Sähköhärpäkeallergia

9.1.2012
Kärsiikö lisäkseni kukaan muu sähköhärpäkeallergiasta? Siinä lähes kaikki näkösälle tulevat sähköhärpäkkeet, kuten kahvinkeittimet, leivänpaahtimet yms. aiheuttavat ärtymystä ja päänvaivaa. Itse yritän saada vempeleet parhaani mukaan piiloon. Joskus huonommalla, joskus paremmalla menestyksellä. Jääpähän pahimmat turhakkeet kyseisen allergian vuoksi ostamatta.

Sähköhammasharja oli aikoinaan hankittava. Sen laturi on käytännön syistä (pistorasia vieressä) lojunut pikkuvessan hyllyllä, vaikka siinä se suorastaan huutaa olevansa ulkopuolinen. Viimein hoksasin piilottaa sen. Kun harja on ladattu, töpseli purkkiin ja kansi kiinni. Ei ärsytä enää.

21 kommenttia:

 1. Kätevää! Itsellänikin kyseinen allergia. Meidän vanhassa torpassa on sähköpistoikkeita harvassa, ja sen takia paikassa kuin paikassa on jatkojohtoja..aargh..vielä jonain päivänä keksin jotain niiden pään menoksi. :)

  VastaaPoista
 2. Kai otat töpselin pois seinästä kun harja on ladattu?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi; Kyllä vain, kuten mainitsin: "Kun harja on ladattu, töpseli purkkiin ja kansi kiinni."

  VastaaPoista
 4. Kyllä, vihaan johtoja! Oi kunpa langaton sähkö saataisiin pian toimivaksi ;)

  Mutta oivallinen keksintö sinulla.

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea, mahtuiskohan meilläkin joku pikkupurkki hampiharjahyllylle....

  saara

  VastaaPoista
 6. Hei muuten, mistä tiedätte että harja on ladattu? Ja toinen kysymys, eikö teillä lataus vähene kun harja/laturi on irti seinästä?

  Meidän harja ei toimi varmaan kun kerran kunnolla, jos johto on irti seinästä, eikä ole kun ehkä vuoden vanha?

  saara

  VastaaPoista
 7. Johdot lattialla, pöydällä ovat niin viheliäisiä pölynkerjääjiä. Äsh.

  VastaaPoista
 8. Unelmakeittiössäni olisi erillinen "aamupalakaappi". Sen ovet kun avaisi, saisi ovat työnnettyä kaapin sisään piiloon ja kaapista löytyisi ne kaikki tyhmät tarpeelliset kuten leivänpaahdin (jota ilman en vaan voi elää), kahvinkeitin, vedenkeitin ja muut tyhjän pöytätilan viholliset.

  VastaaPoista
 9. Vihaan vihaan, onneksi kun suunnittelimme talomme, suunnittelimme sen niin että piuhat kulkee katon ja seinien sisällä, kahvinkeittimet ja leivänpaahtimet on rulokaapissa piilossa ja niiden piuhat kaapppien sisälllä. Ainoat johdot jotka on esillä on pöytälamppujen ja Tivolin.

  VastaaPoista
 10. Kiva kuulla etten ole ainut.

  Jostain syystä en kuitenkaan tajunnut ajatella tuota asiaa loppuun asti kun rakennettiin tätä taloa, mutta seuraavassa talossa pidän huolen että kaikille härpäkkeille on omat kaapit tms..:)

  VastaaPoista
 11. Meillä kans nostetaan hammasharjan laturi vain latauksen ajaksi esiin, sitten takas kaappiin :). Miksi siinäkin ei vain voi olla laturinjohtoa niinku puhelimessa, vaan pitää olla myös se pirun turha "teline" ?!?!

  VastaaPoista
 12. Ooh, kiitos lääkkeestä allergiaani! :))

  VastaaPoista
 13. piipadoo; Langaton sähkö tekisi maailmasta niiiin paljon helpomman paikan elää :)

  hoppu design / saara; Olisi laturissa se merkkivalo, mutta yleensä otan latauksesta vasta kun seuraavan kerran tarvitsen ja silloin on varmasti jo ladannut. Laitan laturiin ainoastaan silloin kun akku on vähissä, ehkä kerran pari viikossa.

  Satu; Ja aina tiellä!

  nuokku; Samasta haaveilimme keittiötämme suunnitellessa, mutta toteutus olisi ollut meidän tapauksessa vähän tökerö.

  Retromoderni; Täydellistä!

  Enni; Ekasta remontista/rakentamisesta oppii tosi paljon mitä seuraavalta haluaa.

  Niina; Elä muuta sano!

  marjohei; :)

  Sort of Pink; Joskus täälläkin välähtää :)

  VastaaPoista
 14. Allerkinen myös. Erittäin.
  Kätsä piilo. Soma!
  Se sun taannoinen sähköteipin kierittäminen johtoon oli kanssa ihana.
  Siitä muistaakseni Doodan kynästä kehittyä termi "Bambulointi" joka jäi ihan elämään tänne blokistaniaankin... :D

  VastaaPoista
 15. Nanainen; Tsih, enpä ole törmännyt termiin, mutta aika hauskalta kuulostaa.

  VastaaPoista
 16. Kiva, termit tuovat oikeutta ideoiden keksijöile! :) Kyllähän Rillirouskukin kerran "Nakuili".

  VastaaPoista
 17. Anonyymi; Niin teki! Onneksi kaikki netin nakuilu ei kuitenkaan mene piikkiini :)

  VastaaPoista
 18. OWww... super idea! It makes one think.. "why didn't I ever thought of that before???!!" :D Ihanaa... I am soo stealing this idea if I may... :D

  VastaaPoista
 19. Kyllä vaan ärsyttää täälläkin kaikeinmaailman härvelit etenkin jos niitä tarvitaan esillä. Meillä leivänpaahdin asuu kaapissa, koska sitä käytetään, onneksi, niin harvoin. Kahvinkeitin on esillä, voi jos voisin vaihtaa tummanruskean Mocca Masterin valkoiseen tai mustaan (onko näissä väreissä saatavanakaan?). Myös vedenkeitin on esillä, mutta se on makuni mukainen, joten se on ainoa mikä ei häiritse.
  Rikkaimuri tuottaa päänvaivaa, sille kun ei ole muualla kuin tiskipöydällä (!) Mocca Masterin takana sopiva tila jossa on pistorasiapaikka sille.
  Sähköhammasharja on alakerran wc:ssä lippahyllyn päällä, jossa sille on ainoa mahdollinen paikka, sillä meillä wc:n ainoa pistorasia sijaitsee katon rajassa! :D Niin ihmeellistä kuin se onkin. Ja se lataa vain silloin kun meillä on siellä valot päällä. Näin ollen sitä ei voi piilottaa mihinkään. Että harmittaa! Ja vielä pientä valkoista sähköhammasharjaakin enemmän häiritsee se rikkaimuri, joka on vieläpä sellainen ajoittain toimimaton kapistus. Ehkä mä vielä jonain päivänä ärsyynnyn siihen viininpunaiseen vekottimeen niin paljon että mä totean ettei se enää mahdu asumaan meillä ;).

  VastaaPoista
 20. Mua on myös suunnattomasti ärsyttänyt peilikaapin päällä keikkuva sähköhammasharja latureineen. Luulen, että on pakko siepata tämä idea. :)

  VastaaPoista