Perjantaipurnaus

30.11.2012

 
 
Missä vika, kun tavallisista kangaskaupoista ei sitten millään löydy kivoja kankaita kotiin? Jos nyt joskus, edes tyynynpäällisen verran, mutta kun ei. Marimekko ja Ikea ovat poikkeuksia, mutta kun miettii niitä oikeita kangaskauppoja, joita ei järin montaa ole, niin surkealta näyttää. Eikö siellä kukaan seuraa missä mennään? Joskus olisi kiva ostaa jotain "bränditöntä", jota ei markkinoitaisi joka tuutissa.
 
Nämä päälliset tein Prismasta löytyneistä keittiöpyyhkeistä. Helpommalla olisin päässyt, jos olisin saanut kankaan suoraan pakasta. Ei ratkomisia, eikä purkamisia. Surrur vaan.
 
Hyvää viikonloppua kuitenkin. Ihanaa, että sataa lunta!
 
 
 


Kun halvalla sai

25.11.2012

 
 
Alunperin 11,95 € maksaneita Ikean paperisia riippukoristeita sai nyt 50 sentillä, joten rohkenin ostaa useamman ihan vaan kokeillakseni, josko niistä saisi kivoja joulukoristeita. Pienellä saksimisella tuli mukavia muotoja, mutta suihkautukset kultamaalia tekivät koristeesta tunkkaisen. Seuraava kokeilu vesiväreillä ei sekään silmiä hivellyt. Neonmaalilla sain hauskimman lopputuloksen, mutta ei näistä nyt joulukoristeiksi ole. Odottakoot vaikka vappua.
 
Vielä on pari ideaa kokeilematta. Jos ei onnistu, siirryn joulukoristelussa suunnitelmaan B. Jos onnistuu, kerron hetimiten.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Messingit ja marjat

20.11.2012

 
 
 
Nyt meilläkin näkyy aavistus joulusta kun virittelin pienen asetelman, ah niin trendikkäistä, messingeistä sekä klassisista marjaoksista. Löysin kierrätyskeskuksesta läpensä mustuneet kynttilänjalat, mutta sain ne puhdistettua liottamalla hetken etikka-suola -liuoksessa. Tarvitaan vielä kevyt kiillotus, ehkä vahauskin, etteivät nuo sormenjäljet loista läsnäolollaan.
 
 

Mikälie pussukka

19.11.2012

 
 
Mistähän sekin johtuu, että eräät ovat hirvittävän heikkoina kaiken maailman pussukoihin, lompakoihin ja sensellaisiin? Minä kuulun tähän käsittääkseni suurehkoon joukkoon, jonka edustajat tuntuvat pääsääntöisesti olevan hameväkeä. Vai tunnetteko yhtään pussukkamiestä?
 
Kokoelmani karttui taas yhdellä. Löysin Eurokankaasta läjän erivärisiä nahkapaloja ja ostin pari ihan vaan inspistä odottelemaan. Viikonloppuna välähti. Tein monitoimipussin, joka pelaa meikkipussina, lompakkona, penaalina tai vaikkapa iltalaukkuna. En uskaltanut ommella keppanalla koneellani, joten ompelin vetskarin ja sivut käsin. Nahan ompeluun sopivalla neulla homma sujui nopsaan, mutta seuraavan kokeilen koneella, kävi miten kävi.
 
Nahkainen pussukka on aika kiva ja helposti toteutettava joululahja.
 
Omani tein näin:
1. Leikkasin nahasta 52 x 24 cm suorakaitaleen (joista noin sentti per reuna on saumavaraa)
2. Ompelin (jälkipistoin kaksinkertaisella langalla) vetoketjun kiinni suorakaitaleen lyhyille sivuille vetoketjun oikea puoli vasten nahan oikeaa puolta.
3. Ompelin pussukan sivusaumat jälkipistoin yhteen, oikeat puolet vastakkain.
4. Leikkasin ylimääräiset saumavarat pois sekä jokaisesta kulmasta kolmiopalan, jotta oikein päin käännettynä kulmista tulee siistit.
5. Käänsin oikein päin ja pussukka oli valmis.
 
