BoKlok - olohuone

21.11.2013


 Kuvat yllä: Skanska Kodit

Olette varmaan jo odottaneetkin BoKlok-olkkaripostausta ja tässä tätä vihdoin tulee. Kylppärijuttuakin jo kyseltiin. Yritän saada sen ilmoille pikapuoliin. 

Vielä ennen kuin mennään itse aiheeseen kerrottakoon, että tätä Saunapolun BoKlok-kotia pääsee paikan päälle Kivistöön katsomaan sunnuntaina 1.12. klo 12-13. Tervetuloa! Osoite on Peitsitie 12-14, 01700 Vantaa. Jos vain mahdollista niin kannattaa piipahtaa vierailulle, sillä koti on livenä sata kertaa kivempi kuin valokuvissa. Kohdehan on loppuunmyyty ja uudet asukkaat pääsevät pian muuttopuuhiin, mutta BoKlok-koteja on vielä vapaana Vantaan Nikinmäessä ja seuraava Keravalle rakennettava BoKlok-kohdekin on jo suunnitteilla. Lisätietoja saat BoKlokin upeasti uudistetuilta nettisivuilta, klik.

Sitten asiaan. Aloittaessani olkkarin suunnittelua, päässäni oli selvä visio siitä mitä halusin. Lopputuloksessa moni asia on muuttunut. Ensinnäkin väri, jonka halusin seinille ja johon hurahdin täysin, jäi purkkiin. Pupu meni pöksyyn, kun näin tapetit keittiön ja makuuhuoneen seinillä ja kuvittelin värin niiden kaveriksi. Hieman on jäänyt mietityttämään oliko päätös hyvä vai huono, mutta tehty mikä tehty. Kuulemani mukaan maali on päätymässä naapurin BoKlok-kodin seinälle. Mahtava juttu!

Päädyin valkoisiin seiniin toki muistakin syistä. En nimittäin lopulta löytänyt aivan sen tyylisiä tekstiilejä IKEAn valikoimasta, jotka olisivat sopineet alkuideaani, joten koin turvallisemmaksi yhdistellä korvaavia juttuja valkoisen kanssa. Turkoosi sohva toki oli jo alun alkaenkin suunnitelmissa ja Vittsjö-sarjan tv-taso, sohvapöytä ja sohvan takana oleva laskutasona toimiva tietokonepöytä juuri sitä tyyliä mitä hain. Olkkarin takaosaan kaavailin myös Vittsjö-kirjahyllyä, mutta päädyin lopulta ripustamaan pari Ivar-järjestelmään kuuluvaa kaappimodulia suoraan seinälle. Jäipähän enemmän lattiatilaa ja sain tilaan kaipaamaani rosoisuutta, sillä yritin välttää tekemästä kodista viimeiseen asti harkittua näyttelytilaa.

Kuvista uupuu vielä tv, jonka paikka tietenkin on sohvan vastaisella seinällä. Kivoja pienesineitä löysin kirpputoreilta ja muista kätköistä sekä tietenkin IKEAn valikoimasta, josta kaksi ylitse muiden löytöä ovat sohvalle heitetty upea matto ja kaunis tuikkulyhty, jonka maalasin kultamaalilla. Pienelle mehikasville värkkäsin ah! niin muodikkaan kupolin IKEAn korkki-pannunalusesta ja maljakosta. Pitää vaan muistaa laittaa lasin alle vaikkapa pienet pätkät tulitikusta, jotta hapenpuute ei iske. Niin meinasi tässä tapauksessa käydä.

Parhaiten nämä fiksusti suunnitellut 58,5 neliötä konkretisoituivat tätä tilaa sisustaessa. Pienen kolmion olkkarissa on tuplasti enemmän tilaa kuin omassamme, joka kuitenkin on paljon suuremmassa omakotitalossa. Olkkarin takaosan lukunurkkaus on tosi kiva ja reilu lisätila, jonka jokainen voi sisustaa omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Ei huono juttu ollenkaan!

13 kommenttia:

 1. Hei, hienolta näyttää! Mistä tuo kehyksissä oleva (metro?)kartta on peräisin? Mulla on haaveissa joku hieno kehystetty kartta, mutta en tiedä, mistä alkaa etsiä.

  VastaaPoista
 2. Heippa ja kiitos! Kartta on Mokosta. Sieltä löytyy muitakin tosi kivoja julkkia. Karttoja myös.

  VastaaPoista
 3. Mikäs matto tämä olikaan? Meillä juuri mattoetsinnät käynnissä uuteen kotiin ;)

  VastaaPoista
 4. Tarkoitatko tuota sohvalla olevaa? Löysin sen Espoon Ikean itämaisten mattojen nurkkauksesta, jossa on paljon erilaisia mattoja. Osa matoista on yksittäiskappaleita ja niitä ei löydä Ikean nettisivuilta. Näitä tosin oli kaksi lähes samanlaista.

  VastaaPoista
 5. Tää on kiva, hyvä kokonaisuus! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä jäin tutkimaan kuvia ja yksityiskohtia! Hieno! :) Ivar - kaappeihin ihastuin täysin, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Hei, löysin blogisi vasta nyt ja hyppäsit heti suosikkiblogikseni! Aivan ihania kuvia, tykkään todella paljon tyylistäsi ja monista DIY-jutuistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos. Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 8. Hei haluaisin kysyä tuosta vanerisesta ruokapöydän levystä. Mitä mieltä olet, voisiko koivuvaneri kestää levynä? Löysin paikallisesta puutavarakaupasta valkoista melamiinipinnalla olevaa koivuvaneria, 21 mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Jos viittaa omassa kodissani olevaan ruokapöytääm, niin se juuri on pinnoitettua koivuvaneria, kuten terassipöytämmekin. Työhuoneessa pöytätasoina on myös koivuvaneri (12mm) ihan sellaisenaan.

   Poista
  2. Juuri sitä teidän omaa tarkoitin. :) Laitanpa tilaukseen sitten tuon melamiinipintaisen koivuvanerin ja Hayn pukkijalat. Olisiko sinulla ehdottaa erilaisia pöydän jalkoja Hayn lisäksi? ...Jos innostuisin tilaan myös koivuvanerisen työpöydän tason. :) Oliko vaneri jelppo kiinnittää Hayn pukkijalkoihin? Ruuveillako? Oliko jaloissa valmiiksi paikat? Havittelen työpöydäksi jotakin levytrakenteista, joten tuo vaneri yhdessä keveiden jalkojen kanssa voisi olla toimiva. :) Oletko itse ollut tyytyväinen ruokapöytäänne?

   Poista