Kasvupyrähdyksiä ja nimiasiaa

8.11.2010Ylihuomenna Pätkällä on ikää kokonaista 5 viikkoa ja poika sen kun kasvaa ja vahvistuu. Pikkuinen nuha vaivaa vieläkin, etenkin aamuöisin, mutta ei siitä suurta vaivaa ole. Viime aikoina on ympärillä oleva tohina alkanut kiinnostaa. Sylissä ollessa napitetaan kovasti silmiin. Vaikka nykyään nälkä ja seuranpuute osataan ilmaista hyvinkin äänekkäästi, on Pätkä tosi rauhallinen vauva. Itkut loppuu heti kunhan syliin pääsee.

Aamulla käytiin neuvolassa. Viime maanantain painokontrolliin ei menty, koska pojat oli flunssassa. En ollut vähäisestä painonnoususta lainkaan niin huolissani kuin neuvolantäti, joten uskalsin siirtää punnituksen tälle päivälle. Nyt vaaka heilahtikin ihan roimasti. Paino oli kahdessa viikossa noussut 740 grammaa ja pituutta oli tullut 2,5 cm. Se toivottu painonnousuhan on 150-170 grammaa viikossa, joten kohta joudutaan varmaan Painonvartijoihin!

Pätkä on yhä Pätkä eikä muuta nimeä ole keksitty. Itse asiassa minä en ole asialla juuri päätäni vaivannut, sillä Mies lupasi keksiä osuvan nimen. Just joo, ei ole juuri ehdotuksia tullut siltäkään suunnalta. Miksiköhän meidän on niin vaikea keksiä kivaa nimeä pojalle? Viime syksynä oli sama juttu. Tytöille on mukavia nimiä pilvin pimein. Kun meille ekaa odottaessamme kerrottiin, että tyttö tulee, oli molemmille heti selvää, että hänestä tulee Iines. Voi, kuinka väärässä ulraaja olikaan sukupuolen suhteen :)
2 kommenttia:

  1. Siis ihana, mä vasta nyt tajusin kuinka pieni ikäero pojillanne onkaan!

    Oon kyl samaa mieltä; tytöille on paljon helpompi keksiä nimiä. Ehkä se johtuu siitä, ettei meillä poikaa ole, joten tosissaan ei ole koskaan tarvinnut nimiä etsiäkään.

    VastaaPoista
  2. Visa:)

    Ja hieno painonnousu Pätkällä!

    VastaaPoista