Junioriväelle

19.6.2012



Miehen kymmenvuotias asustaa meillä aika-ajoin. Hänen valtakuntaansa yläkerrassa on laiteltu pikkuhiljaa. Sängyn ja sohvan virkaa ajaa vanerilevy pyörillä. Ihan käypä ratkaisu huoneen matalimmalle seinälle.

Lukuvaloksi hankin Ikean mustan valaisimen ja tunnelmavaloksi sinisen neonputken. Huoneen keskelle haluaisin pyöreän matalan pöydän Lego-rakennelmille ja muille askareille. Ei vaan välähdä, miten sen toteuttaisin. Pitää vielä vähän miettiä.





21 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta ja tuo vanerisänkyidea vois toimia meidän onnettoman pikkuisissa makkareissa, joissa toisessa on tasan 80cm väli jätetty sängylle. Siihen saa mitään lasten sänkyä edes prkl.

    Mulla olisi pitkään oikeaa paikkaa etsinyt Ikean kananmunan muotoinen Roope ankan jalkojen keltainen (höttö)pöytälevy. Siihen vois laittaa oikein isot renkaat jaloiksi? Saat jos haluat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas jäänyt vähän tilaa sängylle. Kurja juttu. Ja kaunis kiitos tarjouksesta. Saatan palata asiaan vähän mietittyäni.

      Poista
  2. Sanottaisko näin, että on siinä 10-veellä upea valtakunta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pienimpiä himottaa kovasti päästä tonkimaan yläkerran lelulaatikoita. Välillä löytyy ihania autoaarteita.

      Poista
  3. autonrenkaasta saa suht ison ja matalan pöydän, kun heittää siihen tuollaisen vanerilevyn tai vaikkapa lasin päälle. Niitä olen bongaillut aika monesta paikasta, kahviloista ainakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki ja näyttää varmasti tosi hyvältä! Olisi tosin aika raskas meidän tarpeeseen. Pitäisi olla helposti liikuteltavissa.

      Poista
  4. Edellisen postauksen tuolista tahtoisin kysyä, tiedätkö tuolin valmistajaa, tai jotain hakusanaa millä ko tuolia voisi esim nettikirppareilta koittaa metsästää. Tahtoisin itselleni tuollaisen työtuoliksi, mutta mistä ihmeestä....? Tuolikuume on kova :D.

    ps. sänky on niiiiin hieno :). Meillä lapset hajotti kerrossängyn, jonka tilalle ajattelimme 140cm parvisänkyä. Sopivan tukevaa ei ole tullut vielä vastaan, mutta ai että tekis mieli rakentaa tällainen viritys hajonneen tilalle, josta on enää alapeti jäljellä kun se jäi sen verran ehjäksi että kasassa vielä pysyy :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti tiedä valmistajaa, enkä keksi erityistä hakusanaakaan. Tuolissahan on tuo "kierre". Olisiko se edes jonkinlainen tunnusmerkki? Kannattaa vain pitää silmät ja korvat auki.

      Poista
    2. Itse ostin puolisen vuotta sitten kahdeksan kappaletta kyseistä tuolia huuto.netistä. Hakusana oli muistaakseni ihan vain "retro tuoli". Tsemppiä Tasaraita tuolin metsästykseen!:)

      Poista
    3. Minä olen sosialisoinut vastaavanlaisen metallin värisellä rungolla, mustalla keinonahkaverhoilulla työpaikan remontin alta. Merkki oli Jovi Finland. Tekee kait nykysin lastenvaunuja..

      Poista
  5. Mainio tuo sininen piristevärinä!
    Mites tuo neonputki, onko se itsessään siis lamppu katkaisijoineen ja saako sellaisia valmiina jostakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, se on lamppu katkaisijalla. Putki on muovia. Mukaan tulee huomaamattomat klipsit, jos haluaa kiinnittää seinälle. Värejä on useita, hinta edullinen ja myyjänä Bauhaus.

      Poista
  6. taidanpa napata idean tuosta vaneripedistä, hieman kapeampana sopisi meidän leikkimökkiin löhöalustaksi mainiosti :)

    VastaaPoista
  7. Ihana!

    Muuten, heti tuli mieleen sellainen kaapelikela pöydäksi. Tosin onkohan se sitten vähän raskas. Ja mistä niitä saa? Ehkä jostain työmaalta...

    VastaaPoista
  8. Sänkyidea on kyllä mainio! Katsotaan, jos vaikka varastaisin meille, kun meillä on lasten huoneissa matalat seinät.

    VastaaPoista
  9. Minulle myös tuli mieleen se sellainen kaapelikela! Miellä on suunnitteilla yöpöytä Esikoistypylle sellaisesta pienemmästä sähkärin kelasta - vaneria ja tapettia ja maalia ja lakkaa! Sitten tietenkin joku hassun kokoinen (=pienehkö)ovi vaikka matalilla pukkijaloilla?!

    VastaaPoista
  10. Vähän olen myöhään liikkeellä.. mutta ajattelin kertoa, kun meillä oli lapsuudenkodin lastenhuoneessa sellainen pyöreä matala pöytä mitä oli kaikissa kerhoissa yms. Isä oli siihen sahannut pyöreän reijän keskelle ja äiti nitonut siihen kankaisen pussin lattiaan asti. Legoja yms. säilytettiin leikkien jälkeen pussissa ja reikään taisi olla vielä kansikin (eli se poisleikattu osa)jossa oli sellainen nuppi, mistä sen sai nostettua.. Saikohan tosta sepostuksesta mitään selvää? :D Niin ja ihana blogi sulla :)

    VastaaPoista