BoKlok Nikinkumpu - aikuisten makuuhuone

27.4.2014
Alin kuva: Skanska KoditVaalea yleisilme jatkuu BoKlok-kodin aikuisten makuuhuoneessa. Seinät jätettiin valkoisiksi ja helppo vanerinen tee-se-itse -nikkarointi kyhättiin sängynpäädyksi. Remonttimies kokosi sen piirustusteni pohjalta noin kymmenessä minuutissa. Levyt toki sahautin etukäteen valmiiksi.

IKEAn uudesta PS 2014 -mallistosta löytyi piristäviä yksityiskohtia sisustukseen ja No home without you -blogin Kaisan ihanat printit ovat kuin piste i:n päällä. Aivan kuin tehdyt muuhun sisustukseen.
Tämä on asunnon ainoa makuuhuone, jossa vaatekaapit tulee valmiiksi asennettuina. Aiemmin sisustamassani kolmiossahan aikuisten makuuhuoneen yhteydessä oli vaatehuone. Tässä asunnossa se on pienemmän makuuhuoneen yhteydessä. Muutenkin makuuhuoneen sisustus on aikalailla erilainen kuin Saunapolulle tekemäni. Kummasta tykkätte enemmän? Itse pidän molemmista, mutta tämä voisi tyylinsä puolesta todennäköisemmin olla omassa kodissani.Makuuhuoneen sisustuksessa käytetyt IKEAn tuotteet:

sänky / Sultan Skaland -runkopatja
          / Sultan Tårsta -sijauspatja
          / Sultan- jalka
yöpöydät  / IKEA PS 2014 (jakkara, jossa led-lamppu)
seinävalaisin / IKEA PS 2012
kattovalaisin / Regolit-varjostin ja Hemma-ripustinsarja
valkoiset kehykset / Ribba
sininen kehys /  Nyttja
seinäkisko + nupit / IKEA PS 2014
peili / IKEA PS 2014
rullaverho / Tupplur
peitto / Mysa Strå
tyynyt / Gosa Vädd
pussilakanasetti / IKEA PS 2014
matto / Ådum

Printtejä voi tiedustella Kaisalta: nohomewithoutyou(a)hotmail.com


Postaus on tuotettu yhteistyössä Skanska Kodit kanssa.


BoKlok Nikinkumpu - keittiö

26.4.2014


Kuvat yllä: Skanska Kodit
Aloitan Nikinkummun BoKlok kodin esittelyn keittiöstä. Ajattelin käydä sisustamani esittelykodin läpi huone kerrallaan, kuten Saunapolun kolmion kanssa tein viime syksynä. Saattepahan sitten enemmän kuin yhden kuvan per huone.

Tällä kertaa työn alla oli neljän huoneen koti. Asunto kuitenkin on hyvin samanlainen kuin BoKlok-kolmio. Keittiökin lähes identtinen Saunapolun keittiön kanssa, vain aavistuksen isompi. Lisäksi keittiöjärjestelmänä on Nikinkummussa IKEAn uusi Metod, vanhan Faktum-sarjan väistyttyä uuden tieltä.

BoKlok-kodeissa on aina valmiiksi asennettuna IKEAn keittiökalusteet, kylpyhuonekalusteet sekä  eteisen ja vaatehuoneen säilytysratkaisut, neliössä myös ison makuuhuoneen vaatekaapit. Kaikki asennukset; keittiökalusteet, vessanpöntöt, lavuaarit, jopa verhokiskot ja tietenkin kaikki pintatyöt parketteja, kaakeleita ja seinien maalauksia myöten, tehdään tehtaalla ennen talopakettien siirtoa tontille. Asukas ei voi kalustevalintoihin tai pintamateriaaleihin vaikuttaa. Tämä on yksi syy, miksi BoKlok-kotien hinnat on mahdollista pitää niin edullisina. Kalusteet ja materiaalit on kuitenkin valittu taidokkaasti siten, että ne sopivat moneen sisustustyyliin. Asukkaat voivat muuttaessaan maalata ja tapetoida seinät oman makunsa mukaan.

Itse halusin tälläkin kertaa pitää keittiön seinät valkoisina lukuunottamatta yhtä seinänpätkää, joka vuorattiin 4mm koivuvanerilla. Olisin mielelläni tehnyt seinän yhdestä levystä, mutta vanerilevyä ei aivan noin suurena saa, joten asia piti ratkaista toisin. Sahautin seinälle erikokoisia ja -muotoisia pienempiä vanerilevyjä, jotka toistavat olohuoneeseen rakennetun ison säilytysratkaisun ovien rytmittelyä. Lopputulos ei ole ollenkaan hullumpi. Vaneriteema jatkuu muuallakin sisustuksessa.

Pöydäksi valikoitui valkoinen pyöreä pöytä, joka on mielestäni paras IKEAn mallistosta juuri tähän keittiöön. Tuolit ovat kirkasta akryyliä, joka tuo tilaan kivaa keveyttä. Seinälle valitsin simppelin valkean hyllykön. Mitäs pidätte?


Keittiön sisustuksessa käytettyjä IKEAn tuotteita:

pöytä / Docsta
tuolit / Tobias
keittiöjakkara /  Bekväm
valaisimet / Väte
matto / Basnäs
hylly / Botkyrka
lasit / Frasera

Myös maustemyllyt, morttelit, kattilat ja muu tämän kodin keittiössä oleva välineistö löytyy IKEAn mallistosta.


Postaus on tuotettu yhteistyössä Skanska Kodit kanssa.
Kurkistus Nikinkummun BoKlok-kotiin

25.4.2014


 Kuvat: Skanska KoditHuippukiva blogiyhteistyö sai jatkoa, kun pääsin sisustamaan ja stailaamaan esittelykodin myös uusimpaan BoKlok-kohteeseen Vantaan Nikinmäessä, aivan tuossa meidän naapurissa. Tällä kertaa sisustettavana oli 72 neliön 4 huonetta ja keittiö eli yksi huone enemmän kuin Saunapolun kodissa Kivistössä. Sisustus tehtiin IKEAn tuotteilla, onhan BoKlok Skanskan ja IKEAn yhteinen asumisen konsepti. Kaikki sisustuksessa ei sentään tullut valmiina, vaan tavoilleni uskollisena toin mukaan myös ripauksen itse tehtyä.

Nikinkummun projekti käsitti sekä suunnittelun että kodin rakentamisen tyhjästä asunnosta valmiiksi kodiksi. Nytkin apuvoimina olivat oikea monitaituri Marko, jolta sormi ei mene suuhun hankalimmassakaan paikassa, sekä uskomattoman energinen ja taitava Tanja IKEAsta. Ja tietysti Skanskan väki, projektin toimeksiantaja, joka taaskin antoi täyden tuen touhuilleni. Kiitos!

Uuden kodin kuvitteelliseen perheeseen kuuluu isä, äiti, teini-iässä oleva poika sekä pikkuruinen tyttövauva. Projektin alussa päätin, että yritän välttää toistamasta itseäni, se kun olisi aika houkuttelevaa, etenkin kun käytössä on ainoastaan IKEAn tuotteet, joista väistämättä on muodostunut omat suosikit ja jotka on niiiiin nähty. Arvatkaa vaan kuinka hyvin vanha kunnon blogimatto olisi tähänkin kotiin sopinut! Toki tuttu kädenjälki näkyy tässäkin kodissa, mutta mielestäni se on fiilikseltään ihan erilainen kuin aiempi BoKlok-koti, jossa myös pyrin välttämään omia itsestäänselvyyksiäni.

Tässä siis muutama yleiskuva näin alkuun. Jatkoa seuraa. Aurinkoista viikonloppua!


BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu ja suunnittelu kohtuullisin asumiskustannuksin. Jokainen sentti on mietitty tarkkaan ja siksi uskommekin, että BoKlok-koti on paljon enemmän kuin vain neliöitä.


Postaus on tuotettu yhteistyössä Skanska Kodit kanssa.Arki 3-5/5 - Instagramista poimittuna

24.4.2014

Arki 3/5. Yrttilaatikot piti saada seuraavaa päivää varten terassin seinälle. Aika varhaista kyllä, mutta toivottavasti kestävät.

Arki 4/5. Kuvauspäivä alkoi makoisalla aamiaisella #aamiaiskutsu

Arki 5/5. Vappukattauskokeiluja.Arki 2/5 - Pihalla

21.4.2014Pääsiäispyhinä elämä siirtyi ulos kertaheitolla. Jälkikasvu on ollut riemuissaan, kun voi lompsia sisään ja ulos ilman rasittavia pukeutumisoperaatioita. Ihanaahan se minustakin on. Naapuripihan kolmikerroksinen, puuhun rakennettu maja, on saanut innokkaat leikkijät meidän pojista. Varsinainen omistaja on tainnut jo kasvaa ulos majaseikkailuista, mutta antaa ystävällisesti pienempien leikkiä.

