Laskeskelin, että kuukauden sisällä tuli järkättyä melko monet kestit - yhdet brunssit kaveriperheille sekä viidet synttäritarjoilut. Kaikki perheessämme ovat syntyneet näin syksyllä, joten pientä ja isompaakin kemua riittää. Poikien 4- ja 5-vuotissynttäreitä vietettiin useampaan otteeseen. Molempia juhlistettiin juuri silloin oikeana päivänä, läheisimpien tullessa piipahtamaan. Lisäksi järkättiin yhteiskemuja, sekä ekakerran myös kaverisynät. O-ou, niissä oli menoa ja meininikiä!
Tarjoilut aiheuttavat usein pientä päänvaivaa. Kaikille pitäisi löytyä mieleistä, niin lapsille kuin aikuisillekin. Itse olen suolaisen perään ja aivan heikko juustojen edessä, kuten viisivuotiaammekin. Siksipä ne kuuluvat usein osaksi tarjoilua.
Omia suosikkijuustojamme tuli tällekin tarjottimelle. Lautasella on Castellon homejuustoja eri vivahteilla, valkohomejuustoa, valkohometta tryffelillä, Marquis puna-valkohomejustoa sekä Castello Black sinihomejuustoa. Lempparimakuparit löytyvät viikunoista, hilloista, pähkinöistä, kuivatuista hedelmistä tai hunajasta sekä suolaisista ja hieman makeammista kekseistä.
Tässä muutama vinkki juustotarjoiluun:
- ota juustot huoneen lämpöön 1 tunti ennen tarjoilua, jotta maku ja koostumus ovat parhaimmillaan ja eri vivahteet pääsevät oikeuksiinsa
- hyvän juustotarjottimen saa kasaan, jos valitsee monipuolisesti erilaisia makuja: sinihome- ja valkohomejuustoja, voimakkaita, mietoja ja kovia juustoja - jokaiselle jotakin
- jos jälkiruoaksi on pelkkä juustotarjotin, kannattaa varata 100-150 g per ruokailija
- jos juustotarjotin on ainoa suolainen tarjottava, kannattaa varata 200 g ruokailijaa kohden
- kullekin juustolle varataan oma veitsensä leikkaamista varten, jotta maut eivät sekoitu
- tarjoilussa kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia hilloja ja hedelmiä sekä erilaisia keksejä ja leipiä: vaaleaa, tummaa, hapanta, maustettua - ihan oman maun mukaan
Yhteistyössä Castello / Arla