BoKlok Nikinkumpu - keittiö

26.4.2014


Kuvat yllä: Skanska Kodit
Aloitan Nikinkummun BoKlok kodin esittelyn keittiöstä. Ajattelin käydä sisustamani esittelykodin läpi huone kerrallaan, kuten Saunapolun kolmion kanssa tein viime syksynä. Saattepahan sitten enemmän kuin yhden kuvan per huone.

Tällä kertaa työn alla oli neljän huoneen koti. Asunto kuitenkin on hyvin samanlainen kuin BoKlok-kolmio. Keittiökin lähes identtinen Saunapolun keittiön kanssa, vain aavistuksen isompi. Lisäksi keittiöjärjestelmänä on Nikinkummussa IKEAn uusi Metod, vanhan Faktum-sarjan väistyttyä uuden tieltä.

BoKlok-kodeissa on aina valmiiksi asennettuna IKEAn keittiökalusteet, kylpyhuonekalusteet sekä  eteisen ja vaatehuoneen säilytysratkaisut, neliössä myös ison makuuhuoneen vaatekaapit. Kaikki asennukset; keittiökalusteet, vessanpöntöt, lavuaarit, jopa verhokiskot ja tietenkin kaikki pintatyöt parketteja, kaakeleita ja seinien maalauksia myöten, tehdään tehtaalla ennen talopakettien siirtoa tontille. Asukas ei voi kalustevalintoihin tai pintamateriaaleihin vaikuttaa. Tämä on yksi syy, miksi BoKlok-kotien hinnat on mahdollista pitää niin edullisina. Kalusteet ja materiaalit on kuitenkin valittu taidokkaasti siten, että ne sopivat moneen sisustustyyliin. Asukkaat voivat muuttaessaan maalata ja tapetoida seinät oman makunsa mukaan.

Itse halusin tälläkin kertaa pitää keittiön seinät valkoisina lukuunottamatta yhtä seinänpätkää, joka vuorattiin 4mm koivuvanerilla. Olisin mielelläni tehnyt seinän yhdestä levystä, mutta vanerilevyä ei aivan noin suurena saa, joten asia piti ratkaista toisin. Sahautin seinälle erikokoisia ja -muotoisia pienempiä vanerilevyjä, jotka toistavat olohuoneeseen rakennetun ison säilytysratkaisun ovien rytmittelyä. Lopputulos ei ole ollenkaan hullumpi. Vaneriteema jatkuu muuallakin sisustuksessa.

Pöydäksi valikoitui valkoinen pyöreä pöytä, joka on mielestäni paras IKEAn mallistosta juuri tähän keittiöön. Tuolit ovat kirkasta akryyliä, joka tuo tilaan kivaa keveyttä. Seinälle valitsin simppelin valkean hyllykön. Mitäs pidätte?


Keittiön sisustuksessa käytettyjä IKEAn tuotteita:

pöytä / Docsta
tuolit / Tobias
keittiöjakkara /  Bekväm
valaisimet / Väte
matto / Basnäs
hylly / Botkyrka
lasit / Frasera

Myös maustemyllyt, morttelit, kattilat ja muu tämän kodin keittiössä oleva välineistö löytyy IKEAn mallistosta.


Postaus on tuotettu yhteistyössä Skanska Kodit kanssa.
4 kommenttia:

 1. Upee!! Niin kiva toi vaneriseinä ja muutenki noi kaikki pehmeet matskut. Niin hyvä! <3

  VastaaPoista
 2. Älykäs konsepti, kun kerrankin kiintokalusteet ovat simppelit ja tyylikkäät.
  Suomessa saa monesti maksaa kiintokalusteista hunajaa ja vastineeksi saa mielestäni liian kimuranttia lopputulemaa. Miksihän se yksinkertaisin malli on kallein, olen usein miettinyt.

  Vaneriseinä on kaunis ja tuo metallihylly näyttää vaan koko ajan paremmalta.

  VastaaPoista
 3. Hallo,

  wunderschön und so hell ♥♥
  Wir wollen uns nach 15 Jahre neue Fronten (Türen) für unsere Ikea-Küche kaufen, weiß nicht ob ich jetzt sofort das neue Modell hole oder nur die Fronten wechsen soll ?!
  schwierig!
  LG und einen schönen Sonntag
  Petra

  VastaaPoista