Ehdin jo luulla, että pääsiäisemme sujui ilman suurempia naarmuja, mutta mitä vielä. Iltasella Sisu 4v. heitti pyörällä komeat kuperkeikat ja naama on nyt aivan järkyn näköinen. Huhhuh. Kiva mennä aamulla päiväkotiin. Remu 3v. (kuvassa) selvisi tällä kertaa ehjin nahoin. Näille veljeksille sitten sattuu ja tapahtuu. Aina.


Arki 1/5 - Terassilla

20.4.2014


Sain Koti Aurorassa -blogin Johannalta arkikuvahaasteen, joka pyörii isosti myös FB:ssa ja Instagramissa. Tarkoituksena on postata viitenä päivänä kuva omasta arjesta ja haastaa kunakin päivänä toinen bloggari mukaan kuvaamaan omaa arkeaan. Koska moni on jo mukana tempauksessa, en haasta ketään erityisesti, mutta heitän pallon kelle vaan, joka innostuu mukaan haasteeseen.

Tämä ensimmäinen arkikuvani on meidän pihalta, jossa terassia on siivottu kesäkuntoon ja ensimmäisiä kasveja istutetaan. Hankin tuollaisen hauskan havupuun, jonka toivon kestävän pidempään kuin yhden kesän. Saas nähdä kuin tässä käy.


Mustikkaiset munat ja Elämäni koti

19.4.2014


Olisiko voinut parempaan saumaan tämä pääsiäisen miniloma osua! Tosiaankin kaivattu breikki keskelle viimeaikojen hektistä arkea. Kotia en juuri pääsiäiseen ehtinyt valmistella. Uskokaa tai älkää, mutta rairuohotkin ostin valmiina. Varsinainen tee-se-itse -nainen!

Eilen sentään värjäsin muutaman munan odotellessamme ystäviä kylään. Mustikka oli kokeilujen ehdoton voittaja. Punasipulista tuli ruskeaa, punajuuresta hempeän roosaa ja parsasta ei väriä juuri irronnut.

Viikonloppuun kuuluu muutakin. Sain kunnian olla Kodin 1:sen uuden Elämäni koti -sivuston ensimmäinen bloggaaja. Tänään ilmestyneessä postauksessani fiilistelen uutta ilmettä tavallisesti varsin värittömään ja pelkistettyyn makuuhuoneeseemme. Käyppä kurkkaamassa - juttuun pääset tästä, klik. Ensi viikon postauksessa virittäydytäänkin sitten vappuun. Aatella, kohta sekin jo on. Ja kesä. I-ha-naa!
DIY | jakkarasta betonipöytä

17.4.2014


Pari viikkoa on mennyt suunnitellessa ja rakentaessa uutta, ihanaa BoKlok-kotia, tällä kertaa Vantaan Nikinmäkeen. Olen aivan älyttömän iloinen, kun pääsin tekemään myös tätä uutta projektia. Syksyinen Kivistön BoKlok-kodin rakennus oli nimittäin huikean upea kokemus. Viime viikolla käydessäni "vanhassa paikassa" tuntui todellakin kuin kotiin olisi tullut.

Eilen Nikinkummun projekti saatiin päätökseen. Oottakaas vielä hetki, niin pääsette näkemään, miltä tällä kertaa näyttää. Paikanpäällekin olette tervetulleita. Ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille keskiviikkona 23.4. klo 17-18. Osoite on Nikinmäentie 3-7, 01490 Vantaa. Saattaa olla, että navigaattori ei vielä tunnista uutta osoitetta, mutta jos löydät tiesi Nikinmäen K-supermarketille (Paarmatie 2), et voi eksyä.

Miksi tässä BoKlokista kerron, johtuu siitä, että kuvat on otettu kyseisen esittelykodin olohuoneessa. Sisustusprojektista kerron tarkemmin, kunhan saan kuvat ulos purkista. 

Asiaan. Tein tuollaisen superedullisen sohvapöytäryhmän hyödyntäen IKEAn Frosta-jakkaroita. Pätkin kahdesta matalammasta jalat 5 ja 10 senttiä lyhyemmiksi alkuperäisestä. Onnistuin saamaan tavaratalon viimeisen Bråkig-sarjan värityksellä olevan jakkaran mukaan kokoonpanoon, mutta jos väriä kaipaa, pienellä vaahtomuovitelalla maalatessa saa kestävän, siistin pinnan ja värinkin voi päättää ihan itse.

