Meikkipussin ohje

8.1.2011Lupasin pari viikkoa sitten laittaa tänne blogsuun jonkunlaiset ohjeet meikkipussin tekoon. Tässä näitä nyt sitten olisi. Koska en ole kamalasti ompelua harrastanut, en tiiä kaavojen enkä ompeluohjeiden tekemisestä mitään. Niinpä pahoittelen mahdollisia epäselvyyksiä. Kyselkää sitten lisäohjeita jos on tarvis.1. Tarvitset tämän näköiset palat sekä päällyskangasta (tässä tekeleessä froteepyyhkeestä), vuorikangasta (tässä vanha t-paita) ja levyvanua. Lisäksi tarvitset 35-40 cm vetskarin. Jos haluat tuollaiset lenksut (jotka ylimmässä kuvassa) vetskarin toiseen tai molempiin päihin, tarvitset sitä varten n. 5x7 cm palan kangasta. Saumanvarat on 0,5 cm. Voit huolitella reunat siksakilla jos haluat.

2. Ompele päällyskankaan päällipalojen väliin vetskari.

3. Ompele tästä muodostunut pala renkaaksi pohjapalan kanssa, oikeat puolet vastakkain. Huom! Jos haluat lenksut vetskarin päihin, ompele 5x7 cm pala ensin pitkältä sivulta yhteen oikeat puolet vastakkain ja käännä "tuubi" sitten oikein päin. Taita tuubi lenkiksi puolivälistä niin, että lyhyet päät on päällekkäin. Justeeraa pitkän sivun sauma keskelle lenksun sisäpuolelle. Ompele lenksu päälli- ja pohjapalan väliseen saumaan samalla kun ompelet paloja yhteen.

4. Neulaa tai harsi sivupalat kiinni pohja- ja päällipalan muodostavaan renkaaseen, oikeat puolet vastakkain. Ompele koneella.

5. Ompele vuorikangas samalla tavoin kuin päällikangas. Jätät tietenkin vetskarin ja lenksut pois.

6. Ompele (käsin tai koneella) vanu kiinni vuorikankaan nurjalle puolelle sieltä täältä niin, ettei vanu ryttäänny esim. pesussa.

7.  Ompele vuoripussi kiinni päällipussiin käsin läheltä vetoketjun reunaa, mahdollisimman huomaamattomin pistoin. Vanu jää luonnollisesti väliin. Voila! Pussi olla valmis!

9 kommenttia:

 1. Ihanat värit pussukassa!

  Kaunis, arjenmakuinen blogi sinulla! Tulee mieleen ne touhukkaat ajat, jolloin omat lapset olivat noin pieniä. Nautiskele!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!!! Myös muista mukavista jutuista. Aioin ottaa neuvoista vaarin - vuorotteluvapaata on onneksi jäljellä syksyn "talviunen" jälkeen. Blogiasi mukava lukea, oman perheen pikkulapsiaika jo takanapäin...

  Mukavia päiviä Sinulle ja pesueellesi!
  Jaana

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos ja oleppa hyvä!

  VastaaPoista
 4. Voi myös jättää johonkin vuorin saumaan pienen kääntöaukon, niin voi ommella vuorin ja päällisen yhteen koneella ja käsin ommeltavaksi jää vain pieni kääntöaukko.

  VastaaPoista
 5. Eipä ole tuo tullut itellä mieleenkään. Kiitos Anonyymi vinkistä!

  VastaaPoista
 6. me likes!
  I really need a new makeup bag (I dropped my old one in the street and all the intents of the bag made a terrible mess) so I am very happy for your instructions!
  all the best to you!
  s

  VastaaPoista
 7. Kiva! noi värit vaan ei oikeen muhun iskeny!
  ja kerrot aikas oudosti noita ohjeita...
  muuten kivan mallinen pussukka :)
  vähän kritiikkiäkin ens kertaan: kerro vähän tarkemmin aina mitä teet (kun määkään en oo mikään paljon käsitöitä tehnyt ihminen :D)

  VastaaPoista
 8. Mä tein tommosen meikkipussin näil ohjeil ja siitä tuli hienon näkönen vaik ite sanonki mut mä muuntelin ohjetta et siitä saa jotai tolkkua:D

  VastaaPoista