Tuolikaksoset

23.3.2011Pojat oli riemuissaan, kun pikku Ärränkin Tripp Trapp vihdoin kasattiin ja otettiin käyttöön. Etenkin isoveljessä vauvan syöttötuoliin meno herätti suurta hilpeyttä. Tiedä häntä, mitä ajatteli.

Koska pojilla on sama vuorokausirytmi, myös ruokailut osuu yleensä samaan hetkeen. Välillä on lapioitu evästä vuorovedoin kahteen nälkäiseen suuhun, mutta nyt helpottaa, kun Bambo osaa syödä lusikalla ihan itse. Nokkamukistakin on otettu kansi pois jo aikaa sitten. Joskus vanhemmat saa auttaa lusikan täyttämisessä, mutta varjele vaan, jos yrität laittaa sitä suuhun asti. Se ei käy päinsä.

Mutta milloin saan taas maton ruokapöydän alle? Milloin sotku helpottaa? Joko kymmenen vuoden päästä?
13 kommenttia:

 1. minkä verran ikäeroa näillä viikareilla olikaan? onko tuo selkänoja erikseen vai kuuluuko nykyään tuohon kaareen?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi; Pojilla on 11 kk ikäeroa. Selkänoja ja etuosan turvakaari ovat ovat ns. Baby Set, joka ostetaan erikseen.

  VastaaPoista
 3. Ihanat pojat teillä! Tuo ruokailun järjestäminen viisi kertaa päivässä on kyllä aika haasteellista, tuntuu että koko ajan syödään ja sotkua riittää...ei ole loppua näkyvissäkään:/ Mutta kohta voi syödä pihalla ja se on kivaa:)

  VastaaPoista
 4. Hanna; Juuri näin, vaatteet veks ja pihalle sottaamaan. Kesältä odotetaan paljon aurinkoa ja silloin tällöin sadetta, että nappulat saavat pesun aika-ajoin :)

  Kiki; Kyllä näitä lisää vois ottaa!

  Äitee; Useimmiten, eivät ihan aina ;)

  VastaaPoista
 5. Ai jai, miten söpöä veljesrakkautta! <3

  VastaaPoista
 6. sanna matilda; Ainakin toistaiseksi ovat liikuttavan innoissaan toisistaan :)

  VastaaPoista
 7. On kyllä söpöt poitsut! Täälläkin on jo harjoiteltu syöttötuolissa istumista :)

  VastaaPoista
 8. Uskaltaisin melkein luvata että kymmenen vuoden kuluttua ruokasotkut helpottaa. Meillä nelivuotiaat kaksoset ovat kyllä jo melko siistejä, samoin seitsemänvuotias isoveli. Mutta en mä silti uskalla vieläkään meille laittaa mattoa pöydän alle kun välillä on mehumuki nurin ja joskus tipahtaa letun päältä vähän lattialle hilloa. Olis kurja olla koko ajan pesemässä sitä mattoa. Saati sen kuivaus.
  Toinen mattopulma meillä on pitkässä eteisessä. En ole uskaltanut hankkia siihen mattoa koska tuulikaappi meillä on niin pieni ettei siinä mahdu edes riisumaan, niin lapset tulevat heti pitkän eteisen puolelle riisumaan ja tallustelisivat näillä keleillä maton oitis kuraan. Niinpä sitten kärvistelen ilman eteisen mattoa ja keittiön mattoa toistaiseksi voimassa olevan ajan.

  VastaaPoista
 9. En tiedä onko ihan asiaton kommentti mutta vanhempi poikasi näyttää vähän siltä Suomen Top Chefin voittajalta!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi; Hehee, hauskaa. Pitääpä tarkistaa minkä näköisestä kaverista on kyse. Mitään en tunnusta :)

  VastaaPoista