Perheen kanssa risteilemässä

9.12.2014

Eräänä marraskuisena perjantaina pakkasimme viikonloppukassimme ja lähdimme Silja Linen kutsumana seilaamaan kohti Tukholmaa ja tutustumaan uudistettuun Silja Symphonyyn. Mukaan lähti muutama bloggaaja perheineen. Poikasemme olivat riemuissaan. Edellisestä, yli kolmen vuoden takaisesta laivareissusta, he eivät enää muistaneet tuon taivaallista.

Uudistuneella laivalla on panostettu erityisesti lasten unelmaristeilyyn, joten odotukset olivat korkealla. Omien mielikuvien ja aiemman kokemuksen perusteella laivaristeilyjä ei niinkään ole suunniteltu lasten tai lapsiperheiden tarpeisiin. Nyt asiaan oli odotettavissa parannusta.
Lasten mielestä parasta laivalla oli uusi Silja Land, lähes 300 neliöinen leikki-, touhu- ja pelipaikka, jossa kaiken ikäisille lapsille löytyi kivaa tekemistä. Nämä parhaat leikin asiantuntijat olivat saaneet äänensä kuuluviin jo suunnitteluprosessin alkuvaiheessa ja sen huomasi. Lisäksi suunnittelijat olivat hienosti huomioineet meidät vanhemmat. Aikuisen näkökulmasta paikka oli käytännöllinen, lapsia oli helppo seurata isommassakin vilskeessä ja leikkipaikaksi tila oli erityisen tyylikkäästi toteutettu. Silja Landin Playstation Lounge näytti olevan lasten lisäksi myös isien mieleen.

Laivan kylpyläosastokin oli kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Perheen miesväki kävi katsastamassa paikat. Itse en mukaan ehtinyt, mutta eipä se haitannut. Pääasia, että perheen vesipedot nauttivat.
Lauantaina suunnistimme Tukholmaan. Päivän ykköskohteena oli suosittu Junibacken, joka oli maineensa veroinen. Siellä touhutessa ja lukuisia yksityiskohtia ihastellessa päivä vierähti nopeasti. Lapsiperheille ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Ennen paluumatkalle lähtöä ehdimme vielä tehdä pienen pyrähdyksen keskustassa.

Risteilyn paras makunautinto koettiin laivan uudessa sushi-ravintolassa. Lapsille oli katettu oma buffa siltä varalta, että sushi tuntuu liian eksoottiselta. Ravintola oli varsin viihtyisä. Ikkunapaikalta muksut pääsivät vilkuttelemaan tutuille satuhahmoille. Piipahtivatpa Pikku Myy ja Muumipeikko myös ravintolan puolella halittavina.

Laiva oli tosiaankin uudistunut ja lapsilla tuntui olevan mieluisa reissu. Lapsiperheiden matkat menevät tietenkin pikkuväen ehdoilla, mutta meille vanhemmille voisi vielä kehittää pientä viihdykettä risteilyyn. Hyttiin tietenkin vetäydytään melko aikaisin, joten ilta saattaa tuntua aikuisista aika pitkältä, jos uni ei vielä alkuillasta ota tullakseen. Lasten nukahdettua työminä nostikin päätään ja kehittelimme siipan kanssa aikamme kuluksi pieniä ja vähän suurempiakin parannusideoita meidän aikuisten ja koko perheen viihtyvyyden näkökulmasta. Mutta summa summarum, reissu oli varsin onnistunut ja olemme jälleen yhtä kivaa kokemusta rikkaampia. Kiitokset Siljan iloiselle porukalle siitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti