Sottapytyn pelastus

27.5.2011


Tässä elämäntilanteessa ei kukkaro eikä kantti anna periksi sijoittaa mihinkään kovin arvokkaaseen mattoon. Tiedän, kuulostaa yököttävältä, mutta pienelle pottaharjoittelijalle sattuu vahinkoja tämän tästä. Taas aamulla luututtiin yhdet pissat lattialta - ja vähän matoltakin. Matot on aika kovalla koetuksella meidänlaisten sottapyttyjen perheessä.

Taisin jossain vaiheessa mainita, että löysin Eurokankaasta pieniä ja värikkäitä räsymattoja à 5,90 €. Tänään hain muutaman lisää ja sommittelin niistä erilaisia variaatioita. Ajattelin ommella matot karhunlangalla löyhästi yhteen. Matoista saisi upean pitkän käytävämaton taikka neliskanttisen, vaikkapa olkkariin. Ei tuo hullulta näyttäisi terassillakaan ja olisi aika kiva paljaan jalan alla. Ja mikä parasta, maton voi heittää pesukoneeseen.

12 kommenttia:

 1. Tutulta kuullostaa ( sottapytty asuu meilläkin) ja hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 2. Roudasin kyseistä mattoa talvella Norjasta niska vääränä, vihdoinkin löytyi kauan etsitty tarpeeksi sekavärinen yksilö! No eiköhän sitten niitä samantien ilmesty Eurokankaaseen tuohon lähes naapuriin. :-D

  Oon ajatellu tuota ihan samaa, että kun ovat kovin lyhyitä, niin melko helposti saisi yhteen ompelemalla kuinka ison tahansa. Saapa nähdä jos käytävä vaatisi kaikessa valkoisuudessaan juuri tuon piiiiitkän ja värikkään piristyksen lattialleen.

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään räsymatoista ihan sikkenä ja nuo vasta ovatkin raikkaan värisiä!

  Oikein mainio idea!

  VastaaPoista
 4. Itse turvauduin Tiimarin räsyihin. Samaan hintaan. Ne ei kyl ole noin kivan värisiä.

  VastaaPoista
 5. Loisto idea, niinkuin sulla aina! Olenkin miettinyt että mistäs löytäis kivoja räsymattoja ja kun täälläkin asuu sottapytty :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä idis, en ookkaa noin "helposti" osannu ajatella ku olen tietenki miettiny virkkovani jonkun maton mitä voi pyykkikoneeseen viedä pala kerrallaan vanhingon sattuessa. :)

  VastaaPoista
 7. Just katoin aika samannäköisiä minimanissa, hintaa 5e kipales. Oon aiemmin ostanut sielä hieman pit´dempää musta-valkoraidallista räsymattoa ja ne ompelin päistä yhteen, oli käytävällä mattona hetken mutta meni niin helposti tuon ryömijän jaloissa ruttuun niin odottaa nyt kaapissa uutta tulemistaan.

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä matot hyvältä teidän terassilla, etenkin tuossa ensimmäisessä kuvassa! Ostin myös pari yksilöä kotiin tarkoituksena liittää matot yhteen, mutta ne eivät näyttäneetkään kovin hyviltä keittiössämme. Yksi päätyi eteiseen ja kaksi odottaa vielä paikkaansa. Eivätköhän jonnekin asetu - ovat kyllä kivoja.

  VastaaPoista
 9. onpa kivan näköinen.. minä jotenkin aina vierastan noita värikkäitä mut sinä oot saanu niistäkin kivat..

  VastaaPoista
 10. Haa, tänäänpä löysin kajaanin kodin tukusta näitä mattoja, otin moisia neljä ja harsin ne sivuistaan kiinni toisiinsa. TUlipa ihana ja huoleton kesämatto. :) SUURI KIITOS sinulle tästä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteistanne! Niitä on mukava saada.

  Purnukka; Kiva, että onnistui. Laitathan kuvia näytille blogiisi?

  VastaaPoista
 12. Tyylikäs sommitelma tummalla lattialla!
  Ja sitten voisi päällystää niillä huonekalutkin :)

  VastaaPoista