Kylppärin koristukseksi

29.3.2012Vuosia vaalimani huonekumipuu kärsi jatkuvasta nitkuttelusta ja lehtien nipistelystä, joten päästin sen viimein kärsimyksistään. Varmaan arvaattekin, että kaiken takana oli aiemmin mainitsemani kodin tuholaiset. Tilalle tuli uusi kokelas. Toivotaan, että se saa osakseen hieman hellempää kohtelua.

Tämä täällä suuntaa viikonlopuksi Köpikseen. Palataan asiaan ensi viikolla. Heips!

Fiskars-arvonnan voittajat


Fiskars-arvonta on päättynyt ja onnetar on poiminut pärekorista voittajan - ja toisenkin. Eikös vaan kaksi kuulosta kivemmalta kuin yksi? Molemmat saavat palkinnoksi Xtract™ puutarha- ja retkisahan.
Voittajat ovat:


OUTO ORAVA, jonka unelmapuutarha olisi tällainen:
"Mun unelmapuutarha on {kummallinen?} sekoitus sekä japanilaista ruukkupuutarhaa verivaahteroineen ja bambuineen että rönsyävää ja runsasta kasvustua, ei laajaa nurmikkokenttää vaan salaisia piilopakkoja kätkevä kotoinen "viidakko" pioneineen, unikkoineen, hedelmäpuita unohtamatta.
Toivottavasti muutaman vuoden päästä sellainen löytyy miniatyyrikokoisena siirtolapuutahastani... :)"


ja

MIMURA, joka kuvaili unelmapuutarhaansa näin:
"Voi, unelmapuutarhassani olisi jotenkin erillään leikkitilaa(pelikenttää) lapsille ja yhteisiin peleihin sekä kodikas puutarha. Vanhahkoja hedelmäpuita, marjapensaita ja kasvimaa.. Tunnelmallinen sopukka, jossa olisi ehkä huvimaja tai joku muu rakennus missä olisi mahdollisuus istua iltaa ja grillata ruokaa. Paljon kukkia, eikä yhtää ampiaisia;)"


Kiitos kaikille osallistuneille ja paljon onnea voittajille.
Outo Orava ja Mimura, laitattehan s-postilla tulemaan osoitetietonne!

Kodin tuholaiset

28.3.2012Käsittämätöntä kuinka lapsiperheen koti kuluu. Remontista tulee kesällä kolme vuotta ja jo nyt yksi jos toinenkin seinä on pakkelin ja maalin tarpeessa. Siellä täällä, alle metrin korkeudessa, on epämääräisiä koloja ja jälkiä ja onpahan keittiön sokkelikin ajettu kärryllä katkipoikki. Lisäksi pari väliovea on saanut siipeensä. Kaapistojen peililiukuovet ovat sentään vielä ehjinä. Ihme! Olen monta kertaa onnitellut itseäni kahdesta valinnasta, joita en olisi tehnyt, jos asuisin yksin. Nimittäin laminaattilattiasta ja valkoisesta nahkasohvasta. Aina kun haaveilen ihanasta puulattiasta ja kankaisesta laiskanlinnasta, katson poikia ja herään unelmistani. Ehkä muutaman vuoden päästä...

Asiasta toiseen. Pelastin kuvan kapistuksen roskistuomiolta. Ihan soiva peli, mutta kerrassaan kamalan näköiseksi päässyt. Taikasieni ja sähköteippi saivat taas ihmeitä aikaan.

Teema ja termari

23.3.2012
Tässä se nyt on, kaunein ja paras kahvimuki - ainakin minusta. Kauan, liian kauan, sitä on odotettu. Vuoden hyvä teko -palkinto menee Iittalalle. Kiitos, nyt on Teema-muki oikean kokoinen. Vielä kun malliston neliskanttiset tarjoiluvadit saataisiin reilusti korkeampina, olisi täydellinen uunivuoka siinä. Niin, ja siihen lisävarusteena silikonikansi.... Olisi kai jo liian hyvää ollakseen totta.

Nyt kun tässä kiitoksia jaellaan, niin kiitokset myös äidille sinne jonnekin. Löysin hänen kätköistään vanhan termarin, jonka luulin jo aikaa sitten kadonneen. Nappulana siitä juotiin uimarannan kylmimmät mansikkamehut. Lupaan jatkaa perinnettä.Muistivaje

22.3.2012


Jos on valtakunnassa kärsitty tietovajeesta (kuten puolustusministeri eilen asian ilmaisi), meidän mikrotaloudessa ongelmia on aiheuttanut tavallista rajumpi muistivaje. Sitä korjaamaan on seinälle ripustettu taulu, jonka vain sokea voi huomaamattaan ohittaa. Uudet muistilaput huutavat extra-huomiota. Eiköhän lopu unohtelu.
Lauantaikattaus

17.3.2012


Kerrankin oli sen verran aikaa ja tarmoa, että arkinen jauhelihaperunavuoka nautittiin tavallista nätimmin. Pitäisi vaan malttaa useammin. Ruokakin maistuu paremmalta.

Kivaa viikonloppua kaikille!


Helpot ja halvat

14.3.2012Tuli äkkilähtö ystävän uutta kotia katsastamaan ja piti taikoa jotakin viemisiksi. Onnekseni olin hamstrannut mustia rautalankaripustimia Itiksen uudesta Tigerista (hintaan 1e / 5kpl). Ihan sellaisenaan en sentään kehdannut niitä viedä. Pujotin jokaiseen puuhelmen ja valmista tuli.

Omaan vaatekappiin tulee sama malli.


Arvonta viherpeukaloille


Huomio kaikki viherpeukalot! Puutarhakauden avaus lähestyy tuota pikaa ja on aika hankkia kunnon työkalut. Fiskarsilta on tullut vino pino hienoja puutarhatuotteita ja nyt Bambulan lukijoilla on mahdollisuus voittaa pihahommiin kättä pidempää.

Homma menee seuraavasti. Kerro kommenttiboksissa millainen on sinun unelmapuutarhasi (anonyymit, muistakaa nimimerkki) ja näin osallistut arvontaan. Palkintona on Xtract -sarjan saha, jonka kaksoishammastettu terä on kokonaan sisään vedettävä. Kätevää, sillä saha kulkee helposti mukana retkelläkin.

Arvonta päättyy keskiviikkona 28.3.2012.

Lycka till!


Sormet mullassa

10.3.2012


Tekee mieli laittaa sormet multaan, huoltaa viherkasvit, laittaa siemeniä itämään ja suunnitella pihajuttuja. Siitä tietää, että on kevät. Virittelin yläkerran valopaikalle oikein kasvatuslavat. Enää tarvitsee keksiä mitä haluaa kasvattaa.

Viime vuonna oli hauska seurata kalebassin kasvua siemenistä komeaksi pöheiköksi. Lopuksi sain kuin sainkin kuivattua valioyksilön, josta askartelin marakassin. Nyt pitäisi keksiä uusi kasvatusprojekti. Onko teillä ideoita?

Valkoinen mustaksi

6.3.2012


Yksi työ-/vierashuoneen valkoisista seinistä muuttui mustaksi. Onnistui paremmin kuin hyvin. Uusi väri rytmittää kivasti monitoimihuonetta. Työtila eroaa nyt selkeämmin muusta tilasta. Mii laik!

Mummolan munakupit

2.3.2012


Kyllä ennen(kin) osattiin syödä tyylillä. Mummolan hienot munakupit tuskin pääsevät meillä aamiaispöytään vielä pitkään aikaan. Olkoot silmänruokana, poissa jälkikasvun ulottuvilta.

Kupit ovat Arabian, design G. Grönqvist.