Vinkki pihasapuskointiin ja piknikille

23.5.2015


Tämä pitää vielä muistin aikana kertoa. Instagramissa eilen asiasta vinkkasinkin, mutta aiemmasta blogipostauksesta sen unohdin. Clas Ohlsonilta nimittäin löysin tällaiset kivat bambulautaset kesän pihasapuskointiin ja piknikille. Eikös vaan olekin kauniit?

Hintakaan ei päätä huimaa. Käyttökokemusta ei ole vielä tarjota, mutta kattellaan miten toimivat.
Terassilla ja pihallaMännä viikolla on tullut touhuttua pihalla. On valtattu terassia ja levitetty kuorikatetta. Neljä kuutiota kärräsin, kolme odottaa vielä säkeissä.

Terassille purkitin muutaman kasvin. Tänä vuonna meinasin skipata perinteiset kesäkukat ja pärjätä pelkillä perennoilla ja puskilla. Aurinkoisella kelillä terassi on varsinainen pätsi, joten kasvien valinta on aina pienoinen haaste. Kokeilen miten herukkapuskat pärjäävät ruukuissa. Kestävät kuulemma paahteisillakin paikoilla.

Olen kaivellut talon nurkilta vanhoja, vähän kulahtaneita ruukkuja ja sekoittanut niitä uusiin neliskanttisiin, joita sain ostettua 10 kpl aivan ällistyttävän edullisesti. Kirpulta löysin pienempiä, käsintaottuja kupariruukkuja, sekä vähän ruostuneita valurautaruukkuja. Tykkään tyylistä just nyt. Erilaiset katteet tuovat muuten vähän yksinkertaisemmat kasvit ruukusta kivasti esiin. Kuorikatteiden lisäksi murskasin pari hajonnutta terrakottapurkkia katteen virkaa toimittamaan.

Kirpulta löytyi myös satulan jalustinvyöt. Useana vuonna keittiön oven edessä olevassa ritilikössä ollut yrttiseinä on ollut ihana ja kätevä, mutta saa nyt jäädä historiaan. Virittelin vöistä ja jämälaudasta ritilikköön pienen hyllyn.

Ette arvaa, kuinka ihanaa pihalla on pyöriä, kun se vanha murheellinen hiekkakenttä on enää masentava muisto! Viime vuoden hikiurakka palkitsee nyt. Ensimmäistä kertaa pihasta voi nauttia.

Tosin pientä remonttia on ehkä tänäkin vuonna luvassa. Haaveilen rakentavani autotallin punttisalista kesähuoneen. Hyviä vempeleitä on kohta myynnissä, mikäli kiinnostaa. Kurkkaappa instagramista, millaisia suunnitelmia päässä pyörii.


DIY | Kokedama

5.5.2015
Täällä eletään jännittäviä aikoja. Viime kesän piharemontin päätteeksi laitettiin multiin kolmisensataa kasvia ja nyt odotellaan pelonsekaisin fiiliksin, kuinka moni on selvinnyt hengissä. Jotain elonmerkkejä toki näkyy, mutta vähän vaisulta näyttää paikoittain.

Vettä kuluu. Illansuussa, kastelukierroksen (joka on maailman tylsintä puuhaa) lomassa, kokeilin kokedamojen tekoa. Tuommoisia turilaita syntyi. En tiedä, kuinka oikeaoppisesti tein. Laitoin kasvin juuripaakun ympärille vähän märkää multaa ja kiedoin sammalet päälle. Pallon vedin kasaan ohuella metallilangalla.

Ulkona nuo banskut ja palmut tuskin vielä kestävät. Tarkoitus on ripustaa ne lasitetulle parvekkeelle. Kesällä teen kyllä omallekin pihalle muutaman palluran.