DIY | Helppo amppeli nahkanarusta

6.10.2014

Tuli kerrassaan pakottava tarve saada amppeli ikkunalle. Tykkään eniten ihan yksinkertaisista, ilman sen kummempia krumeluureja. Joku juttu siinä kumminkin olla piti, joten käytin materiaalina nyt niin trendikästä vaaleaa nahkaa.

Jos mielesi tekee väkertää nopeasti pientä piristystä kotiin, niin tässäpä sinulle helppoakin helpompi amppeliohje:1. Tarvitset kolme pätkää (nahka)narua, kukin pituudeltaan n. 2 metriä.
2. Taita jokainen naru keskeltä kaksinkerroin ja solmi taitetusta päästä kaikki kolmea narua yhteen (kuva 2). Näin teet amppelin ripustuslenkin.
3. Tee kolme solmua solmimalla kaikki vierekkäiset narut yhteen n. 45 sentin etäisyydelle ensin tekemästäsi solmusta (kuvan 3 ylemmät solmut).
4. Tee jälleen kolme solmua n.13 senttiä edellisten alapuolelle yhdistämällä kolme vierekkäistä narua. Nyt siis yhdistät jo solmimistasi pareista toisen (kuvan 3 alemmat solmut) viereisestä solmusta jakautuvan narun kanssa.
5. Tee purkin alapuolelle tuleva solmu n. 8 sentin päähän edellisistä solmuista. Nyt solmit kaikki 6 narua yhteen.

Valmista tuli!

Ohje on kukkapurkille, jonka on korkeudeltaan 13 cm ja halkaisijaltaan 14 cm. Varioi narun pituutta ja solmujen välejä ripustuskorkeuden ja oman purkkisi koon mukaan,


13 kommenttia:

 1. Kivan simppeli, peukku tälle! Ja kiitos ohjeen jakamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. No juu, ei tätä juuri helpommin saa tehtyä :)

   Poista
 3. Thanks! Juuri tällaista tarvitsisinkin!

  VastaaPoista
 4. Hei, loistavaa! Sain anopilta ulkovalaisimen pallokupuja, ja ajattelin tehdä niistä amppelimaisesti riippuvia kukkamaljakoita. Tätähän kokeilen!! Mutta mistä saa nahkanarua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitsi, toi kuulostaa hyvältä. Mullakin taitaa olla kellarissa samaisia palloja. Narua saa esim Sinellistä ja muista askartelu- ja ompelutarvikekaupoista.

   Poista
 5. Onpa kivan yksinkertainen idea. Väkersin jokin aika sitten oman versioni ohuesta muoviputkesta ja hamppunarusta. Vähän samanhenkinen sekin.

  VastaaPoista
 6. Tämä ohje tuli kuin tilauksesta :) Keittiön nurkkaan olen mallailut yksinkertaista amppelia sillä silmällä...googletin josko saisi jostain valmiina, kun ei ehtisi ihan kaikkea tehdä itse. Ei löytynyt..ja seuraavaksi katselin DIY makrame-ohjeita...liian monimutkaisia. Tämä on just sopivan yksinkertainen, että jaksan ryhtä tuumasta toimeen. Puuvillanarut ostettuna, joten nyt toimeen :)

  VastaaPoista
 7. Voi jummi, tulinpa törmänneeksi tähän postaukseen (ja ylipäänsä blogiisi) kun googlettelin amppeli-inspiraatiota – kiitos vinkistä ihan mielettömän paljon! Voipa hyvinkin olla että tämä mimmi alkaa askartelemaan.

  VastaaPoista