Unelmien syntymäpäiväjuhlat

28.11.2013
Kuvat: Paula Ojansuu


Muumihahmojen luojan Tove Janssonin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuotta vietetään eri tavoin ympäri maailmaa koko vuoden 2014 ajan. Pääsimme pesueen kanssa ottamaan varaslähdön juhlavuoteen osallistumalla unelmien syntymäpäiväjuhlille, jotka Arabia, Finlayson ja Fazer olivat Muumitarinoiden innoittamina järjestäneet. Ohjelmassa oli kivaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Pääsimme askartelemaan, koristelemaan kakkuja ja kattamaan juhlapöytää. Ja tietenkin herkuttelun lomassa tapaamaan mukavaa bloggariporukkaa lapsineen.

Saimme myös tutustua juhlavuoden kunniaksi lanseerattaviin tuotteisiin. Arabia juhlistaa merkkivuotta rajoitetun ajan saatavilla olevalla Toven juhla -sarjalla, jonka kuvitus pohjautuu Janssonin Vaarallinen matka -kirjaan. Sarjaan kuuluu muki ja kolme erikokoista kannellista purkkia.
Kuvat: ArabiaFinlayson puolestaan lanseeraa oman Tove 100 -malliston, joka koostuu kahdesta uudesta Muumi-kuosista: Juhlamuumista sekä Muumiystävistä. Juhlamuumi-kuosissa Muumi-hahmot ovat iloisessa juhlahumussa. Pienikuvioinen Muumiystävät-kuosi mukailee Tove Janssonin alkuperäispiirustuksia.

Kuvat: FinlaysonJuhlavuonna myös Fazerilla tapahtuu. Myyntiin tulee uusia Muumi-tuotteita ja Muumi-pakkausten ilme uudistuu. Tiesittekö muuten, että Tove Janssonin ja Fazerin yhteistyö alkoi jo vuonna 1937? Vuosien varrella hän piirsi Fazerille mainoksia ja kuvitti pakkauksia. Ensimmäiset Muumi-namit tulivat myyntiin 1950-luvulla. Fazer on pääyhteistyökumppani Ateneumin Tove Jansson -näyttelyssä, joka esittelee Janssonin mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä Muumi-hahmojen ja kertomusten luojana. Näyttely on avoinna 13.3.-7.9.2014.

Muumi-fanien iloksi on pian tulossa kiva arvonta. Oottakaahan.
2 kommenttia:

 1. Aivan ihania muumijuttuja! Muki on ainakin pakko hankkia, kuten aina:)!

  VastaaPoista
 2. In the Netherlands there's no great love for the Moomins. A few people like it. I love it a lot! so I keep on following your blog. Love the new products.

  Kind regards,

  Stephanie
  http://interieur-coosje.blogspot.nl/

  VastaaPoista