Kesällä keittiössä

26.6.2013

 
 

 
Keittiön huono puoli on, että se on päivittäin sotkuinen ja se pitää siivota joka ikinen ilta. Muuten aamu on äkäinen. Silti kyökki on kodin paras paikka.
 
Ei tässä sen kummempaa. Lomaa odotellessa.
 
 
 
 
* Arabian Piilopaikka-sarjan muki sekä Kaunisteen keittiöpyyhkeet on saatu blogiyhteistyönä.
 
 
 
 
 
 
 

Vihreässä talossa

20.6.2013

 
 
 
Blogeja seuraavat ovat viimepäivinä päässeet näkemään tunnelmakuvia ihanasta kesäpäivästä, jonka Vihreän talon Annika järjesti bloggarikamuilleen. Isäntäväki todellakin näytti, miten vieraita kestitään. Kaunis kiitos! Allekirjoittaneen emännöintitaidoilla on turha yrittää pistää paremmaksi. Lämmin kiitos myös kaikille yrityksille*, jotka hemmottelitte meitä upeilla lahjoillanne. Järjestitte joulun juhannuksen alla. Ja enemmänkin.
 
Sen lisäksi, että talo ja miljöö ovat henkeäsalpaavan kauniita, ei seuraakaan voi moittia. Harvoin, jos koskaan, tunnen tällaisessa laumassa oloni yhtä rennoksi ja kotoisaksi. Olette helppoa ja hauskaa porukkaa Kaisa, HR, Johanna, Suki, Tiina, Pinja, Riikka, Katja, Maria, Tiinakaisa, Minna, Rilla, Maire, Heidi, SaijaTia ja Mikko sekä Annika.
 
Vihreän talon visiitti vahvisti jälleen kesäkotikuumettani, josta olen yrittänyt päästä eroon. Olisipa paikka, jonne vetäytyä viikonlopuiksi ja lomiksi. Taidan vielä jatkaa haaveilua ja mielikuvitussisustamista.
 
Ihanaa juhannusta kaikille!
 
 
*
RK Design / julisteet ja kortit
Arabia / mukit, lautaset ja muita yllätyksiä
Kauniste / keittiöpyyhkeet
Pentik / kylpypyyhkeet
Finlayson / pussilakanat
Iittala / kynttilänjalat ja viinilasit
Sähkötalo / valosarjat
Fiskars / puutarhatyökalut
Clipper / kahvit ja teet
Jacob's Creek / viinit
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas / limut ja porevedet 
Musta5101 / tiskiharjat ja -rätit
Method / puhdistusaineet ja saippuat
Madara / ihonhoitotuotteet
Burt´s Bees / ihonhoitotuotteet
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sanomatalo ja osta heti

16.6.2013 
 
 
Huuto.netin Unelmien makuuhuone -kampanjan viimeinen viikko pyörähtää käyntiin ja huoneeni on nähtävillä Sanomatalossa. Nyt viimeistään on syytä kaivaa Huutis-tunnukset esiin, sillä kaikki ihanat esineet tulevat myyntiin huomenna, maanantaina. Kannattaa olla vikkelä. Kaikki myydään osta heti -hinnoin.Tunkio terassilla

8.6.2013

 
Hohhoijaa, jatkan taas tätä jokakesäistä itkuvirttä, jonka aiheena on Suomen kamalin piha - meidän piha. No, vihdoin asialle ollaan tekemässä jotain, mutta toteutus tuskin ehtii tälle vuodelle. Kerron kyllä sitten, kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Jos nyt kuitenkin tietämättömille asiaa valotan, niin pihamme muistuttaa lähinnä Saharaa. Paitsi tontin pimein takanurkka. Siellä kyllä vihertää. Jopa toissa syksynä tunkioon nakattu muka-yksivuotinen-rehu nostaa taas päätään kasan kunkkuna. Tunkioläjää ympäröi saniaisviidakko, jonka elinvoimaa en useista yrityksistä huolimatta ole onnistunut nujertaa.

Eilen päähäni pälkähti tuhokeinoista tehokkain: jos istutan kasvin purkkiin, saan sen melko varmasti hengiltä. Tai jos en minä, niin ainakin mieheni. (Kesäkukkien kohtalo näytti hyvin surulliselta palatessani viime viikkoiselta ulkomaanreissultani, jonka aikana miesväki oli luvannut huolehtia kukkien kastelusta. Esimerkki alla. Kuinka se ei yllättänyt?) Eli tuumasta toimeen ja lapion varteen. Kaivoin kolme saniaista maasta, monta jäi vielä sijoilleen, ja pistin purkkiin. Ja jestas, sehän vieläpä näyttää hyvältä! Saa nähdä kuinka kauan. Eikä tuo valkoinenkaan ruma ole. Oli joku uutuus Plantagenissa. 


Yhdestä vanhasta kaksi uutta

7.6.2013

 
 
 
 
Kaivoin vanhan ja kolhuja saaneen Ikean lattiavalaisimen vintiltä, sillä elän toivossa, että poikasten tarve kaataa, kiikkua ja törmäillä on vihdoin hiipumassa. Lamppu oli pahan kerran saanut siipeensä aiemmissa kohtaamisissa, joten koitin pelastaa mitä pelastettavissa on.
 
Nyt kun huusholliin on muutenkin ajautunut kaikkea kuparista, suhaisin kolhut piiloon kuparimaalilla. Samalla näpräsin lampunkannan ruman kierteen päälle pannan, jotta näyttäisi vähän huolitellummalta, jos haluaa käyttää ilman varjostinta. Ja toden totta, pelkkä poltin näyttää ihan hyvältä. Voi sitten laittaa varjostimen, jos haluaa vaihtelua.