 
 

Superhelppo trio

14.11.2012

 
 
 
Muita ihania -blogin Tiinan Superhelppo syyspipo mahtaa olla valtakunnan värkätyin neulemalli tällä hetkellä. Ei ihme. Tumpelokin sen osaa tehdä, eikä kaupoista löydy mitään näin hienoa. Uskonpa, että talven mittaan vastaan kävelee yksi jos toinenkin yksilö. Minut ja poikaset tunnistaa näistä. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kun pitää saada uutta

12.11.2012

 
 
Vaikka nettikaupat ovat pullollaan toinen toistaan ihanampaa pikkutavaraa, yritän pitää kukkaronnyörit tiukalla etenkin trendikrääsän suhteen. Vaihtelunhaluisena huomaan kirpputorilöytöjen ja pienen virittämisen ajavan mainiosti uutuudenkaipuuni ja tuovan sopivaa piristystä tavarapaljouteemme. Kun alkaa kyllästyttää, ja se voi tapahtua nopeastikin, tavaran kiertoon laittaminen ei riipaise niin pahasti kuin jos kyseessä olisi kallis hankinta.
 
Tämän aarteen ostin kirpulta puolella eurolla. Spray-maalit löytyivät kellarista.
 
 
 
 
 
 
 
Sipulipussin virkkausohje

6.11.2012

 
 
Sipulinpussin virkkausohjetta kyseltiin, joten olkaapa hyvät:
 
 
 
Kuva 1.
- Virkkaa 8 ketjusilmukkaa (kjs) ja yhdistä piilosilmukalla (ps) renkaaksi
- Virkkaa 8 kjs ja kiinnitä lenkki renkaaseen kiinteällä silmukalla (ks). Tee vielä 6 samanlaista lenkkiä. Tee viimeinen (8.) lenkki virkkaamalla 4 kjs ja yhdistä se pylväällä renkaaseen. Näin seuraavan kerroksen aloitus saadaan lenkin keskelle.
 
Kuva 2.
- Tee seuraava kierros virkkaamalla 8 lenkkiä, jotka yhdistät edellisen kierroksen lenkkeihin ks:lla(kuten kuvassa). Muista päättää kierros aina pylvääseen.
- Jatka näin, kunnes pussi on mieleisesi kokoinen.
 
Kuva 3. (alla)
- Pujota naru ylimpiin lenkkeihin.
 
 
 
 
Samaa tekniikkaa voi soveltaa muidenkin verkkokassien/-pussien tekoon. Pussia voi kasvattaa lisäämällä (aloitus)lenkkien määrää. Reikien kokoa voi kasvattaa lisäämällä ketjusilmukoiden määrää.
 
Kuvan pussi on virkattu K-raudasta ostetusta 2 mm linjanarusta koon 4 koukulla. Muovipohjainen naru on hyvä polttaa päistä purkautumisen estämiseksi.  
 
 
 
 
GP MoodLite -valaisin arvottu

5.11.2012

 
 
 
GP MoodLite -arvonta on päättynyt ja random.org valitsi voittajaksi Maariaisen kommentin nro 11: "Cube ratkaisisi meidänkin lastenhuoneen valaistusongelmaa!"
 
Paljon onnea sinulle Maariainen! Laittaisitko yhteystietosi tulemaan s-postilla, niin saadaan Cube uuteen kotiin?
 
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja kiinnostuneille tiedoksi, että sarjan valaisimia saa GP MoodLite -nettikaupan lisäksi Sisustuksen Koodista.
 

Arjen pelastajat

4.11.2012

 
 
 
Kiitos yhteishyvät, pirkat, valiot ja vastaavat. Lapsiperheessä helpot arkiruokareseptit ovat enemmän kuin tervetulleita. Ilman niitä viikon ruokalista toistaisi liian usein itseään.
 
Eilinen tortillalasagne oli menestys. Kannattaa kokeilla. Herkullista ja helppoa. Ohje löytyy täältä.
 

HUOM! VIELÄ EHDIT OSALLISTUA VALAISIN-ARVONTAAN!

KOMMENTTEJA ON TULLUT HUIKEA MÄÄRÄ JA NIIDEN LATAAMINEN NÄKYVILLE KESTÄÄ KAUAN. KAIKKIEN OSALLISTUJIEN KOMMENTIT OVAT KUITENKIN TULLEET PERILLE JA OVAT HYVÄSSÄ TALLESSA. HUOMENNA PALJASTAN VOITTAJAN. ONNEA!

EDIT: Arvonta on päättynyt.

Tätä päivää ja ensi vuotta

3.11.2012

 
 
Puhuisin palturia, jos sanoisin marraskuun jotenkin erityisesti ahdistavan. Hyvä kuu siinä missä muutkin. Siitäkin huolimatta, että vuoden takainen oli surkea ja kaikista kuukausista kamalin. Nyt on paremmin. Synttärit tulossa ja joulu myös.
 
Joulusta puheenollen, ensimmäiset joululahjat on hankittu, kun Kanelimaan taitavan HR:n kuvittamat seinäkalenterit saapuivat. Itselleni annan yhden, loput eräille tietyille. Kalentereita saa täältä. Ihania!