Terassilla

31.5.2012Terassia on pikkuhiljaa laitettu kesäkuntoon. Peltimies kävi asentamassa vesikourut ja samalla teetettiin puuta suojaavat pellit terassia ympäröivän kaiteen päälle. Tekisivätpä kaikki yhtä viimeisteltyä jälkeä kuin kyseinen ammattimies. Katsokaa nyt tuota kulmaliitostakin! Ei ylimääräisiä niittejä, eikä muutakaan häiritsevää. Tykkään.

Kesäkukat laitan viikonloppuna. Yrtit ja mansikat ovat jo terassilla kasvamassa. Vieressä oleva omppupuu kukkii hienommin kuin ikinä. Lupaavaa. Isompi kuin kolmen omenan sato hipoisi ennätystä. Omppupuu onkin pihan ainoa kaunis asia. Muuten maisema muistuttaa soramonttua. Suomen kaamein piha -kisassa heltiäisi helposti palkintosija. Toivottavasti treffit pihasuunnittelijan kanssa antaa toivoa paremmasta. Itsellä ei taidot riitä.


15 kommenttia:

 1. No on kyllä sauma aika just eikä melkein tehty. Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan, ja muutenkin pellistä tuli kivan huomaamaton.

   Poista
 2. Kaunista! Aivan ihanat kuvat!
  Mulla on jo eka satsi parvekekukista kukkineet. Kuihtuivat heti kun oltiin muutama paiva pois kotoa. Joten viikonloppuna paasee sitten taas istuttamaan uudet kukat!

  VastaaPoista
 3. En tiedä kommentoinkohan ensimmäistä kertaa inspiroivaan blogiisi... Lukenut olen kuitenkin jostain alkuvuodesta lähtien ja ihastuin heti, kiitos siis sinulle. :) Nyt kuitenkin kysyisin tuosta terassinne lattiasta. Onkos se ihan musta ja miten/millä aineella se on käsitelty? Onko tuo aurinkoisella teidän mielestä kuuma jalan alla?
  Meilläkin olisi mielessä musta terassi ja mietimme käsittelytapaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät ja kiitos kun kirjoitit. Kommentteja on tosi mukava saada.

   Terassin lattia on musta. Se on painekyllästettyä lankkua ja käsitelty Tikkurilan Valtilla. Sävy on Piki (5089). Auringonpaahteella tumma pinta on kuuma. Meillä kun ei ole edes mitään varjoa terassilla. Ei se kuitenkaan ole oleskelua häirinnyt, päinvastoin. En vaihtaisi pois.

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksestasi, tämä helpotti kovasti, sillä tuo on tismalleen se mitä mekin ollaan suunniteltu. ;) Materiaali on pari kesää haalistunut painepuu ja tuolla Piki-sävyllä ollaan valtattu kokeeksi varaston rappunen ja se on siis ollut vahvin vaihtoehto. Alkoi vain pelottaa, että onko se ihan polttavan kuuma, mutta ehkäpä nyt uskallamme sen laittaa! :D

   Poista
 4. Oi, nättii nättii! Toi Toy tarvii kans saada. :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvaparit!

  Meidän etupiha voisi olla kärkiainesta Suomen kaamein piha -kisassa: voikukkaa puskee ja laatat on ihan vitutrallaan, ankea ja väritön kokonaisuus... Jotain ammattiapua tarvisimme mekin!

  Kiva blogi sinulla! Eksyin tänne jotakin kautta ja tulen toistekin!

  VastaaPoista
 6. Aijai, tulee parveke- piha- ja terassikuume! Mut ei auta. Käy kurkistamassa uutta blogiani Uudessa Valossa. Siellä on sinulle haaste!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kyllä niin kivannäköinen terassi (jos en ole jo aikaisemmin sitä ihastellut). Ja todella tyylikkäästi olette uudistaneet taloanne.

  VastaaPoista