Terassilla ja pihalla

23.5.2015Männä viikolla on tullut touhuttua pihalla. On valtattu terassia ja levitetty kuorikatetta. Neljä kuutiota kärräsin, kolme odottaa vielä säkeissä.

Terassille purkitin muutaman kasvin. Tänä vuonna meinasin skipata perinteiset kesäkukat ja pärjätä pelkillä perennoilla ja puskilla. Aurinkoisella kelillä terassi on varsinainen pätsi, joten kasvien valinta on aina pienoinen haaste. Kokeilen miten herukkapuskat pärjäävät ruukuissa. Kestävät kuulemma paahteisillakin paikoilla.

Olen kaivellut talon nurkilta vanhoja, vähän kulahtaneita ruukkuja ja sekoittanut niitä uusiin neliskanttisiin, joita sain ostettua 10 kpl aivan ällistyttävän edullisesti. Kirpulta löysin pienempiä, käsintaottuja kupariruukkuja, sekä vähän ruostuneita valurautaruukkuja. Tykkään tyylistä just nyt. Erilaiset katteet tuovat muuten vähän yksinkertaisemmat kasvit ruukusta kivasti esiin. Kuorikatteiden lisäksi murskasin pari hajonnutta terrakottapurkkia katteen virkaa toimittamaan.

Kirpulta löytyi myös satulan jalustinvyöt. Useana vuonna keittiön oven edessä olevassa ritilikössä ollut yrttiseinä on ollut ihana ja kätevä, mutta saa nyt jäädä historiaan. Virittelin vöistä ja jämälaudasta ritilikköön pienen hyllyn.

Ette arvaa, kuinka ihanaa pihalla on pyöriä, kun se vanha murheellinen hiekkakenttä on enää masentava muisto! Viime vuoden hikiurakka palkitsee nyt. Ensimmäistä kertaa pihasta voi nauttia.

Tosin pientä remonttia on ehkä tänäkin vuonna luvassa. Haaveilen rakentavani autotallin punttisalista kesähuoneen. Hyviä vempeleitä on kohta myynnissä, mikäli kiinnostaa. Kurkkaappa instagramista, millaisia suunnitelmia päässä pyörii.


8 kommenttia:

 1. Voi kiitos muru idiksistä <3 Tollanen hylly kävis meillekin...täytyypä etsiä hyllylevyja ;) Terveisiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ollos hyvä vaan :) Ihan tuommonen vanha lankku passaa hyvin.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää! Minäkin haluan tuollaisen punertava kasvin! Mikä se onkaan? Olen myös aina ihaillut noita sinun ritilähyllyjä - eikös aiemmin ollut sellainen versio, jossa oli mustat kiinnikkeet? Tosi kiva idea, joka sopis meidänkin ritilöihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Kumpaa tarkoitat? Tuo hennompilehtinen punertava on Japaninvaahtera ja isolehtisempi on keijunkukka. Molempia löytyy useissa väreissä.

   Juu, aiempina kesinä valkoiset yrttilaatikot olivat kiinni mustilla vöillä. Yksityiskohtaisempia kuvia löytyy, jos jaksaa katsella terassi ja piha -tägiä vähän pidemmälle.

   Poista
 3. Hienot kasvit olet valinnut ja erilaiset ruukut on kyllä kivat kans. Tykkään noista heinän näkösistä erityisesti. Mikähän kasvi tuo viimisen kuvan heinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hitsi, kun en osaa tarkemmin sanoa, mikä heinä se on. Erilaisten ruukkujen ja kasvien sekamelska viehättää minuakin tällä hetkellä. Saa näyttää ja olla vähän hurlumhei :)

   Poista