Varavessasta pyykkinurkkaus

13.8.2011Tehtiin lomalla varsinainen pikaremontti. Yläkerran varavessa/-suihku ehostettiin pyykkäystilaksi. Alkuperäinen kodinhoitotila oli ja meni kylppäriremontin myötä, niinpä pyykinpesu on tapahtunut alusta asti tässä omituisessa pikku kylppärissä, joka on tarkoitukseensa ihan turhan iso, mutta kunnolliseksi khh:ksi taas liian pieni. Pyykinpesu siellä kuitenkin luonnistuu vallan hyvin, samoin kuivaus. Käyttämättömän suihkun alle mahtuu yksi kuivausteline. Toinen päätyseinän viereen.

Tälläkin kertaa remontoitiin pikkubudjetilla. Kaakelit maalattiin, Ikeasta ostettiin kaappi, allas ja pöytälevy, K-raudasta hana. Puretusta peilikaapista irrotettiin peili seinälle ja muutaman euron kellarilamppu laitettiin antamaan valoa. Tosin näin kesällä sitä tulee myös kattoikkunasta. Keltaisella sähköteipillä ehostettiin ruma jatkojohto. Kirpparilta löytyi pari iloista Marimekon purkkia. Kaiken kukkuraksi mummin varastosta löytyi juuri sellainen 80-luvun lopun iibislintu, jota olen kirppareilta yrittänyt bongata. Hiphei. Taas yksi ikuisuusprojekti on saatu pois to do -listalta.20 kommenttia:

 1. Upea kokonaisuus hauskoine yksityiskohtineen!
  Miten loistava idea maalata kaakelit = päästä eroon ihquista "marmorilaatoista"! :)

  VastaaPoista
 2. Aika kiva, sanon minä! Kelpais kevyesti mullekin! Minäkin sain ekat sähköteipit ostettua! Jee!

  VastaaPoista
 3. Viihtyisiä pyykkipäiviä tiedossa!
  Mukavia noi Mari metallipurkit ja istuvat hyvin khh tilaan. Teippi uudistusidea on mahtava!

  VastaaPoista
 4. Voi jee miten hieno tila! Pienessä kerrostaloasunnossa elelevä ei voi kuin kadehtia siis ihailla.

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Kekseliästä! Säästeliästä! Ja hienoja kuvia. Haluan teille pyykkäämään:).

  VastaaPoista
 6. Mistä tuo kellarilamppu on ostettu? Olen haaveillut tuollaisista eteiseen mutta en ole löytänyt niitä kertakaikkiaan mistään.

  VastaaPoista
 7. maijanmaja; Kiitos. Eikös ollutkin komeat nuo edesmenneet "marmorit" :)

  Nonna; Hyvähyvä! Sähköteipillä vois ehostaa vaikka mitä. Joudun välillä ihan toppuuttelemaan itteäni,etten laittaisi sitä kaikkialle.

  SarP; Meillä on pyykkipäivä joka päivä, joten ihan kiva, että saatiin kivemmat puitteet.

  Laura; Kiitokset.

  Hanna; Tervetuloa vaan! Pidetään pyykkikutsut :)

  vvk; Lamppu on Tuusulan Kodin Terrasta. Löytyy pyöreänä ja ovaalina.

  VastaaPoista
 8. Törkeen ihana!!! Todella hienosti onnistunut säästeliäs muutos! Sitä paitsi meillä näyttäisi olevan samanlaiset pyykinhuoltokoneet, eli hianot :) Ja valitettavasti myös samanlaiset laikukkaat kaakelit, valitettavasti.. Kyllä kelpaa pyykätä nyt! Terv. ingrid

  VastaaPoista
 9. Moi!
  Asian sivusta, mutta pakko kysyä mistä olet hankkinut nuo selkeet mustavalkoraitaiset lasten paidat ja housut pyykkinarulla? Vi oletko ommellut itse? Sellaiset nyt hakusessa...
  -Eija

  VastaaPoista
 10. Anonyymi-ingrid; Kiitos, kiitos.

  Anonyymi-Eija; Pusakka (leveäraitainen) sekä pöksyt ja bodyt ovat Lindexiltä.

  VastaaPoista
 11. Jeee! Kiitos tuhannesti vinkistä. Mielessä on nimenomaan pyörinyt sellainen ovaali tai pari tuohon ihmeelliseen pimeään loukkoon valoa tuomaan. Oi. Terraan siis suuntaamme tänään. :)

  VastaaPoista
 12. Oi waude!! Siitähän tuli tosi kiva kodari! Vaihdoitteko laatat vai vedittekö kaakelimaalilla valkoiseksi ne? Itse olen varsin ihastunut kaakelimaaliin ja laittanut sitä niin kuivaan vessaan kuin keittiön kaakeleihinkin ja kivasti on pysynyt paikallaan :).

  VastaaPoista
 13. Hipsu; Oltiin säästeliäitä ja maalattiin kaakelit.

  VastaaPoista
 14. Moikka! Mistä olet ostanut tuon valkoisen käsisaippuapullon? Onko se muovinen?

  -Lotta

  VastaaPoista
 15. Anonyymi-Lotta; Ikeasta. Tässä postauksessani http://bambulablogi.blogspot.com/2011/03/tuunattuja-tuliaisia.html aiheesta vähän enemmän.

  VastaaPoista
 16. Tiinakaisa; Kiitokset. Meidän sisäkkö (= minä) jaksaa silti ihmetellä tätä pyykin määrää!

  VastaaPoista
 17. kiitos tämän postauksen rohkenin päällystää keittiön kattolampun johdon juurikin keltaisella sähköteipillä. Olen nimittäin koko kesän harkinnut, uskaltaisiko siihen ostaa kangasjohdon, keltaisena (jos ei vaikka näyttäiskään kivalta ja johto kuitenkin useamman kympin). Hienosti sopii, ei tarvi ostaa johtoa, teippi toimii mainiosti!

  Amelia, kirjautumatta.

  VastaaPoista
 18. Moikka!

  Vieläkö muistat milllä aineella/aineilla putsasitte kaakelit ennen maalausta? Meillä on pian maalausurakka edessä ja ollaan kovasti pohittu millä aineilla ois järkevintä puhistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pestiin Maalipesulla, jota saa rautakaupasta.

   Poista