Vihdoinkin!

25.2.2011

Pitkän ja perinpohjaisen harkinnan jälkeen meidän ruokaryhmäongelma on ratkeamassa. Eilen saapuivat Connoxilta tilatut Eamesin DSW:t. Niihin sitten lopulta päädyttiin, kun mieleisempääkään ei vastaan tullut. Nyt ollaan vielä pöydän kanssa kiikun kaakun. Pidetäänkö mummon perintöpöytä, hommataanko Hayn Loop-pukkijalat vai keksitäänkö kolmas vaihtoehto? Tunnustettavahan se on, että nykyisen 75 cm korkean pöydän ääressä DSW:n istumakorkeus tuntuu matalalta. Ja matalahan se onkin, 41 cm, kun normaalisti istuin on 4-5 cm korkeammalla.

Aion nyt hetken hautoa pyrstöäni ihanien Eamesien hellässä syleilyssä ja tunnustella, josko uuteen korkeuteen tottuisi. Ei tule sitten tehtyä hätiköityjä siirtoja. Aatella muuten, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta näiden tuolien designin synnystä. Oli ne Eamesit vaan taitavaa porukkaa!


Alempi kuva Vitra.

13 kommenttia:

 1. Nuo ihanat tuolit!! Ovatko ko. netti(?)kaupassa edullisemmat kuin täällä koto-Suomessa?

  VastaaPoista
 2. *kateudesta vihreänä.. Onnea uusista ihanuuksista!

  VastaaPoista
 3. Ihan parhaat! Noi on niin mun suosikit, mutta ei taida kukkarossa olla tarpeeksi rahaa :( Hauskaa viikonloppua Naku! <3

  VastaaPoista
 4. Oi voi. Juuri nuo tuolit haluaisin keittiöömme. Artekin 66 tuolit rupavat jo kyllästyttämään ;)

  Puujalat on niin kauniit! Mahtava puun, metallin ja muovin liitto!

  VastaaPoista
 5. Jaana; Kyllä kannatta netistä kattella. Pikkulinnut lauloivat, että Artekissa olisi tulossa ale-kamppis keväällä.

  Julia; Kiitos :)

  JohannaK; Toivottavasti kestävät, näitä pitäisi kattella seuraavat kuuskytä vuotta. Hauskaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihanat tuolit! Nuo Eamesit tai sitten ne teräsjalkaiset (en muista kirjainlyhennettä, se aika samanmallinen jalka, mutta teräksinen) ovat "aion vielä hankkia" -listallani, joka ei ole ihan lyhyt :)

  Tykästyin kovasti blogiisi, kirjoitat kivalla tyylillä ja paljon käyttökelpoisia ja kauniita design- ja sisustusideoita bongasin lukiessani (joista erinäisiäkin päätyi tuolle em. listalle).

  VastaaPoista
 7. Pauliinalotta; Teräsjalkaisten ja puujalkaisten välillä meilläkin tehtiin valinta.
  Kiva, että Bambulasta löytyy idistä. Koitetaan jatkaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat! On muuten rasittavaa, että tuolien ja pöytien korkeudet vaihtelevat. Pitäisi olla selkeä standardi, että ei tule ylläreitä...

  Nauti ihanuuksista!

  VastaaPoista
 9. Kyllä mä olen ainakin tottunut matalempaan istuinkorkeuteen, joskin työpöydän ääressä se ei ole ergonomian kannalta mikään kovin hyvä ratkaisu... Uusi pöytä on kyllä edelleenkin hakusessa, sellainen Eamesien kanssa hyvin kaveeraava yksilö. :)

  VastaaPoista
 10. Nuo on kyllä ihanat! Puujalat on varmaan miellyttävämmän tuntoiset kuin metallijalat, meillä löytyy yks metallijalkainen mutta nämä näyttää mukavammilta. Onkos sulla muuten mitään ideaa miten ne olis paras pitää puhtaana? Kun valkoiseen mattapintaan tulee kummiskin vähän jotain ajan kanssa.

  VastaaPoista
 11. Nonna; Naatiskellaan :)

  Tiina; Hyvä kuulla, että se on tottumiskysymys.

  Pinja; Mä luotan taikasieneen. Sillä meidän valkoiset nahkasohvatkin pidetään valkoisina tahmatassujen jäljiltä. Toivottavasti toimii tuoleissakin.

  VastaaPoista
 12. Että mä oon kade noista tuoleista! Haaveena itselläkin, pitäisi alkaa säästämään. Mullakin voisi olla hankala päättää puisten ja metallisten jalkojen välillä. Molemmat yhtä kauniita.

  Taikasieni roks!

  VastaaPoista
 13. Onnea, onnea, onnea vaan! Kyllä ne on kauniita!

  Oma kiikkuni on ollut lampaantaljan peittämänä muutaman viikon. Tänään talja piti poistaa, jotta koko tuolin kaunis muoto pääsi kunnolla esille. Vaikka ihan hyvin se ikean talja siihen päälle istuu ja on mukavan lämmin näin talvella.

  VastaaPoista