Maustepurkit

28.10.2011

 


Meillä on mausteet liesitason alapuolella olevassa laatikossa. Kätevä juttu sinänsä, mutta osa kaupan maustepurkeista on liian korkeita seisomaan laatikossa. Niinpä ne pyörivät pitkin poikin lukemattomien maustepussien seassa. Niin, ja vaikka purkit mahtuisivatkin seisomaan, silloin ei näe mitä purkki sisältää, koska sitä ei kannessa kerrota.

Nytpä on tämäkin epäkohta korjattu. Askartelin pilttipurkeista, kuinkas muuten, uudet maustepurkit. Nyt löytyy heti mitä tarvitaan ja niistä inhottavista pusseistakin päästiin vihdoin eroon.

16 kommenttia:

 1. Onpas ihania. Meillä on myös mausteet pilttipurkeissa ja itseasiassa juuri siirsin kyseisen satsin myös tuonne alalaatikkoon. Dymotetut tekstit on tehty kylkiin ja juuri tänään kiroilin, että ne pitäisi saada tuohon päälle. :D

  VastaaPoista
 2. Mä olen joskus 10 vuotta sitten vahtanut kaupan maustepurkit pilttipurkkeihin. Pilttipurkeista saa niin näppärästi otettua mausteita, ja mahtuvat tosiaan paremmin laatikkoon tai maustehyllyyn.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kiva ja teidän näköinen ratkaisu! Meidän kammottavassa keittiössä on avomaustekaappiratkaisu lieden yllä, joten en pääse tätä ideaa törkeästi plagioimaan.

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea! Tuo liesituuletin on kyllä hieno.

  VastaaPoista
 5. Kivannäköiset purkit :)!

  Ja hauskaa, että painoit leimasimella (tai näin oletan kuvasta?) mausteiden nimet, näyttävät paljon persoonallisemmilta kuin esimerkiksi dymolla tehtynä.

  VastaaPoista
 6. Aivan loistava idea! Nyt kun itsekin saisi pilttipurkin poikineen jostain, niin voisin röyheästi napata tämän idean meidänkin keittiöön :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava idea! :) Mun ehkä tarvii hankkia tuollaiset leimasimet, mikään ei ole enää turvassa leimoilta kun saan ne käsiini :D

  VastaaPoista
 8. Voi apua Naku...nyt tää telepatia menee jo pitkälle...Mulla on kerätymässä lasipurkki kokoelma mausteille ja niiden kannet maalasin muutama siikko sitte valkosiksi. Tarkotus olis laittaa mausteet ylimmäiseen puolikorkeaan keittiön laatikkoon vieri viereen. Mausteiden nimet kirjotan mustalla tussilla niihin valkosiin kansiin ;) Wou! Terkkuja <3

  VastaaPoista
 9. Nämä on niin hienot että tekis ihan mieli kopioida! Mutta kun meillä on se maustekaappi -laatikosta olisivat kyllä kätevät käyttää... Katsotaan mitä sitä keksisi :)

  VastaaPoista
 10. Mä voisin ehkä lähteä tuolle tussilinjalle mitä JohannaK mietti tuossa ylempänä. Josko vetäisi vaikka valkoisella maalitussilla kun ehdin ne kannet tempaista jo mustaksi. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kivoista kommenteistanne ja nyt vaan maustepurkkeja värkkäämään!

  Tässä vähän vinkkiä:
  Sprayasin kannet mattavalkoisella ja leimasinvärinä käytin askarteluliikkeestä saatavaa akryylimaalia. Eli mustatkin kannet on helppo leimata vaikkapa valkoisella maalilla!

  VastaaPoista
 12. nää on kyllä kivoja. taitaa olla muoti-ilmiö, kun kotossakin niitä tehtiin.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi; Tämä on tainnut olla muoti-ilmuö niin kauan kuin pilttipurkkeja on ollut olemassa ja aina vaan jatkuu :)

  VastaaPoista
 14. Hienot ja käytännölliset niistä tuli. Itellä ne mausteet pyörii siellä laatikossa poikittain ja pitkittäin ja miten sattuu!!! Ärsyttävää!

  VastaaPoista