Vaihtelun vuoksi valoin matalimman pöydän (tai jakkaran) kannen betonista. Muottina käytin jakkaran kantta, johon naputtelin pikkunauloilla pahvikauluksen. Saumakohtaan vedin silikonin ja voitelin muotin levyn ruokaöljyllä ennen betoninvalua. Saadakseni jalkojen kiinnitykseen oikeat ruuvinpaikat, piirsin voipaperille jakkaran kannesta sabluunan ruuvinreikineen, tein paperiin reiät merkkien kohdalle, ja työnsin reiästä läpi pienet seinäkiinnityksiin tarkoitetut tulpat. Lyhensin niitä saksilla puolisen senttiä, etteivät tule valun läpi. Valettuani betonin muottiin, painoin muotin muotoon leikatun voipaperin tulppineen valuun ja annoin muutaman päivän kuivua. Lopuksi paperi pois ja jalat ruuveilla kiinni. Valmista tuli. 
   


Makoisia haasteita - sisustusbloggaaja ruokakuvaajana

16.4.2014


Monen monituista kertaa olen ollut ihmeissäni siitä, miten valtavasti bloggaaminen on rikastuttanut elämääni. Olen tutustunut käsittämättömän hyviin ja taitaviin ihmisiin sekä päässyt tekemään aivan mahtavia yhteistyökuvioita, joihin hiljainen ensireaktioni on usein ollut: "Emmä osaa, emmä oo ennen tommosta tehny." Kokeilemisenhalu ja itsensä haastamisen into ovat kuitenkin vieneet nopeasti voiton ja pian on oltu yhtä hienoa kokemusta ja oppia rikkaampia.

Joskus todellakin tuntuu, että muut uskovat taitoihini enemmän kuin minä itse. Niin nytkin, kun Arlalta kysyttiin, olisinko kiinnostunut suunnittelemaan ja stailaamaan heidän tulossa olevat reseptikuvauksensa. Whaaat? Ruokakuvaukset, minä, sisustusbloggari ja tee-se-itse -tyyppi! Never done before! Mutta lupauduinhan minä siltä istumalta, vaikka vähän arvelutti riittääkö taidot. Ja ihan hienosti pärjäsin.

Pian kuvausten jälkeen sain Arlalta uuden ehdotuksen. Kysyttiin, haluaisinko stailaamisen lisäksi myös kuvata itse. Tehtävänäni olisi kuvata pari erilaista tunnelmaa ja makumaailmaa Castello White -valkohomejuuston markkinointia varten. Juustonystäviä haluttiin muistuttaa siitä, että valkohomejuusto sopii mainiosti kevään juhliin, olipa kyseessä sitten pääsiäinen, vappu, valmistujaiset tai picnic. Enpä ollut itseäni koskaan valokuvaajaksi mieltänyt, mutta taas mentiin. Jääkaappimme täyttyi mitä ihanimmista Castello-juustoista ja eräänä iltana ollessani yksin kotosalla, järjestin kuvaussession, jonka pääosassa oli markkinoille tulossa oleva 300 gramman Castello White.

Nyt tuon illan kuva-anti koristaa Hesarin ja Iltasanomien sivuilla meneillään olevaa kampanjaa (tuntuu hassulta!) ja löytyy lisäksi Castello Whiten Valkoinen valloitaa -sivulta. Tämän aloituskamppiksen käynnistyttyä saan samalla kunnian olla kevään ensimmäinen #CastelloKeskiviikko-bloggaaja. Mahtava juttu, eikö vaan?

Peili ja kirppis

1.4.2014
Aamuinen käynti Ikeassa tuotti toivottua tulosta, sillä pääsin heti tuoreeltaan nappaamaan mukaani ihania Ikea PS 2014 -sarjan tuotteita, jotka eivät vielä olleet ehtineet edes hyllyyn asti. Tänään lanseeratun sarjan helmiä, toki muutakin, tullaan näkemään työn alla olevassa projektissa, jonka tuotoksia pääsette ihastelemaan heti sen valmistuttua. Ensi viikko rakennetaan, mutta sitten...

Uudesta mallistosta omaan kotiini päätyi tämä ihastuttava pöytäpeili. Eikös olekin nätti? Sopiva paikka löytyi makuuhuoneen lipaston päältä. On kuin siihen tehty.

Olettehan kaikki huomanneet ensi lauantain ykköstapahtuman, Sisustusbloggaajien kirppiksen? Sivupalkin banneria klikkaamalla pääset tapahtuman FB-sivulle, josta löytyy tarkempaa tietoa tapahtumasta koordinaatteineen. Myös meikäläinen on paikalla, vaikka omaisuuteni ehdinkin myydä jo syksyllä. Mutta huihai, lauantaina nähdään!