BoKlok Nikinkumpu - lastenhuoneet

13.5.2014


Kuvat yllä: Skanska Kodit
BoKlok-esittelykodissa on kaksi lastenhuonetta. Toisessa asustaa perheen teinipoika ja toisessa pikkuruinen tyttövauva. Pojan huoneen sisustuksessa on jatkettu samalla fiiliksellä kuin muuallakin asunnossa. Tosin värejä on hieman vähemmän. Sängyn puoleinen seinä maalattiin astetta tummemmalla harmaalla kuin olohuoneen tehosteseinä. Väri on Tikkurilan Pro Grey värikartan sävy 1924.

Jaloilla seisova, 60-70 cm syvä, työpöytä tuntui tilaan turhan suurelta, joten työpöytä toteutettiin kiinnittämällä Metod-keittiöjärjestelmän kaappi seinään ja asentamalla vanerilevy työtasoksi. Näin tilaan jäi kivasti avaruutta ja siivoaminenkin helpottuu, kun lattia on vapaa. Tein työpöydän yläpuolelle vielä säilyttimen ylijääneestä vaneripalasta. Levyyn kiinnitetyt lokerikot ovat IKEAn Pluggis-sarjaa. Pikkusälää varten seinälle ripustettiin vanerisia lokerikkoja.


Pojan huoneen sisustuksessa käytetyt IKEAn tuotteet:

runkopatja / Sultan Skaland
sijauspatja / Sultan Tårsta
jalat / Sultan
seinävalaisin / IKEA PS 2012
kattovalaisin / IKEA PS 2014
yöpöytä / IKEA PS 2014 (jakkara, jossa led-lamppu)
tuoli / Tobias
matto / Basnäs
pussilakana / Eivor Ord
vanerilokerikot / Moppe
säilyttimet seinällä / Pluggis
koristetyyny / IKEA PS 2014
koristetyyny / Svarttall
koristetyyny / Nävviva
koristetyyny / Vårgyllen
herätyskello / Dekad
säilytyslaatikko (oranssi) / Dröna

Vanha opetustaulu on ostettu Parolan Aseman Katjalta ja kasettiprintti on NHWY-Kaisan käsialaa.


Kuvat yllä: Skanska Kodit

Kun ympärillä häärii vain pikkupoikia, niin vauvan huoneessa oli aivan ihana päästä leikkimään tyttömäisillä väreillä. Ettei tunnelma sentään liian hempeäksi mene, niin lisäsin roosanpersikkaisen seinän kaveriksi sinne tänne ripauksia raikkaan kirkkaita värejä ja toisaalta ihan perusbeigeäkin. Aikamoinen värien sekamelska!

Ihan pikkuruisella kun vaatteet eivät suuren suuria ole, niin vaatekaappina toimii seinälle kiinnitetyt Stuva-kaapit. Säilytyskokonaisuutta voi myöhemmin tarpeen mukaan jatkaa sarjan muilla osilla.

Meinasin ensin värkätä taitelluista ja kolmion muotoon leikatuista kartongeista oikein runsaan mobilen vauvan sängyn päälle, mutta päädyinkin surauttaman palaset ompelukoneella yhteen pitkäksi nauhaksi. Aika helppo tapa saada kivaa extraa lastenhuoneeseen.


Tytön huoneen sisustuksessa käytetyt IKEAn tuotteet:

pinnasänky / Gulliver
kaapit / Stuva
seinäkaappi / Östhamra
plafondi / Väte
lattiavalaisin / Ikea PS Svarva
yövalot / Spöka
matto / IKEA PS 2014
keinutuoli / Poäng
kehykset / Lillaryd
verhot / ommeltu IKEA PS 2014 -kankaasta
koristetyyny / IKEA PS 2014
torkkupeitto / Gurli
säilytyslaatikot / Tjena
lelu / Leka


Sitten vielä ilmoitusluontoinen asia!!! Ensi sunnuntaina 18.5. klo 14-15 tämän Nikinkummun BoKlok-esittelykodin ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Tule ihmeessä paikanpäälle!
Paikka sijaitsee Vantaan Nikinmäessä, Sipoontien varrella osoitteessa Nikinmäentie 3-7. Karttapalvelut eivät vielä tunnista uutta osoitetta, mutta jos löydät tiesi Nikinmäen K-supermarketille (Paarmatie 2), et voi eksyä.

Tervetuloa!
7 kommenttia:

 1. Oi oi tollanen Basnäs matto meille ;) Upeelta näyttää kaikki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on harkinnassa se käytävämalli. Kiitos J :)

   Poista
 2. Sinä olet taitava! Tuo työpyötä ja (vanerilevy seinässä) menee meillä harkintaan, kun molempien poikien huoneet vaativat syksyksi uudistusta. Onko sulla mielessä mitään kivaa pinnoitetta / käsitelyä vanerille, että kestäisi vähän kynänjälkiä? Toisaalta vaneeri on niin hieno tuollaisenaan, että sen voisi ehkä antaa "graffitioitua" rauhassa. :) Olen ollut ihan solmussa työpöytien kanssa, kun tuntuu ettei kivoja ja pieniin huoneisiin toimivia ole löytynyt millään. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cilla! Sopivan työpöydän löytäminen voi tosiaankin olla haastavaa. Vaneritasolle pintakäsittelynä vaha on ihan kiva, mutta itsellänikin on ollut jo pari vuotta työtasona käsittelemätön vaneri ja se on pysynyt täysin siistinä, kun kirjoitusalustana on Ikean läpikuultava ja huomaamaton Pröjs-alusta. Jos oiken tarkkaan katsot, niin se on myös tuossa pojan pöydällä alustana :)

   Poista
 3. Nämä huoneet ovat aivan mielettömän kivat ! Varsinkin vauvanhuone sillä katselin tuota mattoa aiemmin että onpas kauhea. Nyt ottaisin sen heti!

  VastaaPoista
 4. WOWWW vilket skön roligt hem :) din blogg gör mig alltid på bra humör.

  Ny post ute...en underbar våning i GBG signerat sekelskifte :)

  Jag passar på att önska dig en ljuvlig midsommar med mycket sol :)


  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  VastaaPoista
 5. Hello! I'm sorry I don't speak finnish, I just wanted to tell you how nice these pictures are! I guess this is your home, I spotted many objects from Ikea ps 2014, I'm fond of that collection, it is really kind from you to show how it looks like in real life and not just on a catalogue! Congratulations for your beautiful place!

  VastaaPoista