä. Keittiöstä haluttiin oman näköinen ja toimivampi; lisää työskentelytilaa, säilytystilaa ja valoisuutta. Vähemmän kaappeja, enemmän laatikoita, ja saareke, ettei aina tarvitse touhuta selkä olohuoneeseen päin.

Toimintoja siirrettiin uusille paikoille ja työskentelymukavuutta parannettiin nostamalla työtasot 96 cm:n korkeuteen. Saarekkeen alle laitettiin renkaat, jotta se saadaan lisätilan tarpeessa siirrettyä sivuun. Kaikki kodinkoneet uusittiin. Induktioliesi, jää-viileäkaappi, pyrolyysiuuni, mikro ja XL-koon astianpesukone tulivat Siemensiltä, non-frost kaappipakastin AEGltä. Liesituuletin on Elican mallistoa. Kalusteet ovat Kvikin, allas Franken ja hana Damixan.

Tänä kesänä tehdyn julkisivuremontin yhteydessä talon kylkeen rakennettiin terassi. Keittiön ikkunan paikalle tehtiin oviaukko, josta on käynti terassille.


 

29 kommenttia:

 1. Ohoh, tossa oin kyllä muodonmuutosta kerrakseen. Tosi tyylikäs lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö!
  Löysin sattumalla blogisi ja jään innolla lukemaan lisää :)
  Meillä myös pian 10kk poika ja toinen saisi tulla vaikka heti.
  Kurkkaa tänne http://tutkijajaaiti.blogspot.com/ kun kerkeät :)

  VastaaPoista
 3. Huh! Aivan mieletön! Ja ymmärrän täysin, miksi olette remontoineet keittiön;)

  VastaaPoista
 4. upean näköistä! Ensivilkaisulla katsoin, että olet laittanut kuvan unelmakeittiöstäsi, kunnes huomasin ennen-kuvat...

  Muutenkin kivan näköinen blogi, Herra Huuhkaja ja Pinkku olivat ihanat! Laitatko jossain välissä kuvaa julkisivustanne?

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikille :)
  Nukenkaulus; piipahdin jo kyläilemässä blogissasi ja kivalta näyttää.
  Amelia; varmasti laitan julkkarikuviakin tulemaan.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kiva! Tykkään ihan kamalasti!

  VastaaPoista
 7. Hieno! Löysinkin tästä samalla uuden mielenkiintoisen blogin :)

  VastaaPoista
 8. vautsi, onpa ihana keittiö!
  saako udella mitä keittiön kaapit maksoivat?
  olis just meidän tyyliset, ollaan keittiöremppaa suunnittelemassa.

  VastaaPoista
 9. Aikamoinen muutos - ja todella paljon parempaan! Wau!

  VastaaPoista
 10. WAU! Saakos udella, mistä olette hankkineet työtason ja minkä värinen se on? Ootteko ollu tyytyväisiä? :)Allas taitaa olla musta blanco?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi; työtaso on Kvikistä, betonia muistuttavaa laminaattia. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Helppo pitää puhtaana, toisin kuin kylpyhuoneen tasot. En ymmärtänyt, että näissäkin voi olla niin valtavia eroja! Allas on Franken komposiittiallas. Sekin pysyy siistinä, eikä lika/tummentumat näy.

  VastaaPoista
 12. Vau, rakastuin just teidän köökkiin!

  VastaaPoista
 13. Oi oi, aivan mahtava! Kiitos näistä inspiraatiokuvista ja tiedoista. T: yksi keittiöremppaa suunnitteleva.... :)

  VastaaPoista
 14. Voi vidsid, aivan mahtava keittiö! Just vasta eksyin blogiisi ja näyttää NIIIIIN hyvältä!
  Onko teillä jääkaappi+pakastin missä? Integroitunako vai eivätkö vaan näy kuvassa? Kaks isoo vai sellanen ylä-jääkaappi + ala-pakastin systeemi? Oletteko keittiön mistä ottaneet?
  Tekuin Minna

  VastaaPoista
 15. Anonyymi-Minna; Kiitos, ollaan tykätty keittiöstä kovasti. Jääkaappi ja pakastin (molemmat isoja) on integroitu. Ne sijaitsevat ekassa kuvassa oikealla näkyvässä kaappirivissä. Keittiö on Kvikin Mano-sarjaa.

  VastaaPoista
 16. Moikka! Täällä edellinen Anonyymo-Minna! Seuraillut jälleen hiljaiselolla blogiasi. Vieläkin vautsi vau tuota teidän kettiöö! Muistaisitko tota teidän keittiön tumman seinän maalin väriä?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi-Minna; Kiva, jos jaksat seurailla, vaikka postailenkin nyt hissukseen.
  Tuo keittiön seinän väri on Teknoksen värikartan sävy NCS S 7502-Y.

  VastaaPoista
 18. Hei,

  Utelisin, mikä on teidän keittiön yläkaappien korkeus?

  P

  VastaaPoista
 19. Upea keittiö! Minä vuorostaan kysyisin yläkaappien leveyttä :) Ja myös sitä, että paljon avohyllyjen ja kaapin väliin jää tilaa. Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos! Yläkaapit ovat 60 cm leveitä. Jos tarkoitat paljonko hyllyn sivulla on tilaa viereiseen jääkaappiin, niin se on n. 20 cm. Keittiön yläkaappien ja avohyllyjen välissä on n. 40 cm.

   Poista
 20. Olemme hankkimassa myös samaa liesituuletinta. Millä korkeudella se on teillä tasosta mitattuna? Eli tuulettimen alaosa tasosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapistuksen takaosan alareuna on 49 cm korkeudella työtasosta.

   Poista
 21. Heippa
  Sinulla on upea keittiö! Ja tuo seinä, aivan mahtava!! Rohkeaa suunnittelua! Keittiönne on vastaava, kuin mitä olemme pyytäneet kvikiltä tarjousta. Ja tämän keittiösurffailun tiimoilta löysinkin blogisi, sinulla on miellyttävä ja upea silmä sisustaa ☺
  Nyt kun teillä on käyttökokemuksia keittiöstä muutama vuosi, niin onko jotain, mitä tekisit toisin...taso, ovien materiaali tms? Miten vetimetön malli pysyy käytössä siistinä? Entä miten on runkojen, altaiden ovien yms kunto pysynyt? Entä liesituulettimen käyttökokemukset? Kiitoksia jo etukäteen, toisten kokemuksista on valtavasti hyötyä omissa valinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kovasti. Olemme olleet tyytyväisiä keittiöön muuten, mutta pari epäkohtaa löytyy. Mano-ovi integroituna jääkaappiin on ollut oikea murheenkryyni aina tähän syksyyn asti (yli 6v.), jolloin ovi vaihdettiin uuteen (meni onneksi takuuseen). Liesituuletin on ollut melko turha kapistus. Enemmän ääntä kuin tehoa :) Muilta osin kaikki on pysynyt oikein hyvässä kunnossa.

   Jos nyt valitsisin, ottaisin ohuemman tason, koska näyttävät kivoilta.

   Saarekkeen olemme laittaneet varastoon ihan vaan vaihtelun vuoksi. Postaan huomenna kuvia nykyisestä keittiöstä.

   Poista