Tunkio terassilla

8.6.2013

 
Hohhoijaa, jatkan taas tätä jokakesäistä itkuvirttä, jonka aiheena on Suomen kamalin piha - meidän piha. No, vihdoin asialle ollaan tekemässä jotain, mutta toteutus tuskin ehtii tälle vuodelle. Kerron kyllä sitten, kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Jos nyt kuitenkin tietämättömille asiaa valotan, niin pihamme muistuttaa lähinnä Saharaa. Paitsi tontin pimein takanurkka. Siellä kyllä vihertää. Jopa toissa syksynä tunkioon nakattu muka-yksivuotinen-rehu nostaa taas päätään kasan kunkkuna. Tunkioläjää ympäröi saniaisviidakko, jonka elinvoimaa en useista yrityksistä huolimatta ole onnistunut nujertaa.

Eilen päähäni pälkähti tuhokeinoista tehokkain: jos istutan kasvin purkkiin, saan sen melko varmasti hengiltä. Tai jos en minä, niin ainakin mieheni. (Kesäkukkien kohtalo näytti hyvin surulliselta palatessani viime viikkoiselta ulkomaanreissultani, jonka aikana miesväki oli luvannut huolehtia kukkien kastelusta. Esimerkki alla. Kuinka se ei yllättänyt?) Eli tuumasta toimeen ja lapion varteen. Kaivoin kolme saniaista maasta, monta jäi vielä sijoilleen, ja pistin purkkiin. Ja jestas, sehän vieläpä näyttää hyvältä! Saa nähdä kuinka kauan. Eikä tuo valkoinenkaan ruma ole. Oli joku uutuus Plantagenissa. 


19 kommenttia:

 1. Voi sua ihanaa! Oli niin hassu otsikko postilla et oli pakko heti lukee ;) Haha, mutta eiks saniaiset o kivoja. No toisaalta jos ne on väärässä paikkaa ja niitä on paljo :/ Muuten heti tänään otan ja revin yhden ylös ja istutan ruukkuun....sen verran oli kiva idis :) Hali <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä saniaiset(kin) on nounou ja välillä kivoja. Nyt taas ihan ok. Mieli muuttuu. Mutta ne, niinkuin jotkut muutkin kasvit, on ihan kauheita väärissä paikoissa. Esim. tuijat on kamalia supisuomalaisessa metsämaisemassa, mutta modernissa pihassa hyvinkin hienoja. Aih, kuinka monimutkaista tämä naisen elämä :)

   Poista
 2. No mutta, hyvä idea laittaa saniaista purkkiin. Mietinkin juuri pohjoisen puoleisen alapihaan muutamaan purkkiin kasvia, joka ei pelästy varjoa. Tässähän se, kiitos! Ja näyttääkin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, purkittamaan vaan. Saa nähä tykkääkö meillä auringosta!

   Poista
 3. Kiitokset loistavasta vinkistä! Meillä rehottaa takapihalla valtaisa saniaisyhdyskunta ja etupihalla pari betoniruukkua tyhjän panttina. Nyt lapio kainaloon ja ulos istutushommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä - onnistuiko? Mäkin purkitin vähän lisää ja kyllä nyt terassi vihertää.

   Poista
  2. Onnistui aika mukavasti, vaikka istutuskeli olikin aika tuulinen... (http://meitikka.blogspot.fi/2013/06/saniaiset-20.html)

   Poista
 4. Näyttää niin hyvältä...siis nuo yläkuvat...alimmainen lähinnä surulliselta.
  XX

  VastaaPoista
 5. Löysin tänne sinun blogiin vasta äskettäin ja jäin saman tien lukijaksi.
  Kiva tunnelma täällä ja aivan mainio tuo saniaisidea! Niitä kasvaa
  meilläkin riesaksi asti ihan joka puolella pihaa. Mutta nyt siis saniaiset
  hyötykäyttöön : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, kiva kun löysit tänne! Uskomatonta, mutta saniaiset todellakin muuttuivat astetta tyylikkäämmiksi, kun ne laittoi purkkiin. Toivottavasti pysyvät hengissä. Ainakin vielä ovat ihan tyytyväisiä, vaikkeivat kovin varjossa pääse olemaankaan.

   Poista
 6. Vai että tunkio! :D
  No noista ruukuista on saleen helpompi nujertaa,
  varsinkin jos poistut tonteilta mahdollisimman paljon.
  Kaunis toi valkonen mikälie.

  Toi alimmainen uhri näyttää samaiselta "helppohoitoselta" rehulta,
  jonka onnistuin anopin neuvoista ja hyvästä täsmähoidosta huolimatta kurpahtamaan.
  Lohdutukseks. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne pääsi yksilöityyn teho(tuho)hoitoon :)

   Poista
 7. Voin lohduttaa, että koko Suomen karmein piha on kyllä meillä! Viime vuonna yritettiin siirtää parimetrinen marjakuusi aita hieman eri paikkaan, että saataisiin lisää pihaa, ja nyt 2 niistä on kuollut ja 3 on sellaisia kohta kuolevan joulukuusen näköisiä ;) Tämän kauneuden lisäksi, nurmikko ei ole lähtenyt kasvamaan joka paikassa, pihaa valtaa erilaiset ryppäät voikukkia, tiesmitäkukkia ja apiloita. Viime vuonna rakennettuun kukkapenkkiin on ilmestynyt 2 jotain suurta kasvia ihan itsestään - ilmeisesti jotain kivoja rikkakasveja nekin. Eli nyt kaikki näkee tieltä meidän pihaan ja se näyttää kuin se olisi myllätty ympäri ja jätetty vaan rehottamaan ;) Teillä on kuitenkin tuollaista kivaa lautaterassia mikä on nättiä ja siistiä!

  VastaaPoista