DIY | paperitähti

22.12.2014Kolme vuotta sitten joulunalusaika oli murheellisin ikinä ja tuntui parhaalta lähteä pyhien ajaksi pois kotinurkista. Vielä seuraavan ja sitä seuraavankin joulun vietimme muissa maisemissa, mutta tämän joulun olemme kotona ja nautimme pitkästä lomasta perheen kesken.

Koska en korístelun suhteen ole kummoinen jouluihminen ollut, ei erityistä joulutarvikevarastoa löydy. Pojat esittivät kuitenkin toiveen, että äiti koristelisi kodin jouluiseksi. Pelkät kynttilät ja kukat eivät pikkumiesten silmää kyllin hivele.

Jotain lupasin askarrella ja kuusenkin hankkia.  Saatuani joulukorttien origamitähtöset taiteltua, tekaisin muutaman helpomman paperitähden seinälle. Kaiken mallisia tähtiä sitä onkin tullut kokeiltua, mutta tämä on ehdottomasti helpoin kaikista.


Tarvitset kartonkia tai tukevaa paperia, sekä mallitähden, jonka mukaan voit piirtää kuvion haluamallesi paperille. Voit ladata täältä itsellesi tähdet tulostettavaksi. Pienempi passaa sopivasti A4-paperille ja isomman puolikkaita yhdistämällä saat A3 koon paperista leikeltävän tähden.
Kun olet leikannut tähden irti kartongista, tee kunkin sakaran suuntainen taite. Kauneimman saat vetämällä viivan viivotinta pitkin vaikkapa lyijytäytekynän terällä niin, että lyijy ei ole ulkona. Tämän jälkeen taita kartonkia varovasti viivainta vasten.

Kun olet tehnyt taitokset samansuuntaisesti, viimeistele tähti taittamalla lyhyet taitokset vielä päinvastaiseen suuntaan. Pujota ohut lanka neulalla kartongin läpi ja ripusta tähti mieleisellesi paikalle. Joko naulaan tai teipillä.7 kommenttia:

 1. Upeita tähtiä! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Näitä me voitais tänään vaikka taitella, kiitos ohjeesta! Ja iloista joulun aikaa teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 3. Nää on tosi kivoja, helppoja ja kauniita. Meillä on roikkunut kolmen tähden nauha makkarin ikkunassa varmaan viime joulusta asti :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä ohjeesta, nämä tähdet ovat todella kauniita! :)

  VastaaPoista
 5. kiitos, tää oli oikein oiva ja ajankohtainen askaretelu tähän saikkupäivään kera pikkuihmisen. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta! Sain just tällaisen tähden kaveriltani tänään! Pitää kokeilla tehdä itsekin.:)
  Ne näyttävät niin hienoilta!

  Hyvää joulua sinne!

  VastaaPoista
 7. Muistaisinkin tämän ensi joulun alla. Muistuta silloin. 😛 Nää sopis hyvin ikkunakoristeiksi ja lapset vois kokeilla osaisivatko tehdä.

  VastaaPoista