Piiloon paahteelta

28.7.2014Heippa piiiitkästä aikaa! Viimeinen lomaviikko pyörähti käyntiin. Ei haittaa, kyllähän tätä on kestänytkin. Pihalla on myllerretty viimeviikkoina isosti. Vuosia haaveissa ollut piharemontti laitettiin vihdoin vireille, mutta on vielä pahasti kesken. Raportoin syssymmällä sen vaiheista enemmän, mutta voin kertoa, että aikamoista touhua tämä on ollut. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että tiukan taloustilanteen on todellakin täytynyt kohdella piharakennusalaa silkkihansikkain.

Tukala paahde tuntuu myös jatkuvan. Kiva yhdistelmä muuten pihatöiden kanssa. Jossain vaiheessa lomaa päätin, etten syö enää yhtään terassilounasta hien valuessa lautaselle. Lasikatto kun ei tietenkään anna suojaa paahteelta. Niinpä kipaisin hakemassa kympin valmisverhot Ikeasta ja virittelin ne kattoon. Pieni apu sentään, joskaan ei täydellinen.

Remontin vuoksi en ole kovinkaan panostanut kesäkukkiin. Jokunen niitä kuitenkin on tullut laitettua. Kesän suosikki on tuo amppelissa roikkuva "viherputous". En tiedä onko virallinen nimi, mutta sillä nimellä sitä myytiin. Tykkään kovasti, sillä olen vähän kranttu kaikkien kukallisten amppelien kanssa.

Ihanaa viikkoa kaikille ja ollaan taas kuulolla!


15 kommenttia:

 1. Kaunis pöytäryhmä teillä! Mistä pöytä on?

  VastaaPoista
 2. Hieno verhojutska! Jos nyt ei täydellinen paahdesuoja, niin ainakin upea ulkonäöltään. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan keveän näköinen ja varmasti edes vähän hellittää kuumuutta. Lämmintä on kyllä riittänyt ja itsekin olen niistä yrittänyt nauttia vaikka sisälämpötilakin on ollut jo toista viikkoa 30 asteen tienoilla. Se on kesä kohta ohi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tätä enää kauaa kestä. Nyt pitää imeä kaikki D-vitamiinit talteen!

   Poista
 4. Oi hienoa! Kiva toi verhoviritelmä <3 Ja oh, mikä viherputous....sopis mullekin...mut mä saattasin tappaa sen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota viherputousta myytiin hyvin paahteen kestävänä, mutta koko ajan sitä saa olla ämpärissä uittamassa. Ihme, että on vielä elossa :)

   Poista
 5. Ihana viritelmä! Tykkään! Saako kysyä, miten sinä virittelit verhot tuonne?

  Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Pujotin pyöreät puurimat molempiin päihin verhoa ja ruuvasin koukut terassin palkkeihin, jotka kannattelevat rimoja. Vedin myös keskelle poikittain ohuehkon narun (kiinnitetty samaisilla koukkuruuveilla), jotta sain nostettua verhojen keskikohdat ylös.

   Poista
 6. Hopeaputos on kasvin nimi.
  t:Kukkakaupan täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitin itsekin asiaa aiemmin ja viherputous (Dichondra) lienee ihan oikea nimi. Lehdissä ei ole lainkaan hopean vivahdetta, kuten hopeaputouksessa (Dichondra argertea). Oliskohan joku sukulainen?

   Poista
 7. Valkoiset verhot katossa tuovat kivasti kepeyttä ruokailuryhmän ylle, hieno idea!
  Meilläkin on mökillä aherrettu pihahommien parissa, tervetuloa vastavierailulle kurkkimaan :-)

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea! Verhojen läpi siivilöityvästä valosta tulee ihan omanlaisensa tunnelma!

  VastaaPoista