Terassin viimeistelyä

19.5.2011


Terassin viimeistely etenee hitaasti mutta varmasti. Viime viikolla asennettiin osaan terassia kattolasit ja tällä viikolla on aina sateen tauottua yritetty saada uutta sävyä lattialankkuihin. Lankut on valtattava vielä toiseenkin kertaan, jotta niihin saadaan toivottu mustan sävy. Viikonlopuksi lupaavat aurinkoa. Josko sitten tulisi valmista? Mahtaa kuulkaa siitepöly ja roskat paistaa tästä lattiasta avaruuteen asti, eikä auringonpaisteella varpaita pitäisi palella. Meidän sisäköllä, siis minulla, siivottava vaan lisääntyy.

Kovasti tekisi mieli päästä istuttamaan kukkia ja sommittelemaan haaveiden yrttiseinää. Niin kylmä vaan on, että vielä pitää malttaa. Yllätin kuitenkin itseni eilen ostamasta orvokkeja. Normaalisti kesäkukkani ovat valkoista ja vihreää. Viime kesänä tosin mukana oli keltaista tehostevärinä. Olkoon nyt sinilila tämän kesän piriste.

Kaikkea pientä säätöä ja hankittavaa vielä olisi. Viime Ikea-reissulla mukaan lähti muutama lyhty ja mustia amppeliämpäreitä. Kovasti olen myös pohdiskellut miten ja mistä materiaalista voisin tehdä sellaisen kolmiomallisen purjevarjon, jonka virittäisin terassille aurinkosuojaksi. Onko kellään vinkkejä? Sellainen kangas olisi hyvä, joka päästää tuulta läpi, mutta luo varjon eikä kerää kaikkea vettä itseensä. Niin, ja on edullinen.

14 kommenttia:

 1. Näyttää upealta, ja lattialankkujen väri on huipputyylikäs! Kyllä tuolla kelpaa nauttia kesästä :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Musta terassi houkuttelisi täälläkin ja samoin myös lasitus.

  VastaaPoista
 3. eikö niitä ole enää Ikeassa myynnissä? Höh, kaikki hyvät poistuvat...markiisikangastahan olisi varmaan viisainta käyttää, edullisuudesta ei varmaan voi samassa lauseessa puhua :)

  VastaaPoista
 4. Hei vielä. Etkö halua ostaa tuota Ikean Dyning-purjekangassuojaa? Oli pakko käydä katsomassa, ja ainakin Raision Ikeassa niitä on...tietysti jos on väärän kokoinen tms. niin tuo ei käy, mutta hinta ei mielestäni ole paha.

  VastaaPoista
 5. No mielettòmàn hieno terssikin teillà! Vau!
  Mutta valista tietàmàtòntà; mità on valttaaminen?

  VastaaPoista
 6. Amelia; Suurkiitos neuvostasi! Olen missannut tämän Ikean tuotteen tyystin. Näyttäisi kokonsakin puolestan sopivan meille mainiosti. Tuo on saatava!

  Anna; Hih. Valtti on Tikkurilan valmistama puunsuoja ja sen levittäminen on - ainakin meillä päin - valttaamista :)

  VastaaPoista
 7. ahaa, just, kiitos :)
  Suomenkieleen kun tulee uusia sanoja niin tààllà kaukana sità pelkàà tippuvansa kyydistà :D

  VastaaPoista
 8. Jjep, meidän musta parvekkeen lattia on yhtenään siitepölyn peitossa, mutta kastelemallahan se lähtee näpsäkästi.

  Minä tekisin purjeen tosi paksusta puuvillakankaasta, Ikeasta 3,95€/m. Pitää hetken aikaa vettä ja kosteutta, mutta tulee kyllä ajan myötä läpi.

  VastaaPoista
 9. Myös Biltemassa on kolmionmallinen aurinkovarjo, ja taitaa olla hieman halvempi:
  Kolmikulmainen aurinkosuoja UV-säteilyn ja vedenkestävää polyesteriä. Kulmissa teräksinen vahvikerengas. Väri: luonnonvalkoinen, mitat:3,6 x 3,6 x 3,6 m. 16,99€.

  VastaaPoista
 10. Tiina; Tuo vaihtoehto minullakin tuli ensimmäisenä mieleen.

  SarP; Kiitos vihjeestä. Kävinkin heti katsomassa Bilteman sivuilta ja hyvältähän se näyttää. Eikä hinta todentotta päätä huimaa!

  VastaaPoista
 11. Upealta näyttää terassi(kin). Raottaisitko vielä kuvaa kattolasituksestanne. Vieläkin näkee taloihin laitettavan sitä muovista valokatetta...uuh. Nauttikaahan terassistanne! Meillä kaiteiden maalaus ja "valttaaminen" myös edessä..
  Johanna

  VastaaPoista
 12. Anonyymi-Johanna; Kiitos. Laitan kyllä kuvia näytille. Remontti-intoa sinnekin.

  VastaaPoista
 13. Tilaa valmis vedenpitävä varjo
  Aurista www.auri.fi

  VastaaPoista