Syksy ja silmukat

20.8.2014Maanantaiaamun vesisateessa iski hetkellinen alakulo. Se jokasyksyinen tunne, kun tajuaa, että huoleton kesä on takana ja pitkä syksy edessä. Nopeasti kuitenkin muistui mieleeni, mikä syksyssä on parasta. Saa pukeutua kunnon vaatteisiin (hellemekot eivät ole mun juttuni), arjen rutiinit palaavat ja into kaikkeen itsensä kehittämiseen ja huoltamiseen palaa. Ja sitten se maailman kotoisin tunne, kun vettä ropisee taivaan täydeltä, sisällä tarttee laittaa valot päälle, keittää teet ja saa käpertyä sohvanurkkaan neulomaan.

Aloitinkin siltä istumalta syksyn ensimmäisen neuletyön. Novitan uudessa lehdessä on toinen toistaan ihanampia ohjeita, mutta ihan ensin teen jotain helposti ja nopeasti valmistuvaa. Uusi makuuhuoneemme kun kaipaa vielä pientä viilausta, neulon Novitan matonkudemaisesta Tuubi-langasta parit tyynynpäälliset lehden ohjeella. Kässätauon jälkeen pitää ensin saada se nopea onnistumisen tunne, kun saa oikeasti jotain valmiiksi. Sitten voi siirtyä johonkin isotöisenpään. Uusi villatakki olis ihana!


Yhteistyössä Novita16 kommenttia:

 1. Hei!
  Paljonko laitoit silmukoita ja onko neulos aina oikein neulottua?terv.Sari

  VastaaPoista
 2. Aina oikeeta on, mutta mallissa neulotaan kahta sivua samanaikaisesti koko ajan keskellä kaventaen. 81 s:lla aloitin.

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanai fiiliskuvia. Mulla tulee aina ihan sama kaava, et eka tulee se höh, syksy ja sade ja kylmä ja pimee ja ja yök. Kunnes tajuun, että villasukat, neulominen, teekuppi, kynttilät, ulkoota kylmästä sisälle lämpimään tuleminen ja ne lämpimät vaatteet <3.

  VastaaPoista
 4. Houkuttelevat kuvat! Ihan mahtavaa kun vuodenajat vaihtuu. Olis ihan mälsyä, jos aina olisi yhtä ja samaa.

  VastaaPoista
 5. Neulominen ja syksy ovat kyllä hyvä yhdistelmä. Itse virkkaan tai neulon mielelläni nopeasti valmistuvia käsitöitä. Olen varmaan sen verran kärsimätön, että suuritöiset tai monimutkaiset neuleet tuppaavat jäämään kesken. Tuubi-langasta voisi tosiaan tehdä vaikka tyynynpäällisen. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Itse en ole käsityöihmisiä, joten ihanissa kuvissasi herätti kiinnostuksen tuo leipä(?)palanen, jota olet kastanut johonkin - mitä se on ja mihin kastat 8)? Reseptiä kehiin! t. ruokanaatiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, akuuttiin makeanhimoon sopivaa hunajaa se on.

   Poista
 7. Veikeä kasvi - mikä onkaan sen nimi?

  -R-

  VastaaPoista
 8. Oioi, syksy, niin parasta! Villasukka-aikaa! Näyttää ihanalta tuo neulomus!

  VastaaPoista
 9. Sun blogi on tosi kiva ja paljon hyviä kuvia :) Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

  http://bytiahenriikka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit, syksyssä hyvätkin puolensa. :)

  VastaaPoista
 11. Tuubi onkin aivan tuntematon lanka. Pitääpä käydä hypistelemässä värivaihtoehtoja... Kiitos vinkistä.

  Http://luumutar.blogspot.fi

  VastaaPoista