Kotona töissä

18.9.2012

 
 
 
Viimeisen parin viikon aikana olen huomannut, että kotona työskentely vaatii opettelua - ja melkoista kurinalaisuutta. Se, että keskittyy olennaiseen, tuntuu haastavalta. Olisi suuri houkutus pestä pyykkiä, koneellinen tai kaksi, kaikessa rauhassa. Noh, eihän pesemiseen aikaa kulukaan, mutta narulle ripustamiseen, jo kuivan pyykin pois ottamiseen, viikkaamiseen ja kaappeihin laittamiseen, kyllä. Kuinka helppoa olisi käydä ypöyksin kaupassa, tai imuroida. Lista on loputon. Jos kaiken saisi tehtyä päiväsaikaan, perheen yhdessäoloon jäisi mukavasti iltatunteja. Työ- ja tarhapäivän jälkeinen ilta kaikkine tehtävineen tuntuu kamalan lyhyeltä.
 
Työpistettäkin tulee järkkäiltyä hommien lomassa. Sen kyllä tekisin muuallakin. Ajatus selkiytyy kummasti. Tänään tarvitsin uutta väriä elämään.
 
 

 
 

14 kommenttia:

 1. Kivannäköinen työpiste, joten kyllä tuossa varmaankin ajatus kulkee :)

  Itse teen töitä kotona pääsääntöisesti, ja kyllä pyykit tulee pyöritettyä tässä koneella naputtelun ohessa. Ihan kiva pompata välillä ylös tuolista ja käydä tekemässä joku kotiaskare väliin. Pomppisihan sitä ylös tuolista myös työpaikalla, vaikka sitten sosiaalisista syistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pieni pomppiminen mitään, mutta meinaan uppoutua kotitöihin kokonaan. Toisaalta, eipähän tule höpötettyä kahvipöydässä :)

   Poista
 2. Mulla on täsmälleen sama ongelma. Miten kivaa onkaan tehdä kaikki kotityöt kerrankin rauhassa. Mutta aikaa ne vievät kyllä, se on tosi. En oikein pysty aloittamaan kotipäivinä työntekoa ennen kuin olen vähän järkännyt ja siivonnut, kai se on jonkilainen rutiini ja valmistautuminen työhön. Ja välillä pitää vähän keitellä kahveja ja käydä lukemassa blogeja. Hö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita blogien lukemisen tyystin! Pakko käydä välillä vilkaisemassa.

   Poista
 3. En tiedä kykenisinkö itse työskentelemään TÄYSIPÄIVÄSESTI kotona, siis ilman häiriötekijöitä (= pyykki- tai astiavuorta, hiekkakasoja eteisessä). Aina ensin aamulla pitäisi siivoa, jotta voisin keskittyä olennaiseen eloi siihen työntekoon.

  Mieheni kyllä kykenee. TEKEMÄÄN VAIN NIITÄ "OIKEITA" TÖITÄ :D Minä hoidan ne KOTItyöt sitten kun pääsen omasta leipätyöstäni kotiin. Ei kai se etätyö muuten toimisikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, miehillä on taito priorisoida! En voisi kuvitellakaan ainakaan omalleni tätä siivousongelmaa :)

   Poista
 4. Tunnistan niin tän ogelman myös omalla kohdallani! Kun kerta on kotona, niin tuntuu hassulta että "ei saisi" juuri vaikka pestä pyykkiä, kun kerta pitäisi keskittyä siihen työhön. Noh, sitä varten on sit kai ne deadlinet, että tulee kans tehtyä ne työjututkin ajallaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saisi varmasti ikinä mitään aikaiseksi ilman deadlineja!

   Poista
 5. Täällä on myös järjestetty työhuonetta kotona ja koitetaan tehdä tiiviisti töitä kun pienet on päiväkodissa,,, Unelmaa toteuttamassa myöskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla samassa tilanteessa. Tsemppiä, onnea ja kaikkea hyvää sinulle!

   Poista
 6. Uuuh. Tykkään värimaailmasta. Voisin tykätä myös tuosta kotona työskentelystä, edes silloin tällöin, mutta ihan niin vihreä ei konttorimme vielä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin taas itsekin, kuinka pienllä vaivalla saa muutettua huoneen fiilistä.

   Kodin ulkopuolella töissä ollessakin etätyömahdollisuus, edes joskus, on tosi kiva. Ainakin omalla kohdallani iso avokonttori on suuri luovuuden ja tehokkuuden tuho.

   Poista
 7. Mä olen monesti ajatellut etten edes pystyisi työskentelemään kotona. Tuntuu että sortuisin aina tekemään noita hommia mitä luettelit ja vaikka vain olemaan...:) Pitää olla rautaiset hermot että onnistuu! Hyvä!

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä on ihanaa, kun puoliso tekee etätöitä. Mä saan aikuista lounasseuraa ja voin pyytää häntä laittamaan ne pyykit koneeseen ohikulkiessaan jos oon itse muissa puuhissa.
  Jokaisen pitäisi halutessaan ja työn salliessa saada edes toisinaan tehdä etätöitä! Illatkin on paljon pidempiä niin, kun aikaa ei mene työmatkoihin.

  VastaaPoista