Kodin tuholaiset

28.3.2012Käsittämätöntä kuinka lapsiperheen koti kuluu. Remontista tulee kesällä kolme vuotta ja jo nyt yksi jos toinenkin seinä on pakkelin ja maalin tarpeessa. Siellä täällä, alle metrin korkeudessa, on epämääräisiä koloja ja jälkiä ja onpahan keittiön sokkelikin ajettu kärryllä katkipoikki. Lisäksi pari väliovea on saanut siipeensä. Kaapistojen peililiukuovet ovat sentään vielä ehjinä. Ihme! Olen monta kertaa onnitellut itseäni kahdesta valinnasta, joita en olisi tehnyt, jos asuisin yksin. Nimittäin laminaattilattiasta ja valkoisesta nahkasohvasta. Aina kun haaveilen ihanasta puulattiasta ja kankaisesta laiskanlinnasta, katson poikia ja herään unelmistani. Ehkä muutaman vuoden päästä...

Asiasta toiseen. Pelastin kuvan kapistuksen roskistuomiolta. Ihan soiva peli, mutta kerrassaan kamalan näköiseksi päässyt. Taikasieni ja sähköteippi saivat taas ihmeitä aikaan.

7 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Täytyisi itsekin tuunata. Olen käynyt juuri katsomassa asunnossa, jossa ei ole ikinä asunut lapsia tai eläimiä. Asuntoon ei ole tehty remontteja ja lattia on alkuperäiset. Asunto on 60-luvulla rakennetussa taloyhtiössä. Kyllä täytyi ihmetellä, miten siitiltä siellä näytti listat ja pinnat. Mutta onhan se asuminen paljon hauskempaa lasten kanssa :) ja kaiketi se elämä saa näkyäkin vähän asunnossa.

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin masentavaa? Lapset on kerkiävää sorttia, meilläkin on uudessa seinässä jo jälkiä ("onneksi" se oli huonosti tasoitettu jo valmiiksi, niin samallahan sen korjaa...). Meillä myös juuri lasten takia nahkasohva (valkoinen myös) ja laminaatti, vaikka haaveilen kovasti parketista ja upeasta kangassohvasta. Mieluinen parketti vaan maksaisi sen verta monta tonnia, kuten sohvakin, etten ihan purematta nielisi muksujen tihutöitä. Lohdullista, että muilla on samoja haaveita ja sama realiteetti. Taikasieni on kyllä oiva apuri.

  VastaaPoista
 3. tuo kodin kuluminen on niin tuttua täälläkin!(: mekin rempattiin isommin n. 3,5 vuotta sitten ja ollaan maalailtu ja pakkeloitu jo useampia seiniä. listat ja ovet on sen näköisiä että kolauteltu useampaan kertaan.(: siisti tuo johto!

  VastaaPoista
 4. Meillä on kaksi tyttöä ja vuosi remontista, mutta sun kirjoitus olisi voinut olla suoraan mun ajatuksista. Pakkelia ja maalia huutaa jo aika moni nurkka.

  VastaaPoista
 5. Hieno. Tämän innoittamana tuunasin omianikin. Mun leppariksi tuli johto jossa oli keltainen raidoitus. Kiitos vinkistä ja muutenkin mukavasta ja inspiroivasta blogista. :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Kiitos ideasta, tein oman sähköteippaukseni ja linkitin blogisi postaukseeni :) http://madambc.blogspot.fi/2012/07/viisi-kivaa-uutta-kotiin.html

  VastaaPoista