Taas säihkyy

21.2.2013

 
 
Tänään se taas iski verkkokalvoille, kuten joka vuosi näihin aikoihin. Ikkunoista tulviva armoton kevätaurinko paljasti, kuinka keittiö-olohuonetilan valkoiset pinnat olivat kuin huomaamatta muuttuneet kamalan näköisiksi. Painomustetta, vaatteista irtoavaa likaa, rasvaa, mitä lie.
 
Laitoin hihat heilumaan ja jälleen kerran kiitin mielessäni taikasienen keksijää. Lika lähti ja valkoinen muuttui todella säihkyvän valkoiseksi uskomattoman vähällä vaivalla. Kaikille teille, jotka ette taikasientä vielä tunne, kannattaa kokeilla.
 
Voi kun olisinkin onnistunut tallentamaan muutoksen ottamiini kuviin. Alimmassa ehkä huomaatte eron. Oikeanpuoleista sohvan istuintyynyä on pyyhkäisty taikasienellä, vasemmanpuoleista ei.
 

 
 
 


21 kommenttia:

  1. Taikasieni on kyllä hyvinkin koukuttava kapistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän niinkuin netti. Miten ihmeessä ilman sitä on aiemmin tullut toimeen :)

      Poista
  2. Taikasieni on kyllä mainio väline :) Meilläki käytössä niitä, ja kyllä lähtee kaikki viirut ja lika mistä vaan, joka ei muulla lähtis :)
    Veljen kotona on pikkutaiteilija piirrelly seiniin, ja arvaappa millä piirustukset lähti! Juu, taikasienellä :D Suosittelen kyllä kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seiniin en ole vielä kokeillut, mutta nyt kyllä kokeilen.

      Poista
  3. Kevätaurinko on ihana ja tervetullut, mutta entäs kaikki mitä paljastuu kuukausien pimeyden jälkeen. Elän edelleen siinä illuusiossa, että meillä on ihan puhtaat ikkunat syksyn pesujen jälkeen ;) Taikasieni on pelastanut parilta varmalta katastrofilta eli en selviäsi ilman.

    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  4. Täällä kans yks taikasienien suurkuluttaja. Ei ole vielä tullut eteen tilannetta, missä taikasieni ei olisi pelastanut :)

    VastaaPoista
  5. Meillä saman sarjan Sohva ja rahit ja tunnustettakoon, että itsekin olen pariin otteeseen sortunut taikasieneen, puhdasta tuli, MUTTA se sieni hioo sitä nahan pintaa...! Eli pitemmän päälle ei kannata, pinta menee kuluu ja rikki, eli kohta se p*ska tarttuu vaan kahta kauhiammin kiinni! Sittemmin olenkin löytänyt oivan puhdistuskeinon: Lämmintä vettä, marseillesaippuaa ja pehmeä harja. Kastat harjan lämpimään veteen, hierot saippuapalaan ja hankaat sitten sohvan läpi ja kuivailet vedet pyyhkeeseen. Sen lisäksi että tulee puhdasta (myös tuosta struktuurinahasta), hoitaa saippua nahkaa ja siitä tulee ihanan pehmeä. Ja pesujen välillä pikapudistus hoituu helpommin pelkällä rätillä, kun pinnassa on vähän sitä saippuaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, enpä ole tuohon ilmiöön törmännyt, vaikka sohva onkin meillä ollut pian neljä vuotta. Yleensä pyyhkäisen vain kostealla (tätäkin kyllä tapahtuu aika harvoin), joskus "kiillotan" taikasienellä, hyvin märällä sellaisella ja kuivaan heti perään.
      Mutta kiitos vinkistä, täytyy kyllä hankkia kokeiluun tuo marseille-saippuakin. Onhan se niin kauniskin :)

      Poista
  6. Täytyyykin näyttää meidän valkoiselle nahkasohvalle taikasientä. Taikasienen keksijälle Nobel.

    VastaaPoista
  7. mika taikasieni?uskalsit kayttaa nahkasohvaan. hyvalta nayttaa!! meilla sama sohva ja ihan jarkky nakonen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä myydään ihan taviskauppojen siivoustarvikeosastoilla nimellä taikasieni tai magic sponge. Olen käyttänyt sohvaamme ja moniin muihin valkoisiin pintoihin jo usean vuoden ajan. Kts. kuitenkin sannamatildan kommentti.

      Poista
  8. Vinkiksi kaikille, että toinen mikä toimii lähes mihin vain on Universal Stone. Sitäkin saa ihan perus marketista tai esim. asuntomessuilta.

    Vihreässä pyöreässä rasiassa on sisällä valkoista puristettua jauhetta, mukana tuleva sieni kastellaan, se pyöräytetään "kivessä", jonka jälkeen sieneä puristetaan niin että se alkaa vaahtoamaan ja sitten vaan tahrojen kimppuun. Toimii!

    Tuo ihmeaine on pelastanut monena päivänä. :)

    VastaaPoista
  9. Mä olen kanssa Universal Stonen, sitähän ois kutsua vaikka Ihmekiveksi, innokas käyttäjä. Taikasienestä en ollut koskaan tätä ennen kuullutkaan. Nahkasohvan hinkkaamiseen mä käytän satulasaippuaa, vissiin jokseenkin samaa kamaa kuin marseille-saippua. Satulasaippuaa saa tietenkin hevostarvikeliikkeistä (kuten Prisma...) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikesei tuo satulasaippua tullut aiemmin mieleen? Kiitos vinkistä.

      Poista
  10. Taikasieni on huippu! Ainut ärsyttävä siinä on, että varsinkin seiniä tai kaapin ovia pyyhkiessä jää sienestä jotain pintaan, jälki näkyy mattapintaisena. Lähtee kyllä, kun pyyhkäisee vielä kostealla rievulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan sitä savea, mistä alla oleva kommentoija kertoo.

      Poista
  11. Loistotuote ehdottomasti!
    Sanna matilda puhui asiaa eli ei kannata nahalle ainakaan jatkuvasti käyttää, käy juuri kuten hän mainitsi eli lika tarttuu vaan hanakammin. Kannattaisi nyt suojata sohvat nahanhoitoaineella että nahka saisi hieman uutta suojaa likaa vastaan.
    Taikasienessä on hienon hienoa savea eli myös kiiltävien pintojen kanssa kannattaa olla varovainen.

    VastaaPoista
  12. Täytyy yhtyä kuoroon: taikasieni on kerrassaan mainio keksintö! Ostin pikkuisen höyrypuhdistimen ja ajattelin sillä saavani puhdasta. Se on kuitenkin kamalan hankala ja säiliö pieni. Sitte löysin taikasienen enkä ole koskenut höyrypuhdistimeen sen koommin. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista