DIY | Vappupallo silkkipaperista

24.4.2013


Nyt on hyvä aika aloittaa vappukoristeiden värkkääminen ja simallakin alkaa olla kiire. Tänä vappuna kotiamme koristaa erimuotoiset silkkipaperikoristeet, jotka on tosi helppo tehdä ihan itse. Kokeilkaapas, tässä pallon ohje:

Tarvitset | silkkipaperia, kartonkia, liimapuikon, sakset, kynän, neulan ja lankaa

 
1-2 |

Leikkaa silkkipaperista suorakulmion muotoisia paloja 30-40 kpl. Itse leikkasin 5 kpl 50x70 cm silkkipaperiarkkia (Tiimari) kahdeksaan osaan.

Vedä liimapuikolla ohut viiva katkoviivojen osoittamiin kohtiin. Ensin kuvassa 1 merkittyihin kohtiin, liimaa seuraava paperi liimauksen päälle ja vedä siihen liimaviivat kuvassa 2 näkyville paikoille. Jatka näin. Eli joka toiseen paperiin tulee liimaus kuvassa 1 merkityille kohdille ja joka toiseen kuvassa 2 näkyviin paikkoihin. Voit halutessasi vetää apuviivat alustana olevalle paperille, jotta liimaus osuu aina oikealle kohdalle.
3|

Leikkaa kartongista kaksi puoliympyrää kuvan mukaisesti. Piirrä puoliympyrän avulla pallon profiili yhteenliimattuun silkkipaperinippuun. Leikkaa viivaa pitkin.
4|

Kevennä kartonkipalaa leikkaamalla siitä osa pois. Liimaa kartongit silkkipaperinipun molemmin puolin.
5|

Vedä lanka läpi kartongin molemmista kulmista.
6|

Solmi langat löyhiksi renkaiksi. Liian tiukka rengas estää palloa aukeamasta. Jätä toiseen päähän pitkä naru, josta voit ripustaa pallon. Avaa pallo niin, että kartongit tulevat toisiaan vasten. Kiinnitä kartongit yhteen vaikkapa klemmarilla, jos haluat vielä taittaa pallon pieneksi. Muussa tapauksessa voit liimata kartongit yhteen.


Arvonta | Becksöndergaard-huivi

23.4.2013


Mrs Jones -suosikkiblogin Jonna Kivilahti on avannut tyylikkään nettikaupan Mrs Jones Lifestyle Shopin, joka tarjoaa kaikkea ihanaa, mitä bloggaajan kotoakin löytyy. Käykää ja ihastukaa!

Nyt Jonna tarjoaa Bambulan lukijoiden kesken arvottavaksi upean pinkin Becksöndergaard Leo -huivin. Voit osallistua arvontaan kertomalla tämän postauksen kommettiboksissa, mikä kaupan tuotteista on oma suosikkisi. Anonyymit, muistattehan lisätä kommenttiin nimimerkkinne. Arvonta suoritetaan vappupäivänä 1.5.2013 ja voittaja ilmoitetaan pian arvonnan päätyttyä.

ONNEA!

www.mrsjones.fi


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS OSALLISTUNEILLE.


Varovainen kokeilu kodikkuutta

22.4.2013

 
 
Meillä on edistytty. Varovaisten kokeilujen jälkeen huomaan että kukat, pöytälamput ja muut kodin esineet ovat pikkuhiljaa palaamassa yli puolentoista metrin korkeudesta pikkuväen tasolle ilman, että ne automaattisesti rikotaan tai pyyhkäistään lattialle. Ei sillä, että pitäisin isosta tavaramäärästä pöytätasoilla, mutta lisäkodikkuus ei todellakaan ole pahitteeksi. Parempi kuitenkin olla vielä paukuttelematta henkseleitä ja säästää tärkeimmät esineet uhkarohkeilta kokeiluilta.
 
Aurinkoista viikkoa kaikille!
 
 
 

Sunnuntaihaukotus

14.4.2013


Laiskaakin laiskempi viikonloppu. Saunaa, unta, ruokaa, leikkiä ja vain oleskelua. Nytkin yöppä päällä. Irlantilaiskaksosillamme toki virtaa riittää. Poliisiasemalla pitää kiirettä puhelimen ja rosvojen kanssa. Välillä veljekset ottaa yhteen, hetki ulvotaan ja sitten taas mennään. Jatkuva sykli. Koskahan se helpottaa?
 
Perjantain kauppareissulla yllätin itseni ostamalla mummokukkien kuningattaren. Mikä toi nyt onkaan, begonia? Ihan kiva väri, mutta leikkokukat taitaa olla enemmän mun juttu. Hoksasittekos muuten, että Me Naiset -lehden uudessa numerossa on sisustusekstra, jossa on juttua trendeistä ja kivoja vinkkejä kotiin? Minäkin rohkenin vilauttaa naamaani erään jutun yhteydessä. Aina niin nokkela Mies kysyi, odotanko kuvassa omenaa putoavaksi suuhun. Että semmoista. Taidan tästä kömpiä jonkun kylkeen päikkäreille.

 
 
 

Kierrätyskeskuksen hullut päivät

12.4.2013

 
 
 
Toiset ovat heikkoina kenkiin, minä olen astioihin. Sydän sykkiin edelleen vanhalle tummanvihreälle Teemalle, mutta ykkössijaa on ottamassa Arabian Ruska, joka lapsuudessa oli perheemme mökkiastiastona.
 
Omat hullut päiväni koin eilen kierrätyskeskuksessa, josta löysin läjän Ruskaa pilkkahintaan. Kassalla myyjä vielä tokaisi, että saan astiat puoleen hintaan, jos vien pois. Ruskan kirpparihinnoista olenkin päätellyt, että olen todella pihalla tämän hetken trendeistä. Eipä tuo mikään yllätys tietenkään ole.
 
 
 
 
 
 

DIY | kupariset seinäkoukut

10.4.2013

 
 
 
Kuparikuume, kuinka ollakaan. Taidan myös kärsiä jonkin sortin ripustinfiksaatiosta. Pari viikkoa sitten esittelin Bambulan FB:ssa kiiltäviä rautakauppa-aarteitani ja lupasin myöhemmin kertoa, mitä niistä oli syntynyt. Seinäkoukkuja tuli. Tällä kertaa kuparisia, putkitöihin tarkoitetuista osista väkerrettyjä. Tein pariakin eri mallia. Keittiön seinään tuli tämä malli.
 
Otin vanhat keittiön tapit vaihteeksi pois ja ruuvasin nämä uudet niiden paikoille. Käytin kuparisissa samaa kiinnityssysteemiä kuin aiemmin, joten vaihtaminen oli helppoa, eikä seinään tarvinnut sen kummemmin kajota. Kaivoin kellarin kätköistä käyttöön myös vanhat perunakapat sekä kuparisen perintöpannun. Muka uutta ilmettä kruunaamaan. Ovat muuten niitä harvoja vähänkäytettyjä esineitä, jotka vuosien varrella ovat jääneet pois jokaisesta kirpputorikuormasta odottamaan uutta tai edes sitä ensimmäistä tulemistaan.
 
 
 
 

 
 
Jos innostuit kokeilemaan kuparikoukkujen tekoa, tässä tarvikelistaa ja vinkkiä toteutukseen. 
 
Kupariosat ovat Bauhausista (lvi-osastolta), joten käytän ohjeessa heidän tuotenimikkeitään. Kokoja löytyy paljon ja voit valita mielesi mukaan. Tärkeintä on, että kaksi kupariosaa sopivat toisiinsa.
 
Tarvitaan
1 | Kulma nro 92, 15 mm (isompi kupariosa)
2 | Kapillaarihattu 5301 (pienempi kupariosa kulmaosan kapeampaan päähän )
3 | Ruuvi M4 x 40 mm (kierteet molemmissa päissä, Bauhausissa 10 kpl pakkauksissa)
4 | Pyöröpuuta (omani oli ∅ 18 mm, joten veistin sen 15 mm kupariputkeen sopivaksi, löytyy myös Bauhausista)
5 | Kontaktiliimaa
6 | Porakone 4 mm puuterällä (puukko, hiomapaperia)

 
Tee näin
1 | Jos sinulla on kupariseen kulmaosaan jämäkästi istuvaa pyöröpuuta, sahaa siitä n. 1 cm pätkä. Jos pyöröpuu on isompi, hio tai veistä sitä sopivan kokoiseksi ennen sahausta. Poraa palan läpi 4 mm reikä.
2 | Liimaa ruuvin konekierteinen pää reikään. Ruuvi saa tulla puupalan läpi puolisen senttiä mutta varmista että se mahtuu kuparisen kulmapalan sisään. Liimaa ruuvi puupalaan.
3 | Laita kuparisen hattuosan pohjalle kontaktiliimaa ja liimaa kulmapalan kapeampi pää hattuun.
4 | Liimaa ruuvi-/puuosa kuparisen kulmapalan leveämpään päähän, kuten yllä olevassa kuvassa. Voit suojata kupariosaa liimalta maalarinteipillä.
5 | Anna kaikkien liimausten kuivua hyvin. Jos kupariosat ovat tummuneet tai likaiset, käytä ne pikaisesti etikka-vesi -liuoksessa ennen liimauksia.
6 | Kun koukku on valmis, ruuvaa seinään.
 
 
 
 
 

Kurkistus tulevaan

8.4.2013Kyllä meillä Suomessakin osataan! Olen työasioissa nostanut viime kuukausina toistuvasti esimerkiksi Kodin Ykkösissä, City-Marketeissa ja Anttiloissa myytävän Anno-sarjan puhuessani kaikin puolin taitavasti toteutetusta tuoteryhmä-uudistuksesta sekä siitä, kuinka hyvä design tulisi olla jokaisen yrityksen standardi ja kaikkien saatavilla. Kyse kun ei ole poppakonsteista tai valtavista investoinneista vaan hyvin tehdyistä kotiläksyistä sekä osaavista, näkemyksellisistä ja rohkeista ihmisistä. Ah, voisin luennoida aiheesta loputtomiin, mutta säästän teidät siltä.

Edellä kertomani huomioon ottaen, olin enemmän kuin innoissani, kun Anno-tiimistä otettiin yhteyttä ja ehdotettiin tapaamista mahdollisen blogiyhteistyön merkeissä. Pääsin kuulemaan Anno-uudistuksen taustoista sekä tulevaisuuden suuntaviivoista. Odottakaahan vaan, tähän mennessä näkemämme on vasta alkua! Sain myös kunnian päästä mukaan stailaamaan uusien Anno-tuotteiden mainoskuvia. Tulossa on lisää häkellyttävän hienoja tuotteita. Näistä viime viikon kuvauksissa räpsimistäni otoksista näette pieniä pilkahduksia tulevasta. Mitäs tykkätte?