Köyhän tytön bilevalot

6.8.2011
Syksyssä on monta kivaa juttua, mutta pimeät illat on parasta. Oikeastaan lämpimät ja pimeät illat. Voi istua ulkosalla kynttilöiden valossa ja ihmetellä maailman menoa.

Loppukesän kemuissa pitää olla bilevalot. Tällä kertaa ne syntyvät sosepurkeista, joita meillä olisi riittävästi valaisemaan vaikka koko naapurusto. Eikä valoja tarvitse purkaa pois. Nehän pärjäävät pihalla vaikka koko talven. Käytön jälkeen voi laittaa kannen päälle, ettei vesi tai lumi sada purkkiin. Kätsyä.

11 kommenttia:

 1. Niin kivan näköistä!! Mulla on Clas Ohlsonista ostetut pyöreät ulkovalot. Taidampa tämän postin ansiosta viritellä ne terassille :)Ja tuo sosepurkki idea oli huippu!! Terkkuja sinne! Hauskaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Pyöreät, valkoiset ulkovalot, etenkin puissa tai talon reunassa roikkuvat ovat täydelliset tunnelman tuojat.

  VastaaPoista
 3. Tiesithän, että noissa piile palovaara, kun purkin suu on kapeampi kuin muu osa purkkia? Moni käyttää noin, mutta riski kannattaa muistaa! :)

  VastaaPoista
 4. Voi Naku kun olet tehnyt taas upeita juttuja! Olin ihan varma, että kyseessä on joku hieno valosarja, mutta kyseessä olikin jotain vielä hienompaa.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea Naku! Meillä on tulossa pihajuhlat, joten taitaapa olla ulkovalaistus tässä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. "Tiesithän, että noissa piile palovaara, kun purkin suu on kapeampi kuin muu osa purkkia? Moni käyttää noin, mutta riski kannattaa muistaa! :) "

  Tätä meinasin myös kommentoida :( Plus kun ko purkkien ohuehko lasi ei ole suunniteltu kestämään pitkäaikaista kuumentamista ja kynttilähän sitä lämpöä sinne kerää (vrt esim hetki mikrossa lämmittämistä).

  Voi mennä tosiaan poksrikkivaan, joten ei ainakaan valvomatta kannata poltella... Kivannäköisethän ne on, mutta toivottavasti ei käy hullusti. Turvallinen vaihtoehto olisi käyttää led-tuikkuja.

  Vieläkin pahempi olisi, jos purkki olisi koristeltu palavalla materiaalilla, kuten silkkipaperilla. Eli mitä nyt joissain tarhoissa/kouluissa valitettavasti lapsienkin kanssa tehdään.

  VastaaPoista
 7. Ihanat valot! Tää on matkittava.

  Löysin sun blogin vasta, tykkäännyin heti. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kovasti kaikille kommenteista!

  Kannattaa laittaa Iitusen ja Anonyymin varoituksen sanat korvan taakse! Eli matalat purkit on paremmat. Ei liian lähelle toisiaan, eikä liian lähelle mitään palavaa. Mitä viileämpi ulkoilma, sen parempi.

  VastaaPoista
 9. simple is beautiful!
  I love those chairs, by the way, I sat in one at Kokkolan asuntomessut, but where are they from?
  S

  VastaaPoista
 10. Sofie; I also love these chairs. I got them last christmas from my hubbie. I guess they are from Vepsäläinen.

  VastaaPoista