Miksei kukaan kertonut?

19.10.2012

 
 
 
En todellakaan ole mikään kakkumaakari, vaikka olen totisesti yrittänyt. Kaupan täytekakku tuntuu tosi tylsältä, mutta voittaa itse väkerretyn pettymyksen. Tekemisen into muuttuu äksyilyksi viimeistään siinä vaiheessa, kun uunista tullut kakkupohja pitäisi leikata siisteiksi kerroksiksi.
 
Olen kai viimeinen jolle kerrottiin, että täytekakun voi tehdä ihan tavallisesta kääretorttupohjasta. Nerokasta! Pellillinen vain neljään osaan, kostutukset, hillot ja kermavaahdot väliin ja vähän päällekin. Siinä se on. Kehuivat oikein, että oli parasta kakkua ikinä.
 
 
 

 

23 kommenttia:

 1. :D Empä miekään tajunnu nuin helepoksi sitä :D
  Näyttää herkulliselta nam nam :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa hyvän näköinen kakku! Itse nautin tänään synttärikakkuna sitä tylsää kaupan (tai no leipomon) valmista. Vois ens vuonna repäistä, ja tehdä kääretorttupohjasta sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kaupan kakkuakin mieluummin syö kuin selkäänsä ottaa :) Hyvää synttäriä sinulle!

   Poista
 3. Ainakin se näyttää tosi herkulliselta! Nam :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tajuttoman hyvää. Anopin tekemää omppuhilloa oli välissä.

   Poista
 4. Toinen hyvä vaihtoehto on tehdä mokkapalojen pohja tuplana ja reunat pois eli leikata sitten hyvän mallinen ja tasainen ja vetää kunnon suklaa päälle ja ympärille. Tein suklaan muffinien päällisen mukaan eli ei sellaista kovettuvaa, kuin perinteisesti. Helpompi levittää ja saa paksumman....paljon nomparelleja ja lapset rakastaa. Maailman helpoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa syntisen hyvältä. Mutta miten se päällinen siis tehdään?

   Poista
 5. Slurps, kelpais muuten mullekki! :)

  VastaaPoista
 6. Nerokasta! Kukaan ei ole mullekaan kertonut tota kakkupohjasalaisuutta. Kiitos vinkistä, voisin leipoa 1-vee synttäreille kakun ihan ite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan. Ajattelin tuleviin kemuihin tehdä tuplakokoisen kahdesta pellillisestä. Taidan kokeilla Mirun vinkkiä.

   Poista
 7. juu-u, käytän tosi usien tätä mallia.

  VastaaPoista
 8. Näyttää hyvälle - mistä sait noin tuoreen näköisiä marjoja!??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cittarista sain. Mansikat taisivat olla espanjalaisia, mutta mustikat kotimaisia.

   Poista
 9. Juuri näin!:) Itse en edes yritä tehdä kakkupohjaa vaan kääretorttupohjalla mennään! Sen lisäksi, että se on helppoa, niin se on melkeinpä parempaa!
  Ihanan näköinen kakku!:)

  VastaaPoista
 10. Mää teen aina kakun käärispohjista, saa helpommin kostutettua ja ei tarvi taiteilla niiden leikkausten kanssa..;) ja paljon suurempi onnistumisprosentti..;) Sit jos tarvii iso kakku tehä niintekee 2pohjaa ja leikkaa kummatkin puoleks tai kolme ja niistä teiteilee hyvänkokosen kakun..tähän asti kukaan ei oo moittinu, päin vastoin kehuttu on..;)

  VastaaPoista
 11. Nerokasta! Ei miullekaan ole kukaan kertonut, mahtavaa, että siä kerroit! Menee heti testaukseen kun poika pian kolme täyttää! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 12. Pitää varoa, ettei kuola valu läppärin päälle! :- D Tosi hyvän näköstä!

  http://ainonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Minä olen myös tehnyt isompiin juhliin pari kääretorttupohjaa ja niistä sitten jättikakun. Hyvin riittää isommallekin porukalle ja niitäkin voi muotoilla johonkin jänskään muotoon (jos haluaa hienostella...=)).

  VastaaPoista